20 Февруари, 2020 13:24 1 671 1

Програма, която позволява да премахнете изображението на човек от видеоклип

  • видео-
  • образ-
  • програма
Програма, която позволява да премахнете изображението на човек от видеоклип - 1

Обработката на видео файлове от обикновените потребители става все по-достъпна и с все повече функции. Сега, благодарение на приложение, създадено от уеб дизайнера на Google Джейсън Мейс, можете да изтриете изображението на човек от видео файл, дори и той да се движи.

Програмата запазва в паметта общия фон, разположен в кадъра и когато човек се появи на изображението, алгоритъмът „изрязва” силуета му и заменя изображението с фоновото изображение, съхранявано в паметта. Системата за машинно обучение TensorFlow.js е използвана като основа за програмата.

Всеки потребител ще може да изпробва възможностите на приложението директно от браузъра в реално време с помощта на уеб камера. За целта трябва да бъдат изпълнени две условия: активирайте поддръжката на JavaScript и отидете на Glitch.com или Codepen.io.

Приложението с отворен код е достъпно за изтегляне и подобряване от разработчиците, при условие че е докладвано на Джейсън Мейс. В момента приложението все още не е достигнало идеалния резултат при изтриване на движещи се обекти или човек от видео файлове - периодично върху изображението се появяват остатъчни артефакти. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакай бе!

    0 0 Отговор
    Е гати мошеници!