Last news in Fakti

23 Януари, 2020 09:58 10 128 33

"Калашников" провери може ли куршум да взриви резервоар (ВИДЕО)

  • калашников-
  • резервоар-
  • куршум-
  • взрив

Специалисти от руския концерн "Калашников" решиха да проведат собствен експеримент, за да установят дали автомобилен резервоар може да се взриви от изстрел с огнестрелно оръжие като в холивудските филми. За опита са използвани 10-литрови метални туби с бензин и дизелово гориво.

За да постигнат максимална автентичност, руснаците стрелят както в горната част на импровизираните резервоари, където се събират изпаренията от горивото, така и в долната, където е самото то. Стрелбата се води от разстояние около 50 метра с куршуми от три различни типа.

Експерименти по темата са провеждани неведнъж - достатъчно е да се спомене опитът на телевизионното предаване "Ловци на митове", така че резултатът не изненадва особено. Както може да се очаква, стрелбата не предизвиква никакъв взрив или дори възпламеняване, а единствените щети по тубите са дупките от куршумите.

От "Калашников" обаче не се отказват и решават да усложнят експеримента с муниции с калибър 7.52, като един от куршумите е бронебойно-запалителен. При попадението му в горната част на тубата за миг възниква пламък, но до запалване така и не се стига.

Руснаците се пак успяват да повторят хилядите сцени от филмите, в които резервоарът гръмва след обстрел. За целта обаче им се налага да използват взривяваща се мишена, която да подпомогне експлозията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    26 96 Отговор
    Както винаги са много назад каскетите,хората като правиха такива опити тия още са се качвали със стълбата на килима.

    Коментиран от #3

  • 2 Тъпо тролче

    76 6 Отговор
    Това е защото са пробвали с руски туби и бензин, американските явно палят от раз 🤔
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    65 17 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Много си прост както обикновенно впрочем а ти каскет насран защо не се махаш от България а само стоиш тук и се оплакваш.
  • 4 Йосифус🥵

    14 64 Отговор
    Открили топлата вода, деба ватенките.
  • 5 Ехаа

    34 3 Отговор
    Отлична стрелба!

    Коментиран от #9

  • 6 Експерт

    33 4 Отговор
    Вземете стъклен буркан. Начълнете го с бензин. Запалете цигара. Хвърлете я в буркана с бензина. Няма страшно! Нито ще се запали, нито ще гръмне. Никога не отваряйте капачката на резервоар с бензин, без преди това да сте се допрели с ръка до шасито на автомобила. Искрата от натрупаното статично електричество по дрехите ви може да взриви резервоара в лицето ви, особено, когато той е почти празен!

    Коментиран от #15, #27

  • 7 сноу

    35 5 Отговор
    Ами то целия живот на америте е като холивудска боза-тъпа и нереална...

    Коментиран от #8, #16

  • 8 Гост

    7 21 Отговор

    До коментар #7 от "сноу":

    А на мужиците живота приказка или трагедия?:)))
  • 9 до Ехаа

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "Ехаа":

    Нали - от 30 метра да уцелиш туба с бензин - евала ! :)

    Коментиран от #10, #14, #18, #21, #22

  • 10 Бачо Киро

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "до Ехаа":

    Що, да не мислиш, че бастуни като СССРето примерно, дето лаят по всички теми, ще уцелят? То всяко нещо като го гледа човек изглежда лесно, ма ако ставаше с гледане само, тогава кучето щеше да е експерт по всичко.
  • 11 Бай

    24 0 Отговор
    Авторчето на статията да вземе малко да се поинтересува, че калибъра на Калашников е 7.62мм а не 7.52мм
  • 12 АК74

    7 2 Отговор
    Не може да се види добре, но калашника може да е АК-74, защото ми се струва, че има дулен спирач компенсатор. Тогава ще е 5.45 мм.

    Коментиран от #25

  • 13 саш и на луната беха ходили😂😂😂

    11 3 Отговор
    Ама друг път

    Коментиран от #28

  • 14 kkk

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "до Ехаа":

    Не е трудно да уцелиш тубата, но определено 99,9% от хората не могат да направят такава серия от изстрели. Аз за себе си гарантирам, че не мога да групирам 4 пъти поред така изстрелите (100% ще уцеля всеки път, но къде точно е друга тема), а съм погърмял порядъчно с АК- минимум 5000 патрона съм изстрелял...
  • 15 Алфа Ромео

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Експерт":

    Никога не съм си допирал ръката до каросерията на колата, резервоара ми винаги има около 5-6 литра като го отварям да зареждам и чудо, още не се е взривил в лицето ми.
  • 16 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "сноу":

    Гледал съм не един руски филм с автомобилни преследвания със стрелби, взривявания и хвърчащи във въздуха коли от взривовете. Та искам да те питам, мога ли и аз да смятам, че живота на руснаците е като тъпа и нереална боза ??

    Коментиран от #17

  • 17 не не можеш

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Не. Проблема на кинаджиите по целия свят е че или правят нещо демоде, дето за нищо не става, или че копират Hole-of-Weed. В това число са и руснаците.
    Една дреболия - анимация за деца - Маша и мечока си я направиха по тяхно му и стана много популярна, децата много я харесаха. Де да се сетят да почнат и кино да правят пак така творчески както тази анимация, а не като папагали да повтарят Hole-of-Weed простотиите и нещата ще станат коренно различни.
  • 18 Баев

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "до Ехаа":

    Ти стрелял ли си с Калашников някога, дали можеш я уцели тубата от това разстояние? А пича ги вкарва на едно и също място. Евала, наистина добър стрелец!
  • 19 360

    2 4 Отговор
    ЗА ЛАИЦИТЕ КОМЕНТИРАЛИ ЩЕ КАЖА СЛЕДНОТО - НАПЪЛНЕТЕ 1/2 КАПАЧКА ОТ БЕЗАЛКОЛНО С БЕНЗИН / МАЛКИТЕ ПЛАСТМАСОВИ КАПАЧКИ/ И Я ИЗСИПЕТЕ ОТ РАЗСТОЯНИЕ В ПЕЧКА ИЛИ КАМИНА , ЗА ВИДИТЕ КАКВА ЕКСПЛОЗИЯ ЩЕ СТАНЕ САМО ВНИМАВАЙТЕ ЩОТО МОЖЕ ДА ВИ ИЗГОРИ ЛИЦЕТО, ОТ ТУК НАТАКЪК ЩЕ МИСЛИТЕ ИНАК ! ! !
  • 20 karl hoker

    4 1 Отговор
    не знам за туба ,но чифутската гнида паси бих го уцелил и от "километър"....
  • 21 хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "до Ехаа":

    личи си, че от пъпчивите джендърчета дето калашников са гледали само по филмите. В казарма не си ходил, ясно, но пък е много вероятно за сметка на това да си идеално обезкосмен фитнес маниак с татуси и разбира се профил в туитър .....хахахаха
  • 22 Ivan S

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "до Ехаа":

    Не искам да му отнема дължимуто на стрелеца- много е добър наистина- такава групираност с тези дрехи и в този студ! Но нали се сещаш и че този автомат няма нищо общо с тези с които ние сме стреляли навремето. Дори и да не е " специалните", все пак вече са други струговете и допуските. А че стрелеца, сигурно това му е и работата няма две мнения.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Ехаа

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ivan S":

    И до коментари 14,18. Точно така - отлична групираност на попаденията, и то при стрелба от коляно.
    Иначе и язе съм пострелял, 76-ти набор съм. Е, нямам 5000 изстрела, но достатъчно съм се опушвал. На снимката се вижда автомат от сериите АК-10х (102, 103 и т.н.). При него са изчистени много от недостатъците от АК, с които ние служехме. Макар, че като качество арсеналските АК не отстъпват на оригинала. Гледам сайта на Арсенал - https://www.arsenal-bg.com/c/556x45-762x39-mm-assault-rifles-barrel-length-320-mm-43/556x45-and-762x39-mm-ar-m12f-45
    Имат подобни модели, ако някой има достъп до тях, може да сподели как се държат...
  • 24 АналоГовнет

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ivan S":

    всъщност струговете едва ли имат отношение към точноста на АК , ти вероятно си стрелял с най-точният масово произвеждан АК в света , а именно българският , благодарение на австрийското оборудване за студено коване на цеви в Арсенал . Не искам да се изхвърлям , без съмнение стрелеца е много натрениран , но с добре простреляно оръжие и качествени патрони подобно групиране на изстрели си е напълно постижимо .
  • 25 АналоГовнет

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "АК74":

    не само АК-74 има дулен спирач компенсатор , а и модернизираните версии на АК-47 . Във видеото се вижда че първият комплект боеприпаси са 7,62х39 и това е очевидно за всеки , който е виждал 7,62х39 и 5,45х39 един до друг . За вторият комплект боеприпаси водещият уточнява че са от пушечният калибър 7,62х54 , използванв СВД и ПК
  • 26 Странгер

    0 4 Отговор
    Да пробват с трасиращи
  • 27 САП

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Експерт":

    За пълен до горе буркан наистина е така.
    Но напълни буркан до полвината остави го 15 мин лятото на слънце и тогава хвърли запалена цигара па тогава да видим, какво ще стане.
    Отговора е прост бензина не гори. Горят парите на бензина.
  • 28 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "саш и на луната беха ходили😂😂😂":

    До къде е стигнало промиването на мозъка ти! Не вярваш ,че САЩ са били на Луната, но вярваш че Путин е висок 175 см.! А СССР, дето вече не съществува е най-великита страна на света!
  • 29 Kcaniba

    1 0 Отговор
    "Специалистите" от Калашников да проверят и може ли неграмотен редник да изобрети най-доброто стрелково оръжие на 20-ти век, без помощ от пленени шваби!
  • 30 закачка към русофили

    2 0 Отговор
    Бръкнете в джоба и си извадете телефона! Какво пише на него? Бръкнете в другия джоб и си извадете ключовете на колата! Какво пише на тях? Погледнете си компютъра, телевизора, хладилника, печката, пералнята! Какво пише на тях? Сега натиснете името на дечицата си в телефона! С какви цифри започва номера им? Не ви чувам?
  • 31 Хуго

    2 0 Отговор
    До Щурмгевер автоматът с междинен патрон и газов отвод е бил нещо непознато. Междинен патрон ще рече среден между пушечен и пистолетен. Оръжието става леко и достатъчно мощно. Калашников е вторият подобен автомат. Разбира се, че е добър. След тях много производители започват да ги правят.
  • 32 Минута е много

    1 0 Отговор
    Какво е общото и различното между калашник, гилотина, газова камера, крематориум, рак, революция, тец на отпадъци от ЕС иМшки водопровод
  • 33 съриван

    0 0 Отговор
    що не пробват при плюс 35градуса околна...?