2 Април, 2020 11:09 4 905 7

Xiaomi с нов вертикално сгъваем телефон

  • xiaomi-
  • сгъваем телефон

Сгъваемият телефон е с дизайн на мидена черупка и двойна селфи камера

Xiaomi с нов вертикално сгъваем телефон - 1

От различни публикации става ясно, че Xiaomi има нов патент. Патентът показва телефон тип мида, който се сгъва назад и по дължина, така че горната част на екрана се сгъва към гърба на устройството.

Най-интересното е, че дизайнът е такъв, че телефона не се сгъва наполовина. По-скоро гънката е към горната част на устройството, така че всъщност само малка част от дисплея се движи. Селфи-камерата е с двойно отваряне и когато се прегъне се превръща в двойна основна камера на гърба.

Използването на един модул на камера за предната и задна част не е нова идея (пример - Asus Zenfone 6), но изборът на Xiaomi е интересен, като се има предвид, че настройката на задната камера на устройството обикновено е по-добра от тази на селфи камерите.

Xiaomi с нов вертикално сгъваем телефон

Така Xiaomi следва едни от най-интересните иновации на пазара, както го доказва модела Xiaomi Mi 9T, със своята изскачаща селфи камера. Точно като MIX Alpha, патентът Xiaomi показва устройство с дисплей, който се простира до задната страна. Въпреки това, за разлика от MIX Alpha, дисплеят покрива само малка част отзад. Също така камерата е в центъра на задната част.

Този интересен дизайн има редица възможни предимства. Само с една камера, този телефон може да се похвали с по-конкурентни цени в сравнение с конкурентите си. За разлика от други сгъваеми, този дизайн с частично сгъване може да се нуждае само от една батерия, за разлика от дву-клетъчния хибриден дизайн на Galaxy Z Flip, например.

Ако бъде пуснат, този дизайн може да бъде първият сгъваем смартфон, който не се сгъва напълно (или почти) наполовина. Доколкото знаем, това е само патент. Патентът не означава, че някога ще стигне до рафтовете. Добре е да се знае, че много от патентите никога не виждат бял свят, а остават само планови проект.

Когато беше обявен Xiaomi Mi MIX Alpha, общото впечатление беше, че това устройство ще се появи на пазара скоро. Поглеждайки цената му, всички знаехме, че само малцина ще могат да си го позволят. Въпреки това след много месеци на чакане тепърва ще видим това устройство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е това е новина

    4 1 Отговор
    OPPO скоро ще представят смартфон дето може да се зарежда без кабели на разстояние 10 метра от допълнителната машина която подава енергия !
  • 2 ⭐⭐⭐⭐⭐

    5 2 Отговор
    5 звезди 😀
  • 3 bai hoi

    19 3 Отговор
    Стархотен е ! Са чакаме ултрасите на айфон да се явят да разкажат как айфона е най-велик. И го взел много изгодно на лизинг за 2000 лв
  • 4 Android

    13 1 Отговор
    Xiaomi са номер едно
  • 5 Факт

    8 0 Отговор
    Xiaomi mix ALPHA е най-великият и жесток смартфон правен изобщо.
  • 6 СЯОМИ И АЙФОН

    2 1 Отговор
    СЕ ПРАВЯТ В ЕДНА И СЪЩА ФАБРИКА
  • 7 деба

    2 0 Отговор
    Само безимслени и безцелни лайнарщини.