Last news in Fakti

24 Януари, 2020 11:47 3 220 11

Заводът на Tesla в Германия: Процесът е в ход!

  • tesla-
  • завод-
  • германия
Заводът на Tesla в Германия: Процесът е в ход! - 1

Tesla купи парцел за строителството на завод в Германия. Gigafactory 4 ще бъде разположен в областта Grunheide, на 40 километра от Берлин. Този завод няма да бъде наречен първият в Европа, защото сглобяване на Model S и Model X се прави във фабриката на Tesla в Тилбърн, Холандия от 2015 година. Този в Германия обаче ще е доста по-различен. Съветът на директорите на американската компания се съгласи да закупи парцел от 300 хектара. Предварителната му цена е малко по-малко от 41 милиона евро. Gigafactory 4 ще започне производство в цял цикъл. Фирмените планове са леярство и цех за пресоване, както и цех за боядисване. Тук ще се произвеждат седалки и пластмаси, както и батериите, електродвигателите и окончателния монтаж.

Заводът планира да произвежда седан Model 3, кросоувър Model Y, както и модели, които ще се появят по-късно. Първо, заводът ще може да осигури около 3 000 работни места с последващо увеличение на броя на работниците до 8-12 хил. Очакваният мащаб на производството на автомобили е 500 000 годишно. Местните власти разрешиха компанията да построи завода с голям ентусиазъм. „Такава инвестиция е уникална възможност за нас“, коментира кметът Арне Кристиани. - Тя дава възможност на младежи с добри знания или с висше образование да останат в нашия регион. През последните години те бяха лишени от такъв избор."

В допълнение, гостоприемството на местните представители също може да бъде повлияно от случай, пропуснат преди две десетилетия, когато BMW решиха да построят фабрика тук, а не в Лайпциг. Но все още има пречки. Първо, някои местни жители все още могат да се противопоставят. Точно това се случи, когато на 18 януари няколкостотин граждани излязоха на улиците, за да протестират срещу сградата. Причината за демонстрацията е страхът за местното водоснабдяване, което новият завод може напълно да изчерпа. Освен това Tesla трябва да предприеме действия за опазване на местната фауна (вълци, зимуващи прилепи, гущери и змии), защото заводът ще бъде изграден на територията, където сега се намира гората.

Заводът на Tesla в Германия: Процесът е в ход!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плевню съм

    9 7 Отговор
    Тесла ше идва у видин а адронния колаидер ше се мести у кържали че на перник нема вода вече😂😂😂
  • 2 ожг

    26 3 Отговор
    Защо в Германия а не в Кремиковци. Всички бягат от ниските ни данъци и евтина работна ръка, защо?

    Коментиран от #10

  • 3 Госあ

    15 11 Отговор
    Най голямото проклятие от мавъра е,че замени индустрията и реалните професии с търгаши и предприемачи, онова мекотело дянков пък искаше и БАН да закрие, като довърши работата на мавъра. Кой ще дойде и какво ще прави в България ??? Та тука падат кранове и строежи без земетресения, от само себе си !!! 30г са достатъчно ,за да бъде заличена всякаква школа и дейност. Не само,че не беше развивана, а беше унищожавана. Яжте банани сега до насита 🙈

    Коментиран от #5

  • 4 ссс

    3 5 Отговор
    Най-много след два месеца да съобщят, че няма да изграждат завод и да го направят някъде другаде, ето Полша е на 50км от границата, та всички работници могат да пътуват по 100тина км на ден повече до Полша и обратно карани в пътническа версия на Тесла Семи. 60мин повече път, същите интелигентни хора и знания, по-ниски цени на суровини и проста работна ръка. Всеки може да натиска копчето и да мести детайлите от щампите, важно е този, които отговаря за процеса и който изгражда процесите на работа, той трябва да има знания и да е интелигентен. А Тесла искаха точно заради това да инвестират в Германия, заради квалифицираните кадри, не за друго.

    Коментиран от #9

  • 5 Реално бан

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    За нищо не става тва е неква мегаломания от комунизъма и само смуче пари ...ако може да се самоиздържат нека да се оправят но нема ние да ги храним

    Коментиран от #6

  • 6 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Реално бан":

    А реално ти си много глупав 😉
  • 7 А ходът е в процес

    1 0 Отговор
    Беден български език. Матриала е в процесен ход
  • 8 Ккк

    8 3 Отговор
    В целия нормален свят мислещите хора обичат Мъск,защото той показа нагледно че един човек може да промени света.
    Ганя е на друго мнение.
  • 9 Надеждата умира последна

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "ссс":

    Остава ти само да се надяваш, че Тесла ще се откаже след два месеца. Това да не ти е Фолксваген, дето развява лозунги как е ей сега ще премине на електромобили, но дори когато реши да прави завод за нормални автомобили, за две години дори мястото на строежа не може да избере.
    След като Тесла са казали, че ще строят завод там, смятай че вече са го започнали и първият автомобил ще излезе за по-кратък срок, отколкото отнема на Volkswagen да избират само мястото. След година и половина ще е започнало реално производство на мястото на което в момента има само гора.

    И прочети статията какво ще представлява завода. Няма да е просто хале в което да сглобяват части произведени от други фирми, произведени по цял свят. Ще има леярски цех, цех за пластмаси, и цехове за производство на всякакви детайли включително седалките, да не говорим за батериите и задвижващия блок. Тоест завод в който влизат само материали, а излиза готов електромобил.

    Коментиран от #11

  • 10 Един.

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ожг":

    Защото търсят квалифицирани работници,това са хора които се учат,работят,живеят и държат на определено ниво на жизнен стандарт.
  • 11 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Надеждата умира последна":

    А, какво ще стане с гората?! Ние от Отворено общество, Зелени балкани, Диви глигани и т.н няма да позволим!!! Ето! Хората вече протестират за водата! Днес стотици, утре стотици хиляди!