Last news in Fakti

31 Март, 2020 17:54 6 338 44

Tesla Model S изгуби състезание срещу... кон (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • кон-
  • състезание

Малко автомобили в света могат да се мерят по ускорение с Tesla Model S. Американският електромобил обаче неочаквано отстъпи в драг надпревара срещу... кон.

В гонката, организирана от италиански ентусиасти, участва Tesla Model S P100D с мощност 794 к.с. и въртящ момент 1 373 Нм. Тънката подробност е, че състезанието се провежда на трева.

След като уверено повежда на животното, "тѐслата" трябва да направи завой на 180 градуса и да се върне на старта. Електромобилът обаче среща сериозни трудности със сцеплението, докато конят сменя посоката мигновено и по обратния път успява да си осигури достатъчно преднина за победата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гацо

    27 5 Отговор
    И аз изгубих от кон ! Избуши жената.Сега не ме ще !
  • 2 омъскаряване

    27 16 Отговор
    По-добър от тоз позор здраве му кажи хаха !

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Бен ХУР

    22 4 Отговор
    Кон бе Кон.. едно Кон
  • 4 гост

    16 11 Отговор

    До коментар #2 от "омъскаряване":

    Що , някой от любимите ти драгстери сигурно щеше да спечели ?? Ххахахахахах !!! Опсссс , ма той май щеше да си остане направо на старта , щото само щеше да пуши и да реве НА МЯСТО , хахах !!!

    Коментиран от #9, #18

  • 5 гост

    17 16 Отговор

    До коментар #2 от "омъскаряване":

    И между другото кво става с гьонсуратските ви приказки как транспорта нямал значение за замърсяването на въздуха след последните сведения от цял свят и особено от Европа , че даже и от София ??? Щото нали се сещаш , че още е зима все пак и хората се топлят и тецовете си работят и въпреки това въздуха се изчисти в ПЪТИ !!!! И то само за няколко дни !!!!

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Тоа па

    13 13 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Чиста ти е кратунделата-щото мозък не остана в нея.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мъка

    19 0 Отговор
    Това е Оня с коня затова.
  • 9 Уфф

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Тесла ще загуби още много съревнования.

    Коментиран от #11, #19

  • 10 перничанин

    14 8 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Норвежец, както много пъти съм ти казвал , ти си технически илитерат. Естествено , че ще намалеят ФПЧ , когато намалеят движещите се автомобили (повтарям движещите се), но тези ФПЧ не се отделят от ДВГ, а от зимното опесъчаване и осоляване. Ха, представи си, се сбъдне мечтата ти и всички коли станат електрички, но се запази сегашният начин на обработка на пътя при сняг и студ . Ще ти подскажа, количеството на ФПЧ ще са по-високи, заради бързото износване на гумите и по-високо тегло. Ти какво си мислиш, че електричките не вдигат прахоляк ли?!?!

    Коментиран от #14, #16, #17, #24, #27

  • 11 Японеца

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Уфф":

    Явно си вярваш!

    Коментиран от #12

  • 12 Уфф

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Японеца":

    И още как !
  • 13 Konia

    4 2 Отговор
    Пак добре се справи "Тесла"- та на трева
  • 14 не перничанин

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "перничанин":

    Публикувано във факти.бг: но тези ФПЧ не се отделят от ДВГ, а от зимното опесъчаване и осоляване....
    Та казваш, че от ауспусите на избушените дизели без филтри, каквито са над 3/4 не излиза нищо, а всичко било от прахоляка по улицата? Как ще обясниш сиво-черната мъгла зад тях, като мираж ли? Не съм чел някъде солта и пясъка да са ракообразуващи, докато саждите на смрадляците отдавна са доказани като такива. Не очаквай гумите на елколите да се износват два пъти по-бързо, но за сметка на това пък износват много по-малко накладки, (заради рекуперацията) ,които също отделят много вредни частици. Не оливат улиците с масло от двигателя и не го изгарят, нямат и още един чувал с части, без които двг-то не може да мине няколко стотин ккм. (филтри, ролки, ремъци, свещи, дюзи, гарнитури, рециклаж на турбини, катализатори, дпф-и и т.н.), генериращи огромно количество отпадъци и вредни емисии за да се произведат като консумативи... За тоновете гориво да не говорим, както и за замърсяването по веригата: добив-транспорт-рафиниране-дистрибуция-изгаряне от потребителя... Хубавото на цялата работа е, че електрификацията се случва и никой не чува електрофобите, лошото е, че ние ще сме последната държава в ЕС в която ще замлъкне уродливия дизел и двг като цяло...., което значи още дълги години смърт и болести....

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "перничанин":

    Хахаха , блажени са вярващите петролофилчета , хахах !!! Нали си знаеш , че тия теорийки вървят само пред групичката заклети фенове на пушилниците и пред никой друг !!!! И да ти кажа , ако се надяваш , че ще мине и замине , ядееец , всичко в момента се записва !!!!! Всяка секунда и влиза в статистиката с ПЪЛНИТЕ данни !!! И само след 2-3 седмици ще има такива натрупани неоспорими данни , че както казах в коментара , дето не знам що го изтриха , няма да се учудя да издърпат пълната забрана на пушилниците в градовете още след 4-5 годинки !! И всеки кмет , дето се опита да се прави на 2 и половина ще замине скоропостижно на топло !!!! А твоите теорийки си ги дръж за пред "феновете" , другите само ще умориш от смях !!

    Коментиран от #43

  • 17 гост

    1 9 Отговор

    До коментар #10 от "перничанин":

    И само да ти обясня , че направо някой ще го заболи корем от глупостите ти !!!! Фини прахови частици има при СУХО и ТОПЛО време , илитерате наакан !!!! Какви ФПЧ те тресат като вали та се къса , хахаххаха !!!! НИКОГА И НИКЪДЕ няма ФПЧ през влажна зима , да не говорим за снежна !!! И ако си въобразяваш , че тия карти дето ги показват мерят само тях , а не още десет газа , пак си го мисли , хахахаххаха !!!

    Коментиран от #21, #25

  • 18 Рали златни

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Човече за какво говориш изобщо????
    Една рали кола щеше да спечели залагам 1000 лева!
    Този танк докато спре пък после как завива олеле мали вземи отиди на едно рали да видиш как се вземат такива завои навремето имаше рали златни така започваше състезанието с 180 градуса завой този направо го съжалих :)) Къде беше стълба той къде отиде една отсечка настрани :)))))).
  • 19 Чичу Ади

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Уфф":

    Утре да я пуснат на ледена пързалка с летните гуми срещу хокеист или кънко-бегач. Естествено, че коня ще победи. Спортната кола трябва да реве здраво, а не да бъде бездушна електричка. Но виж за градска кола е много по-добре електричката. Всеки да кара каквото може, че специално в България не можем да караме, каквото искаме.
  • 20 ваня

    3 4 Отговор
    явно тези ,които елиминираха Николай Тесла, няма да учавстват в Германия!!!! В Европа това ще бъде за винаги колата !!! После всички боклуци , които не са учили терм. инженерство да сложат филтри на комините!!!! един филтър струва 200 000 евро! От кога законът за филтрите за термо централите е забравен?????????
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Илон

    3 4 Отговор
    За това пък мачка Хелкати, Демони и тем подобни "мускулести" претенденти :)
  • 23 Този пазеше тревата

    8 3 Отговор
    Всичко това беше за шоу на публиката, а не истинско състезание. Да видяхте някъде дрифт? При истинско състезание, "състезателя" щеше да обиколи колчето, като се завърти с дрифт на сантиметри от него, а не да го обикаля с 5 метра радиус, за да не повреди тревата.
  • 24 Ало, Перник, ало земята

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "перничанин":

    Стига с тези опорни точки. Колко пъти си виждал да опесъчават тази зима? Къде въобще видя зима(сняг) тази година? Въпреки това беше студено и отоплението си работеше както други зими на кюмюр, стари гуми и парцали и то повече, отколкото в други години, защото поне един член от семейството е 24 часа в къщи. Въпреки това, въздуха е по-чист, защото ги няма задръстванията по кръстовищата.
  • 25 перничанин

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Излез навън. Вдигни глава от монитора. Отделно е доказано, трафика в София е причина за повишаването на нивото на ФПЧ със 17%. Трафика вдига прахоляк от скромен пясък, частици гума и както забеляза , феродо от спирачки. Норвежец, както и да се премяташ, и електричките вдигнат прахоляк. Нямам представа, защо ми изтриха предния пост, но който успя да го прочете (надявам се и ти), разбира,че първата дума те характеризира перфектно. Няма да я повторя, но нали знаеш защо те наричам норвежец:))))))
  • 26 перничанин

    6 2 Отговор
    И на теб ще кажа, макар да имам усещането, че си норвежеца (от друг ник). Излез навън. Софийските снегопочистващи фирми опесъчаваха и при дъждовно време ( опасност от заледяване) , и при сухо студено време. В края на платната има тонове пясък. От къде се появи замърсяване в събота, нали трафик няма. Думата "опорка" си е запазена марка на норвежците, аз се майтапя, първи април е все пак. Норвежец смо**ан си:)))))))))

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кажи перничанин и не го обиждай повече

    4 5 Отговор
    Абе Байо, правиш ли разлика между прахоляка който се вдига от пясъка и фини прахови частици? Прахолякът който се вдига във въздуха и ти праши мебелите съществува векове преди автомобила и човешкия организъм, пък и почти всеки жив организъм на земята, се е адаптирал да се справя с него. За сметка на това, ултра финните прахови частици, които се отделят от ауспусите на автомобилите, особено на тези с катализатори, в комбинация със серния диоксид, попадат директно в кръвообращението и променят генетично клетките. Водят до доказани заболявания и смъртност, пред които коронавируса бледнее. Само за седмица, фините прахови частици убиват повече хора, отколкото ще може да убие Ковид 19 за цялото си съществуване в бъдеще.

    Коментиран от #32, #33

  • 29 12344567

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "перничанин":

    Ти нали беше джуган бе, кога пак смени ника. Аниелектрика поне е платен а ти си полезен иди*т баце!
    Колко трябва да ти е гладък мозъка да си мислиш че да се горят по 10 милиона литра нафта на ден почти без филтри в дупката където е София няма да отрази на въздуха.

    Коментиран от #31

  • 30 фдфд

    0 0 Отговор
    И е по-екологично, само тревица и зоб му даваш, а той носи и тегли, после и тор за двора ти дава. Ама я накарай някой да отиде с кон до магазина? Май няма кой. Само патладжаните.
  • 31 Гладък мозък перничанин

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "12344567":

    См***тан, въпроса не е за нафтата, въпроса е да се казва на хората, че електричките не са толкова "бели" , колкото го изкарвате екоджендърите. Въпроса е и ,че новите и изправни коли с ДВГ не са толкова "черни" колкото ги изкарвате . Между другото нито съм Джуган, нито Антиелектричка, нито някой от тия ,които ви ползват ника и пишат щуротии. На "гост" съм обещал да му пиша, задължително, защото ползва казаното от Мъск като изконна истина и облъчва всеки с тия НЕДОКАЗАНИ глупости. Между другото само с четене на статии не се поумнява, а четене без да влагаш съмнение в написаното, си е тъпизъм .
  • 32 перничанин

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кажи перничанин и не го обиждай повече":

    Абе , Зайо, а ти знаеш ли какво мерят станциите и за кой ФПЧ става въпрос. Знаеш ли ,че над 80% от това което се мери , по химичен състав е силикат (пясък,скала), останалото е сажди , като голяма част от тях са от изтриването на автомобилни гуми и горене на въглища.Та ти пак ми обяснявай, но както казах , само с четене на статии не се поумнява.

    Коментиран от #34

  • 33 перничанин

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Кажи перничанин и не го обиждай повече":

    Между другото , ти да не си Пламен Русев. До колкото знам нямаш даже книжка, защо коментираш коли?
  • 34 80% какво?

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "перничанин":

    Дори не разбираш какво пишеш, камо ли какво ти пишат останалите. Ако във въздуха има 100 грама финни прахови частици, 80 гр дори по твоите думи са почти безвредни за хората от РМ10 до РМ2,5 . Дори един грам от РМ0,1 обаче е много по-опасен за здравето и живота, а такива частици могат да се отделят единствено от ауспусите на автомобилите и повечето станции дори не ги отчитат. В един грам от тях има повече на брой частици отколкото в останалите 80гр споменати по-горе. Това е като да почистиш 80гр домашен прах или един грам боя размазана и изсъхнала по пода. Кое ще ти е по-лесно? Да не говорим в какви химични реакции влизат с течностите в тялото, за разлика от пясъка и гумата.

    Коментиран от #36

  • 35 Eмо

    1 3 Отговор
    Пичове, това е 360°, 180° е права линия!

    Коментиран от #38

  • 36 перничанин

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "80% какво?":

    Пламен ли си,, норвежец ли си, НЕ Е доказано, че РМ0.1 се отделя само от колите, напротив има мнения, че са около и под 20 % от цялото количество РМ0.1 се отделя от колите и запъти повече се отделя от горене на мокри дърва, а и между другото в тютюневия дим има много повече и по - опасни вещества, но гледам това електронните боклуци нещо им мина модата. Та в колите не е "заровено кучето"

    Коментиран от #37

  • 37 перничанин

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "перничанин":

    Два пъти , а не запъти samsug коректора е много досаден.
  • 38 Айде бе

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Eмо":

    Я, пак си помисли... 180 градуса означава, че се завърташ половин оборот ("кръгОм", като в казармата) и тръгваш в противоположната посока. 360 градуса означава, че правиш пълно завъртане, след което продължаваш в същата посока. Да ти обяснявам ли, какво е да се завъртиш на 90 градуса или вече взе да схващаш?

    Коментиран от #39

  • 39 Буратино

    0 4 Отговор

    До коментар #38 от "Айде бе":

    Я пак, колко градуса е "кръгом"! Стани и пробвай да го направиш на 180 от веднъж!

    Коментиран от #42, #44

  • 40 Екологично

    1 0 Отговор
    Както е тръгнал светът, някой ден ще се върнем към Дорчо.
  • 41 Гост

    0 0 Отговор
    Кончето превъзхожда Тесла по редица показатели. Не е само сцеплението.
  • 42 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Буратино":

    Кръгом е 180 градуса и в казармата го учехме как се прави отмясто с едно движение. Джендарята сте толкова меки, че не можете дори да си представите такова нещо.
  • 43 Дим над водата

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Пушат дъртите дизеляци. И дъртите бензинови дето харчат и масло.
    За тях няма нужда европейска директива, достатъчно е да минават нормален годишен преглед за да бъдат спрени.. Моята на газ я карам колкото и преди и както виждаш въздуха е чист :)
  • 44 Тц.тц.тц.

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Буратино":

    Тц.тц.тц.тц.тц.
    Нямам думи.