Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 15:07 2 838 0

Безпилотен самолет с автономен полет от една година (ВИДЕО)

  • полет-
  • самолет-
  • безпилотен
Безпилотен самолет с автономен полет от една година (ВИДЕО) - 1

Първият тестов автономен полет на безпилотния летателен апарат PHASA-35, който може да запълни празнината между спътници и самолети, изпълнявайки дълги полети на надморска височина до 20 км в стратосферата, завърши с успех.

Използвайки соларни панели, монтирани на крилете с 35-метров обхват, устройството може да бъде в автономен полет до 365 дни. Инженерите на BAE Systems и Prismatic разработват устройството в продължение на две години.

Първият реален тест се проведе в австралийска база на ВВС, разположена в южна Австралия. PHASA-35 има слънчеви панели, които генерират електричество през дневните часове, което се натрупва и за полета през нощта.

По време на тестовете дронът лети на надморска височина от два километра, което е много по-ниско от планираната, но достатъчно за първия тестов полет. Техническият директор на BAE Systems заяви, че е постигнат изключителен резултат и е изпълнена задачата на правителството да разработи такива оригинални системи.

Следващата непосредствена задача на разработчиците ще бъде да увеличат товароносимостта на PHASA-35, което трябва да позволи поставяне на оборудване на борда за 5G мрежи, чиято маса надвишава 40 кг.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА