1 Април, 2020 11:56 2 603 3

И КамАЗ започва да шие антиепидемични костюми

  • камаз-
  • антиепидемични костюми-
  • коронавирус
И КамАЗ започва да шие антиепидемични костюми - 1

Ръководството на КамАЗ разглежда възможността за производство на медицински маски и облекла. Това съобщи агенция ТАСС, позовавайки се на представител на компанията. Защитното облекло ще предназначено предимно за лекари и медицински персонал от завода, защото здравните работници са изправени пред проблем: те нямат антиепидемични костюми и е трудно да лекуват хората без да се заразят.

В момента срокът за доставка на лични предпазни средства достига 2.5 месеца. Точно поради тази причина от завода са решили сами да си осигурят нужните предпазни облекла. Решението, което се разглежда от ръководството на КамАЗ, е свързано с работилницата, в която се шие меката тапицерия за камионите и автобусите.

Именно тя ще бъде преобразувана за производство на антиепидемични костюми. Първоначално се предвижда производство на 3-4 хиляди антиепидемични костюма за еднократна употреба, всеки от които може да се използва само за няколко часа, след което трябва да се изхвърли. Що се отнася до производството на камиони, то беше спряно в съответствие с указ на президента до 3 април.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пул

    16 2 Отговор
    При толко шивашки предприятия да каже правителството че няма маски у нас е престъпление ! По нататък ще проверим дали не СА ИЗНАСЯЛИ И ЩЕ ИМА СЪД !За няколко дни може да ушият за цялата страна ,но ни ги продават от 3-7 лева . кой печели и не може за възрастните и децата безплатно? Същото и за дезифектантите ,защо ги няма ? Писна ни да казват ,че има заредени в болниците ,а като не може да излезеш без маска ще те глобят или арестуват ! Борисов да се вземе в ръце ,че ни писна да му слушаме лъжите и какво и колко дал , да не са му лични средствата .За не произведени самолети може ,а за народа не........
  • 2 Защо не

    6 4 Отговор
    Ами те шивачите започнаха производство на изтребители. Едните, а другите ще произвеждат компютри за Япония, таковаааа…. компоти за Русия исках да кажа... Камазите, за мен един 42 номер, може и без вратовръзка, че племенницата ще си прави бал... Да се издокарам така мааалко… Зелен го искам!!! Важно е!
  • 3 Перник

    0 0 Отговор
    Да шият, но без своеволия. А се отклонихте от чуждата мостра, а направихте ракета!