1 Март, 2020 11:30 2 906 13

Коронавирусът може да забави iPhone 12

  • iphone-
  • apple-
  • коронавирус

2020-a е голяма година за iPhone, тъй като се очаква базираният в Купертино технологичен гигант да представи поддръжка на 5G в поне един модел, както и серия от ключови подобрения в други области като производителност и камера. Поради епидемията от коронавирус обаче, сдобиването с iPhone 12 в първия ден от излизането му за продажба може да е наистина трудно, тъй като Apple ще трябва да се справи с много лимитирана наличност поради забавяне, засягащо производствения си график. Това съобщи Softpedia.

Имайки предвид риска от инфекции, много компании, част от които е Apple, избягват да изпращат инженерите си в Китай, което от своя страна има отражение върху различни операции, включително производството.

Например, предвижда се базираната в Купертино компания скоро да достигне етап на инженерно валидиране за iPhone 12. Според доклад от Digitimes обаче, екипът на технологичния гигант няма да пътува до Китай, докато проблемите с коронавируса не приключат. Ако това валидиране не се проведе, партньорите на Apple не могат да преминат към производствената фаза.

Сега всичко се свежда до подхода, който технологичният гигант иска да използва за новия iPhone 12. Компанията може или да започне да продава смартфона, използвайки ограничени наличности, за да достави устройства на тези, които предварително са направили поръчки, или просто да отложи стартирането на продажбите, докато навакса с производството, като по този начин ще успее да отговори на търсенето.

Според типичния график на Apple, iPhone 12 трябва да бъде представен през септември. Въпреки това, дебютът на смартфона, както и денят, в който новият модел ще бъде пуснат в продажба, могат да се променят във всеки един момент.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Терминатор

    7 1 Отговор
    👑Вируса поразява техниката и пънк прическите!
  • 2 Боже Господи

    11 9 Отговор
    Има по важни неща от тоз скапан телефон. Хората измират а те мислят за айфон 12. Дано някой от там в аппъл се заразат с короната и да фалира тая фабрика. Само андроид. Дори най евтиният андроид е по добър от айфон 12.

    Коментиран от #7

  • 3 Въпросител

    11 6 Отговор
    Кога хората ще се осъзнаят и престанат да купуват тези неземно надценени боклуци. Явно само короната е рецептата. Да идва пък нека най-кадърните оцелеят.
  • 4 Селянин

    4 2 Отговор
    Ами ся ко шъ прайм
  • 5 Флагмански коментар 🇨🇳🇧🇬

    8 3 Отговор
    Поредната изгнила и нахапана ябълка направена в Foxconn КИТАЙ (с части за 120$ а като излезе от завода струва 1200$) направен от малолетни китайци болни от коронавирус ) с бъгавия , дефектен и елементарен IOS
  • 6 Въпрос ?

    9 6 Отговор
    Абе кой нормален човек би ползвал Apple iPhone?

    Коментиран от #10

  • 7 Знам

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Боже Господи":

    Айфон отдавна не са фактор в технологичната индустрия

    Коментиран от #12

  • 8 Жалка работа

    5 2 Отговор
    Най-тъпата новина днес :(
  • 9 Пешо от панелката

    9 2 Отговор
    След три айфона си купих Самсунг и не съжалявам. Значително по евтин, батерията кара повече, качеството на снимките е несравнимо по добро.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Селю

    7 0 Отговор
    Тамън да взема малко въздух, че още изплащам десятката.
  • 12 Този

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Знам":

    Отвори си класацията за най-продавани модели телефони и там ще забележиш, че на първо и второ място, са съответно Айфон ХR и Айфон 11. Така, чеее лайте си друзя, той кервана си върви.
  • 13 Гладна лисица айфон сънува

    1 4 Отговор
    Много е кисел този айфон, толкова кисел, та чак побърква троловете.