24 Март, 2020 11:12 3 161 4

"Хоум офис": Спазвайте правилна стойка на стола

  • хоум офис-
  • работа от вкъщи-
  • стол-
  • позиция
"Хоум офис": Спазвайте правилна стойка на стола - 1
Снимка: Shutterstock

В условията на коронавирус пандемията и въведеното от държавата извънредно положение, много хора са принудени да работят от вкъщи. Не всички обаче имат подходящите условия за това.

За да няма негативни ефекти за здравето ви от особено важно значение е столът, на който седите докато работите да е правилно настроен. По-конкретно той трябва да е съобразен с пропорциите на работещия.

Височината му трябва да е такава, че работещият да стъпва нормално с краката си на пода. Ако нямате от т.нар. офис столове в къщи, трябва да се избере такъв, който позволява гърбът на работещия да прилепва сравнително плътно към облегалката.

Тялото не трябва да се смъква напред, а работният плот, на който се работи е необходимо да е на такава височина, че мониторът на компютъра да е на нивото на очите. Не е добре да се работи в легнало положение или на масичката в хола.

Ако няма бюро, то използвайте масата за хранене. Хубаво е столът да има подлакътници, които да повдигат раменете нагоре и е много важно да не седите повече от час. На всеки 60 минути е добре да се прави кратка пауза, която да е свързана с разходка в къщи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментара

    4 0 Отговор
    Не ми обяснявайте за правилна стойка, а направете проверка дали и до колко доставчиците (малки и големи) смъкват скорстта на интернет за потребителите. Също така не е лошо масовият потребител да разбере има ли такова животно като ГАРАНТИРАНА минимална скорост, ако има каква е тя? Процент от максимално достижимата? Твърдо число? Няма такова животно? Това е по-същественото за работещите от вкъщи защото драмите в тази посоко са налице!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Антонн

    5 2 Отговор
    Абе хоум офиса,демек лежачи от къщи КАКВО БАЧКАТЕ ?
    То ако ставаше от компа !
    Ако няма производство,внос,транспорт и физическа работна ръка .
    Що не си правите колите от лаптопа?
    Що не заредите магазините и продавате с лаптопа.
    Д.... и бачкаторите .....,хоум офис ....... .