Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 15:20 1 391 1

Facebook плаща за гласови съобщения

  • facebook-
  • гласови съобщения
Facebook плаща за гласови съобщения - 1

Неотдавнашният скандал, възникнал с Facebook, Amazon, Apple, Google и Microsoft, хванати в неразрешено подслушване на гласови съобщения на потребители, подтикна Facebook към радикална промяна на политиката. Именно Facebook беше един от първите, които реагираха. От компанията по-рано заявиха, че използването на гласови съобщения е необходимо за подобряване на технологията за разпознаване на речта.

Сега потребителите на социалната мрежа, чиито съобщения ще бъдат взети за разработване и тестване на алгоритмите на компанията, ще могат да получават финансови награди. Новата програма ще се нарича „Произношения“ и ще бъде реализирана в приложението Viewpoints.

Участниците в програмата трябва да запишат фразата "Ей, портал" и да назоват първия потребител от собствения си списък с приятели. Всяко съобщение се записва два пъти. Общо всеки потребител ще може да остави само 10 платени Facebook съобщения.

Системата за финансово възнаграждение се основава на определянето на вътрешни точки в системата Viewpoints. Всяко съобщение ще бъде оценено на 200 точки, а плащането започва, след като оценката на клиента се увеличи до 1000 точки, за които той ще получи 5 долара чрез платежната система PayPal. В момента гражданите на САЩ над 18 години със 75 или повече приятели във Facebook имат право да участват в програмата за произношения.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.