Last news in Fakti

17 Март, 2020 13:00 8 652 17

Запознайте се с новите 4K и 8K OLED телевизори LG

  • -
  • -
  • oled-
  • lg-
  • телевизори
Запознайте се с новите 4K и 8K OLED телевизори LG - 1

Водещите производители на електроника продължават да разширяват гамата от телевизори, използвайки иновативни технологии. Последната иновация бе демонстрирана от корейската компания LG, която скоро ще предложи на потребителите модели с разделителна способност 4K и 8K и матрица OLED, които поддържат честота на опресняване от 120 Hz.

Първите телевизори на LG през 2020 г. ще могат да купуват потребители от Южна Корея и САЩ, а в последствие ще се появят и в Европа и респективно у нас. В гамата на LG за 2020 г. ще бъдат представени телевизори от серия BX и CX, Gallery GX, ZX и NanoCell LCD TV. Серията BX и CX ще бъде продължение на миналогодишните 4K OLED модели от серията B и C.

Запознайте се с новите 4K и 8K OLED телевизори LG

Всички модели от текущата година получиха разширение в маркировката под формата на буквата „X“. Така моделите B станаха пряко продължение на серията B9, докато производителят добави компактен модел с диагонал от 48 инча към серията CX. Основното предимство на премиум серията Gallery GX е минимизираните рамки по периметъра на монитора и тънкото тяло, което прави телевизора да изглежда като картина, ако е монтиран на стена.

В серията Gallery GX потребителите ще получат телевизори с диагонал 55, 65 и 77 инча. Телевизорите с иновативна 8K ZX технология ще получат OLED екрани с диагонали 77 и 88 инча и ще заменят първия по рода си 8K OLED телевизор в света с 88-инчов екран, пуснат през 2019 година. В серията LCD на NanoCell LCD ще бъдат представени 7 модела телевизори с разделителна способност 8K с диагонали 55, 65 и 75 инча.

Яснотата на картината на 55-инчов екран ще отговаря на качеството на 27-инчов 4K телевизор, което се постига с висока плътност на пикселите. Всички телевизори от 2020 г. от LG ще получат екрани със скорост на опресняване от 120 Hz, стандартът HDMI2.1, който ви позволява да излъчвате видео в 4K резолюция при честота на кадрите 120 в секунда или 8K с честота на кадрите от 60 кадъра, поддръжка за променлива честота на опресняване (VRR) и технологии за бърз кадър (QFT). Цените все още не са ясни.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бмвпп

    1 0 Отговор
    Фхххх
  • 2 1234

    6 1 Отговор
    Ще си продам всичките органи и ще си купя един такъв
  • 3 А предаването по телевизията

    7 0 Отговор
    достойно за този телевизор, ще е чак след 10 години! Единствено някое ДВД за да гледаш някой филм!
  • 4 И. Милетиев

    4 27 Отговор
    Боклуци с най скапаното меню! Изобщо немогат да се мерят със Самсунг, Сони, Панасоник, Филипс и дават супер тъмна картина. Като го сложиш до някой Самсунг или Филипс и ги тестваш на един и същи сигнал и се вижда колко по тъмна е картината ама това не е от черния цвят ами са си тъмни!
  • 5 оня с коня

    2 3 Отговор
    НЕДОПУСТИМО Е дадена Марка да се рекламира в стил "СОЦ" както Руските ТВ "Темп" през великото "Живково време".В ръцете ми е последната Хартиена Реклама на "Технополис",в която се предлага "Самсунг - Q-LED"/което е абс. същото като Качество/,4 К,165 см Диагонал за 2099лв.
  • 6 qwerty

    6 0 Отговор
    първо да изчакаме НоваТВ да пусне поне ХД и тогава да говорим за 8К тв. доколото съм запознат това за Нова щяло да стане, когато извънземните кацнели на земята 😂😂😂😂 за момента просто не знам защо трябва да купуваме 8К тв? и тъй като ще ме нападнете: ако сме потребители само на кабелна тв без да сваляме 4К филми наистина ли си заслужава. пс. с тоя КоронаВирус и заседяването в къщи май си заслужава, поздрави!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дедовия ти

    3 1 Отговор
    qwerty нова тв я има в HD качество зависи на кой оператор си
  • 9 митЮ ТЪПИЯ

    7 0 Отговор
    АВА БАТКА САМО ДА ТА ПИТАМ НЕЩО.СЯ С ТУЙ НОВИЯ ТЕЛЕВИЗУР РАЗБИРАШ ЛИ КАТ ГЛЕДАМ ПОРНО ДАЛИ ША ГО ДАВА ПО ХУБАУ.РАЗПРАЯТ ЧЕ СЪМ ЩЯЛ ДА МОГА ДА ФАНА ЗА ЗАДНИКА ПРЕЗ ЕКРАНА НЯКВА ОТ К.....ВИТЕ АМА НЕ ЗНАМ КОЛКО Е ВЯРНА ТАА РАБОТА.
  • 10 Путкин

    3 4 Отговор
    Точно тая марка са пълни боклуци!
  • 11 СЕКСКЪРТАЧ

    1 0 Отговор
    Купувайте ги та да има работа за тв сервизите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Mamste

    0 0 Отговор
    Ууууу за LG
  • 14 Mamas

    0 0 Отговор
    Yyyyyy za LG
  • 15 Васил

    0 2 Отговор
    LG са наи тъпите не могад да правят ништо като хората нито смарфони нито тиливизори ништо пълне боклук !!!!! исползвам само Самсунг телефони и всичко и сам доволен. самсунг е наи добрата марка
  • 16 Веско

    0 0 Отговор
    това е като да ти сервират салам"кучешка радост" в сребърна чиния със сребърни прибори.
  • 17 Скапани ТВ

    0 0 Отговор
    Абе не знам аз ли съм карък, ама на туй мойто ЛГ вече трети път му горят ламбити отзад...Ми на 2-3 години и нови ламби...?!Туй не е работа да не мое да изкара един ТВ да свети 10г. в тъмното, щот на светло лъщи и се не види нищо!!! Тия пари за нищо ги нямат...по 1000лв на 2 г. за ТВ?!