2 Февруари, 2020 11:30 2 544 5

Facebook Messenger ще предоставя функция за лицево разпознаване

  • face id-
  • facebook-
  • messenger

Facebook работи върху добавянето на лицево разпознаване към Messenger, предоставяйки на потребителите нов защитен слой, който да предотврати неправомерен достъп до техните чатове и разговори.

Функцията ще може да бъде активирана и деактивирана, като ще има и опция за избор кога тя се включи. Наличните възможности в момента са 1 минута, 15 минути или 1 час след напускане на Messenger.

„Когато е активирана, ще трябва да използвате Face ID, за да отключите приложението. Данните от лицевото разпознаване няма да се предават или съхраняват от Facebook “, се казва в описанието на функцията.

Facebook Messenger ще предоставя функция за лицево разпознаване


Терминът „Face ID“ бе въведен от Apple при имплементирането на иновативната технология в iPhone X и по-новите модели. Въпреки това е много вероятно Facebook да преименува функцията, особено защото ще бъде достъпна и за устройства с Android.

От само себе си се разбира, че много хора са скептични и загрижени, че лицевото разпознаване на приложението Messenger би изложило личния им живот на риск, предвид скандалите, в които Facebook бе замесен наскоро.

Въпреки това, извличането на подобен тип биометрични данни от iPhone, не би било възможно, поне теоретично. Сканирането на Face ID информира само дали разпознаването е успешно или не. Това означава, че социалната платформа не би трябвало да получава никакви данни.

Разбира се, Facebook най-вероятно ще сподели повече подробности относно това как работи системата му за лицево разпознаване, когато функцията е готова и бъде пусната официално.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    14 0 Отговор
    Шпионите свалят отпечатъци от тъч скрйнна сега вече ще свалят и параметрите на фейсовете!
  • 2 ФБдроп

    15 0 Отговор
    Всичко е за ваше добро. Ние нищо не съхраняваме
  • 3 Random

    2 2 Отговор
    Аз затова ако влизам, влизам през инкогнитото в браузера, на приложението съм му теглил отдавна една.
  • 4 сектант

    1 0 Отговор
    време е да ви сбереме малко даннички ама кво ви боли нали няма да взривявате бомби в търговския център
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.