28 Март, 2020 11:30 2 139 10

Предпазват ли Tesla и Geely от коронавируса?

  • tesla-
  • geely-
  • коронави-
  • салонен филтър

От 2018-а насам Tesla използва салонни филтри, които особено ефективно предпазват пътниците от вируси. В отговор на коронавирусната пандемия, китайският собственик на Volvo - Geely също е разработил подобни филтри за автомобилите си. Това предаде Auto Zeitung.

И все пак, могат ли салонните филтри на Tesla и Geely наистина да ни предпазят от коронавируса?

Специалните салонни филтри на Tesla се инсталират вече от две години в Model S и X. В менюто на американските електромобили може да бъде зададен "Режим на защита от биологично оръжие", който трябва да унищожава 99.97 процента от патогените и вирусите. За целта климатичната система на електромобилите извежда и пречиства въздуха в купето с помощта на салонния филтър, като същевременно леко увеличава въздушното налягане в кабината.

В отговор на коронавируса, произхождащ от Китай, компанията майка на Volvo - Geely също планира да имплементира технологията в превозните си средства. Ефективността на нейните салонни филтри обаче не е толкова висока. Те унищожават близо 95 процента от вирусите, което, все пак, е еквивалентно на медицинските респираторни маски. От TÜV Rheinland вече са потвърдили ефективността на салонните филтри на китайския автоконцерн в независими тестове.

Въпреки това, тъй като коронавирусите са относително малки, както при Tesla, така и при Geely все още има шанс те да влязат и да съществуват в купето. Следователно, салонните филтри не водят до абсолютна безопасност, а само до намален риск.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rado

    11 7 Отговор
    Лада кога?
  • 2 непознат

    12 4 Отговор
    Мерцедес кога?
  • 3 Електрошок

    4 4 Отговор
    То това Антиелектрика отдавна го беше установил-високочестотни магнитни полета,радиация,мутация,стерилност.Много е напред с материала.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Електрошок":

    То между другото има специални лампи за дезинфекция на въздух и предмети , които се ползват в медицински помещения ! Просто трябва да се вгради и такава плюс филтрирането и готово ! Вече доказаха , че слънчевата радиация при пряко излагане убива вируса за под 15 минути , а вътре във филтъра тя може да е и 10 пъти по-висока с такава лампа !

    Коментиран от #5

  • 5 Гогето

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Затова ви забраняват да се разхождате.Току виж слънцето ви излекувало.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 ненормалници

    4 2 Отговор
    И как по-точно докато си караш колата ще те хване вирус ? Ще мине през невидим вирусен облак, който не знайно как си стои посредата на пътя ли ?
    Побърка се света ей !

    Коментиран от #8

  • 7 Гошо

    0 2 Отговор
    Начи ако аз карам колата и пръдна никой от возещите се с мен няма да усети аромата?
  • 8 перничанин

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "ненормалници":

    Е, ее, приятелю какви въпроси задаваш само. Те сега норвежеца и сие са си спретнали молебен, а ти разваляш хубавите мантри и мечти на теслерастите с ЛОГИЧНИ въпроси. Тъкмо си дават плюсове от многобройните акаунти и ти им разваляш празника.:)))))
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.