Last news in Fakti

30 Март, 2020 15:51 5 523 5

Xiaomi започна производство на скутери (цената е $424)

  • xiaomi-
  • скутери-
  • a1-
  • a1 pro
Xiaomi започна производство на скутери (цената е $424) - 1

Ако сте мислили, че китайската компания Xiaomi произвежда само мобилни телефони и таблети, тогава бързаме да ви разочароваме. Xiaomi вече прави какви ли не електронни джаджи и освен ел.тротинетки, вече произвежда и електрически скутери.

Наскоро марката представи два нови електрически скутера, наречени A1 и A1 Pro. Това са малки скутери с електрически двигатели. Теглото им е само 52 кг. Посочено е, че напълно заредените батерии ще са достатъчни, за да може А1 да измине 60 км, а обхватът на A1 Pro е 70 км.

Xiaomi започна производство на скутери (цената е 4)

A1 Pro използва батерия от 960 W/h, докато по-опростената версия на A1 използва батерия от 768 W/h. Разбира се, батериите са сменяеми - собствениците на скутери могат лесно да ги демонтират и да ги занесат вкъщи за презареждане. Максималната скорост е 25 км/ч. И двата скутера имат цветни дисплеи с сензорни контроли.

Нещо повече, те обещават дори гласов контрол. Една от характеристиките на модела е наличието на камера с широкоъгълен обектив, която снима видео. Цената в Китай за модела А1 е 424 долара. Вярно, това е на етап на стартиране на модела. В бъдеще цената ще се увеличи до 523 долара. A1 Pro сега е на цена от 566 долара, но впоследствие ще струва 655 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ню Джендърейшън

    28 2 Отговор
    Радост, радост крещи мамин Сашко Кадиев и нежно приглажда новоизрусената си косичка докато сяда на ствола на модела без седалка !
  • 2 Екектрошок

    2 1 Отговор
    Много тежки ми се виждат.
  • 3 Ввввввввв

    2 2 Отговор
    Тротинетките на шауми са супер красиви за разлика от тез грозилници!
  • 4 VVV

    3 1 Отговор
    Това е много стара ,, новина,, Те отдавна правят и ел колелета. Скутерите са много тежки и с оловни батерии .При колелата има бъдеще но трябва друг продукт.
  • 5 Коректор

    4 0 Отговор
    То статичтя не е лоши, но поправете W/h на Wh. Смиселът на мерната единица е друг.