Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 13:43 3 692 6

Vodafone се отказа от Huawei

  • vodafone-
  • 5g-
  • huawei

Vodafone ще премахне оборудването на Huawei от чувствителните основни части на мобилните си мрежи в цяла Европа. Този ход ще струва на оператора 200 милиона евро през следващите пет години. Това съобщи The Guardian.

Групата, която има 111 милиона клиенти в цяла Европа, взе решението, след като миналата седмица правителството на Обединеното кралство ограничи използването на оборудване на Huawei в 5G мрежата си.

Ник Рийд, изпълнителния директор на Vodafone, заяви, че подмяна на компонентите на китайската компания ще има „много ограничено финансово въздействие“ върху операциите на оператора в Обединеното кралство, тъй като те вече в голяма степен са съобразени с новите мерки, въведени от управлението.

Той обаче предупреди, че ако европейските държави последват примера на Великобритания, а именно 35-процентното ограничение за оборудването на Huawei в неосновни части на мобилните мрежи, въвеждането на 5G може да се забави с две до пет години. На Острова компоненти на китайския технологичен гигант са забранени за използване в ядрото на 5G мрежите, където се обработват данни, и в места като ядрени обекти и военни бази.

Рийд подчерта, че на този етап никоя европейска държава не е заявила, че възнамерява да въведе ограничения, но тъй като Великобритания е направила това, Vodafone иска да изясни позицията си относно потенциални рестрикции.

„Трябва да въведем 5G, за да останем конкурентни в дигиталното общество. САЩ и Китай напредват силно в това отношение. Не можем да забавяме имплементирането на 5G, а подобни ограничения биха довели именно до това“, каза изпълнителният директор на групата.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Huawei ♥️♥️♥️♥️

    20 8 Отговор
    Huawei и Samsung заедно са номер 1

    Коментиран от #3, #6

  • 2 kjl

    24 3 Отговор
    Ами да вземат американско оборудване и шут на китайците. Да, ама такова няма.
  • 3 Random

    4 19 Отговор

    До коментар #1 от "Huawei ♥️♥️♥️♥️":

    Хахахахаххаха, вервай си
  • 4 Random

    8 6 Отговор
    Тия наглосаксонци явно имат поне малко мозък.
  • 5 Huaweiiii

    3 3 Отговор
    Huawei sa nomer 1 chuhte Li ve maika vi sha ebaaa
  • 6 Tate

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Huawei ♥️♥️♥️♥️":

    Майтап "Хуявей" и "Гнусмас " цирк !!