21 Март, 2020 11:30 2 063 4

Инфотейнмънт системата на Mercedes с иновативни функции

  • mercedes-benz-
  • инфотейнмънт-
  • навигация

Mercedes искат да засилят емоционалната връзка между шофьорите и техните автомобили. От април нататък постепенно ще се въвежда нова форма на адресиране в колите на автоконцерна. В бъдеще инфотейнмънт системата MBUX ще се обръща към шофьора на "ти", вместо на официалната форма "Вие". Това съобщава Motor1.

Асистентът на Mercedes ще може да отговаря и на запитвания от рода на: "Здравей, Mercedes, как е снегът в Самнаун (алпийско селце в Швейцария)?". Функцията вече е интегрирана в инфотейнмънт системата на автоконцерна. Освен това, технологията ще може да оповестява метеорологичните условия в определени региони и то почти на всички езици. Това включва и информация за нивото на снега в популярни ски зони, както и колко скилифта са налични и колко са в експлоатация.

Инфотейнмънт системата на Mercedes с иновативни функции

Също така MBUX системата ще отговаря и на лични запитвания за хороскоп. В допълнение, технологията ще разполага и с различни quiz-ове (викторини) на географски теми, като например столиците на света, което би трябвало да направи дългите пътувания по-забавни.

Инфотейнмънт системата на Mercedes с иновативни функции

С новите услуги на инфотейнмънт системата се допълват функциите, свързани с развлеченията, които да поддържат водача по време на шофиране. В допълнение към гласовия асистент, MBUX включва и навигация с технология за обогатена реалност. Иновацията се изразява във визуално изобразяване на околността с цел предоставяне на по-добра и по-надеждна информация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боре модераста

    5 4 Отговор
    Норвежец, отменили са прайд парада!!! Какво ще правим сега? Няма ли от наш’те някой компютърджия да направи виртуален прайд, хем ще можем даже и без прашки, само с пера отзад.

    Коментиран от #3

  • 2 Японеца

    2 5 Отговор
    Да помислят малко за ел.коли, не за развлекателни системи!
  • 3 Антиэлектрика

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Боре модераста":

    Джуган, oтмeнили ca прaйд пaрaдa, миличък!!! Кaквo щe прaвим ceгa? Имам едно предлоржение, я вземи и събери другите от антигрупата в пикапа и ще си организираме свой, собствен гей парад. Само за нас, избраните педалчета.
  • 4 Здравей, Mercedes, как е снегът в Самнау

    2 0 Отговор
    MBUX: прекрасен сняг, COVID19 те очаква.