Last news in Fakti

24 Март, 2020 12:45 6 220 6

Какви коли се купуват във времена на криза (пример - Китай)

  • китай-
  • електромобили-
  • пазар
Какви коли се купуват във времена на криза (пример - Китай) - 1
BYD Qin Pro EV

Ситуацията с продажбите на електрически автомобили в Китай - най-големият пазар на екологично чисти автомобили в света - остава много трудна. Според резултатите от февруари търсенето в този сегмент е намаляло с 65%. Общо са продадени около 15 хиляди автомобила.

В същото време търсенето на електромобили остава по-добро от това на колите с ДВГ. Всъщност, като цяло търсенето на китайския пазар на автомобили се срина с 82%. През февруари лидер по продажби в Китай беше скъпата (за тамошните разбирания)американска Tesla Model 3.

Именно това доказва за пореден път, че премиум сегментът се чувства добре дори във времена на криза. Второто място през февруари е за китайския модел BYD Qin Pro EV, а третата позиция е за друг "китаец" - GAC Aion S.

Любопитен факт е още, че в първите двадесет от най-популярните екологично чисти автомобили има само три некитайски модела. В допълнение към Tesla Model 3, това са хибридните Volkswagen Passat и BMW 530 Le.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 така така

    8 16 Отговор
    китайски боклуци сигурно, щото са евтини и боклук.
  • 3 баш баровец Ганьо

    7 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: скъпата (за тамошните разбирания)...

    А за нашите разбирания ---- евтинка. Пари за семки?
    Евала
  • 4 COVID 19

    4 1 Отговор
    тая пандемия с електрокарите и тЕслите ще се окаже поредния балон, в момента ,в който ви дръпнат шалтера на зарядната станция ... е гати и яката тесла ви точат... па и няма да имате пари за ток по време на рецесия
  • 5 ддд

    1 0 Отговор
    как разбирате 82% свиване на пазара? не ама тази истинска тази не е немска тази не е като едно време а 82% минус
  • 6 бай Шиле

    0 0 Отговор
    Горкия Китай! Добре,че в България сме добре с автомобилите.