Last news in Fakti

25 Март, 2020 12:46 6 251 11

Какъв салонен филтър за колата може да ни предпази от коронавирус

  • автомобили-
  • съвети-
  • коронавирус-
  • салонен филтър
Какъв салонен филтър за колата може да ни предпази от коронавирус - 1

Филтърът за купето, както подсказва името, пречиства въздуха, който влиза в салона на колата. От него зависи какъв въздух дишаме в превозното средство. Той улавя мръсотия, прах, цветен прашец от растения и дори опасни микроби и бактерии. Но това не важи за всички филтри. Знаете ли кои са най-добрите филтри в настоящата ситуация, за да се предпазите от коронавирус.

Това са т.нар, хипоалергенни филтри, които са и най-скъпите на пазара. Съставът на техните филтриращи елементи включва така наречените полифеноли, които улавят толкова силни алергени като, да речем, брезов прашец или пелин. Именно този вид филтри може да ни защити в колата от вируси. Условието е да се сменят приблизително на всеки 10 000 километра пробег на автомобила.

Преминавайки през такъв филтър, въздухът влиза в интериора на автомобила възможно най-чист, затова го считаме за най-ефективния, въпреки че ще трябва да се бръкнете повечко за него в магазина. Въпреки това, имайте предвид, че инвестирате в здравето си, тоест най-скъпото, което човек има. А закупуването на лекарства или 14-дневна карантина ще струва много повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    7 1 Отговор
    Така е, това са най-добрите филтри
  • 2 Хахаха

    8 8 Отговор
    Ситуацията с коронавируса в Москва се стабилизира, дотолкова че президентът на Руската федерация Владимир Путин избяга от столицата заедно с цялото си семейство, като ще управлява страната дистанционно, от една от резиденциите си, коментира каналът РУССКАЯ СТАЛЬ.
  • 3 Фермер

    5 0 Отговор
    Филтър с Ув ламба,започват да слагат на някои от новите автомобили
  • 4 Бачо Киро

    28 3 Отговор
    Купувай народе! Само сега на двойна цена. Жива далавера. Автомобилните филтри нямат въобще категория като ppf3 бе, бастуняк заспал. Що лъжеш хората... Ловело прашец, значи лови и вируса... Аман от мошеници...
  • 5 Гражданин

    17 1 Отговор
    Вие съвсем изтрещяхте!
    Ей сега отивам да си сменя филтъра на колата.
    Препоръчан сервиз няма ли да дадете?
  • 6 ЕИ ПАПУР

    2 2 Отговор
    МОЖЕ И ЙОФТИН МАЖЕШ ГО С МАЯ ЗА ХЛЯБ И СЕ НАСЛАЖДАВАШ НА СТЕРИЛЕН ВЪЗДУХ
  • 7 Бай Стою касапина

    8 0 Отговор
    Абе Радко, какъв филтър те гони бе пич? Какво правим с волана, скоростния лост, дръжките на вратите и всичко друго дето се пипа? А със стелките, на които се стъпва?
  • 8 qwerty

    7 0 Отговор
    Този по-тъмния филтър като го гледам май е от датата на производството на автомобила?
  • 9 Японеца

    3 0 Отговор
    Славчев статията ти е пълна и долнопробна лъжа!
  • 10 Ироничен

    1 0 Отговор
    Ей, съвсем я ударихте през просото.
    Първо, внасянето на зараза в колата не е задължително да стане през вентилацията. По-вероятно е с нас самите, обувки, ръце, чанти...
    Второ, вирусите не се прецеждат под налягане във филтъра, че да мериш отвор и вирус. Вирусите ходят с прахоляци, плюнки...
  • 11 перничанин

    2 0 Отговор
    Според автора, по пътя има облаци от корона и ние ги преминаваме , а стига бе. Подвеждаща реклама. Сега му е времето, всякакви "разбирачи" да си пробутват застоялите скъпи стоки. Не е луд ,този който яде баницата....