17 Март, 2020 12:58 3 788 6

Първият триизмерен приборен панел влиза в сериен модел

  • continental-
  • 3d-
  • приборен панел

Луксозният кросоувър Genesis GV80 ще стане първият сериен модел в света с триизмерен приборен панел. Технологията е разработена от германския производител Continental и функционира на принципа на паралакса - промяна в положението на обекта в зависимост от гледната точка на наблюдателя.

Първият триизмерен приборен панел влиза в сериен модел

Новият 3D приборен панел има многослойна структура, която позволява наслагването на различни изображения едно върху друго. Разстоянията между тях създават стереоскопичен ефект.

Системата използва видеокамера, която определя разположението на очите на водача и изчислява ъгъла, под който той гледа приборите. Освен това тя следи за умора и опасно отвличане на вниманието и предупреждава шофьора.

От Continental вече работят над следващо поколение на триизмерния си приборен панел, който ще обединява всички екрани на таблото и централната конзола в едно цяло. Това ще позволява на водача да настройва начините за изобразяване на информацията, като я пренася от дисплей на дисплей.

Немската компания разработва и ново поколение 3D-екрани за пътниците. От Continental смятат, че технологията ще позволи на пасажерите да провеждат видеоконференции, да пазарува онлайн, да се забавляват с игри с обогатена реалност и да гледат 3D-филми.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоя с магарето

    8 5 Отговор
    Вистеон за Пежо май го направиха вече.

    Коментиран от #4

  • 2 симо

    8 1 Отговор
    Нищо общо няма панела на вистеон със този.
  • 3 сектант

    10 1 Отговор
    получавам епилепсия като го гледам това - все едно съм на 10 ракии в дъстъра
  • 4 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "тоя с магарето":

    Първи , разбира се го направиха Тесла. Няма начин , някой да е направил нещо технологично преди Тесла. Мъск е велик. Континентал прави гуми за Тесла и така са откраднали иновацията.
  • 5 Borislav Popov

    4 0 Отговор
    Харесвам китайския таблет на Тесла.Аз и Норвежеца сме с тънки, малки пи*шки.
  • 6 Гост

    8 0 Отговор
    То не са дисплеи за табло, то не са камери. Зорлем усложняват колите и ги оскъпяват за поддръжка. Вярно, че е лукс модел, ама