Last news in Fakti

3 Април, 2020 13:09 30 717 45

Отговорът на Китай след удара на Тръмп по електромобилите

  • доналд тръмп-
  • електромобили-
  • двг-
  • китай
Отговорът на Китай след удара на Тръмп по електромобилите - 1

Въпреки че американските власти нанесоха сериозен удар върху перспективите за развитие на електрическите превозни средства, в Китай решиха да продължат да подкрепят купувачите на електромобили. Ще припомним, че администрацията на Доналд Тръмп се отказа от стандартите за пробег на автомобили, установени при Обама. Според стария план производителите трябваше да намалят средния разход на гориво на своите автомобили с около 5% годишно за 5 години. Сега, новият план говори за намаление със само 1,5%.

А това означава, че стимулът да се правят електрически автомобили става много по-малък от преди. В Китай обаче смятат, че именно електромобилите са бъдещето на превозните средства. И така беше решено да се разширят държавните субсидии и данъчни облекчения за превозни средства от т. нар. Ново енергийно производство (електрически автомобили и акумулаторни хибриди).

В Китай беше взето решение субсидиите за покупка на електромобил да бъдат удължени до края на 2022 година. Причината за финансовата подкрепа е разбираема - кризата в икономиката поради коронавируса. В същото време обаче китайците не планират да въвеждат никакви бонуси за купувачите на автомобили с бензинови и дизелови двигатели, въпреки че местните производители поискаха правителството да предприеме и тази стъпка.

Решено е, че при закупуване на електромобил, който може да измине 400 км с едно зареждане, на клиентите ще бъдат платени около 3 300 евро. Но за електрическите автомобили с пробег по-малък от 250 км няма да има субсидия. По този начин Китай насърчава компаниите да преминат към производството на високотехнологични автомобили. Според плана на китайското правителство до 2025 г. електрическите автомобили и акумулаторните хибриди трябва да са 25% от пазара.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 60 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fate

    125 30 Отговор
    Браво на Китай

    Коментиран от #6

  • 2 ПЕНКО

    101 20 Отговор
    КОЙ НАТРЕСЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ -ШИСТОВИЯ НЕФТ И ГАЗ - ПРЕЧУКВАЩ ПОДЗЕМНАТА АМЕРИКА И НАКРАЯ ЩЕ СКАПЕ СТРАНАТА - ОБИЧАМ САЩ ,НО НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТИ ОТ КОНЦЕРНИТЕ СЪС СМЯНА НА СИСТЕМАТА !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    50 146 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕНКО":

    Много обичам неграмотни русофилистици да берат грижа на "закъсалата" Америка !!! Първо шистовия нефт и газ доведе до това , че петрола от 120 долара 2014 г вече е под 30 и никога повече няма да бъде над 50-60 долара , което като сложиш инфлацията значи 20-30 към 2014 г !! Тоест Раша и ОПЕК завинаги загубиха коза да шантажират САЩ и ЕС със цените на петрола и газа !! И вместо те да се притесняват за гориво за икономиките си , арабели и ушанки да се чудят скоро какво ще ядат !! А следващото даже е по-хубаво , след 10-12 години всички тези шистови сондажи ще са достигнали 3-4000 м дълбочина и достатъчна ширина , за да се трансформират в готови геотермални централи , произвеждащи денонощно практически безплатно електричество !!!! А ти и любимимата ти "система" гулаг ще ви остане само да си метнете въжето от яд !!!

    Коментиран от #4, #5, #7, #13, #16, #17, #20, #22, #32, #35, #44

  • 4 гост

    34 87 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Пропуснах да уточня за русофилистиците , вденахте ли най-после защо за САЩ е изгодно да добиват шистов нефт и газ дори на загуба от цената ?? Ами просто щото той трябва да бъде изваден , за де се освободят и прочистят сондажите за по-важната цел , която имат , хахахах !!!
  • 5 гост

    30 71 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И още да уточня , вече почти година двигателите , които задвижват сондите и компресорите на шистовите компании се захранват от същия газ , който добиват от всеки сондаж и който преди изгаряха за нищо , щото до повечето няма тръбопроводи които да го поемат , просто са прекалено много ! И като добавиш поевтиняването на сондите и оборудването , вече изплатени от предишни сондажи и новите по-евтини материали , вече средната себестойност е под 25 долара на барел , но както вече казах , дори на загуба , това има по-важна цел в бъдеще , която ще го изплати в десетки пъти !!

    Коментиран от #14

  • 6 Rado

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "Fate":

    Защо първия коментар не е за джендърски електрички с много плюсове.
  • 7 Алфа Чакал

    53 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И какво работи такъв капацитет като Вас

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лили

    1 5 Отговор
    Не съм за
  • 10 гост

    18 57 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Чакал":

    Ами да речем , че е достатъчна работа дори само да размажа жалките надеждички на заблудените русколизци , а това е много лесно с идиотиите , които плещят тука !! Освен това да допълня , че в любимия ви Китай също тече от няколко години шистова революция , която много скоро ще го превърне като САЩ от вносител в износител на петрол и газ !! Щото те и са в челото по развитие на ВЕИ , така че намаляват потреблението , а увеличават производството , ако знаеш какво означава това !! Тоест втория голям клиент на араби и ушанки също ще изчезне от пазара , а ще стане конкурент !!! И това ще е окончателния край на петролните лесни пари и на тези дето разчитат на тях !!
  • 11 Гост, но не прост.

    25 3 Отговор
    Малки и рядки неща, бива да говорят за големи и мазни след като се информират. Пример :Германия 03.1990 цена на бензина с всичко включено както и сега 0.76 пфенинга т.е. Сегашни наши стотинки. Борсова цена на барел 23-28 $. След първата война срещу Ирак 1992 1.30 марки при цена на барел 50-60 $. След втората война срещу Ирак прогресивно покачване до 120-130 $.
  • 12 HohoBoho

    41 8 Отговор
    Гост, как можа да напишеш толкова глупости за толкова малко време?

    Коментиран от #15

  • 13 Ха ха

    35 7 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Хапчетата,хапчетата! Сините, не жълтите бе смешник!
  • 14 Нафърфорий

    21 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Чадо мое, това хич няма да попречи скоро да ги опеят! Амин!
  • 15 Сникерс

    12 4 Отговор

    До коментар #12 от "HohoBoho":

    Ми той прост лизач лозенешки ...
  • 16 ХХХ

    35 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Не разбирам много от шистов петрол и сондажи ,ама нещо
    не ти се връзват приказките за геотермалните централи.
    За да може да работи една турбина ефективно е необхо-
    димо водата да се нагрее до 300градуса и парата да
    достигне налягане около 70 бара.А това може да стане
    на тази дълбочина само ако наблизо има лава от някой
    вулкан ,като в Исландия.А дали там където има висока
    температура има петрол и газ?
  • 17 простофоб

    27 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Най-обичам прости селяни от твоя сорт. Сорт, защото не спадаш към вид. Що не се изнесеш при любимите си, и без това си памперс. Тъкмо ще се налижеш. Европа не е за теб, отивай и остани в гетата при печките и пончотата, ще те обслужват всекидневно. И, да - памперсите като теб, живеят там, не в Бевърли Хилс.
  • 18 Тойота

    2 22 Отговор
    Никога китайски боклуци

    Коментиран от #25

  • 19 Дядо Иван

    29 6 Отговор
    До пост 3 на гост Добиването на шистовия нефт е много по скъпо от добиват на нормалния нефт и затова на краварите не им е изгодна цена под 60 долара за барел същата цена не е изгодна и за опек и Русия но загобите за краварите са много по огромни. А ти троле дано да си за работил няколко цента.

    Коментиран от #34

  • 20 Дядо Иван

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Добиването на шистовия нефт е много по скъпо от добиват на нормалния нефт и затова на краварите не им е изгодна цена под 60 долара за барел същата цена не е изгодна и за опек и Русия но загобите за краварите са много по огромни. А ти троле дано да си за работил няколко цента.
  • 21 Генчо

    14 16 Отговор
    С 1 съм съгласен, на Китай трябва да му се отнеме ролята на глобален производител! Те получиха технологии на готово от целия свят, копирах ги и сега ги използват срещу нас. А народа им яде прилепи от немутия. Баланса е нарушен а знаете, че когато колата изгуби баланс се преобръща.

    Коментиран от #24

  • 22 Трънчо

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    До русофоби лисиците катато тебе. Хей "гост", още ли сте живи? До кога ще тровите ефира. Само хабите кислорода на планетата! Заради какво живеете? Сипете непрекъснато омраза и злъч. Затворете си джендърските си усти. Нека хората по света да заживеят след събитията заедно, но без такива като вас! Вие сте същества от миналото и трябва да бъдете без бъдеще!!
  • 23 Тутуру

    23 6 Отговор
    Генчо, Ганьовски бих добавил. Янките имат ли нещо което да са създали след като още не са обособени като нация и скоро няма да станат по обясними причини. Всички които живеят там са хора от цял свят! Затова управляващите фамилии /наследници на затворници/ мразят националните държави много неща мога да те ограмотя но едва ли имаш пипка да го проумее!
  • 24 жоро

    21 4 Отговор

    До коментар #21 от "Генчо":

    : а някой карал ли останалия свят да им дава такива технологии или просто всички искаха по евтина работна ръка??? някой да е карал на сила америка да дава технологии??и колкото до последните толкова са технологични че руснаците им помагат да стигнат до космоса.... и пак същите в ерата на тостера били на луната а сега в 21 век нещо не могат... свиквайте папагали няма вечни империи

    Коментиран от #43

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 фдфд

    16 3 Отговор
    Китай всеки ден показва какви са резултатите от образованието. Силно образовани, интелигентни хора, действат и мислят какво може да се направи и как да се направи. Показват добри насоки, добри решения, въобще тяхната политика е изключително различна и няма общо с това, което бяха преди 30г. със замърсените си реки, отровите и др.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Китаец

    7 2 Отговор
    Китайците удариха силно електромобилите преди Тръмп. Отложиха въвеждането на нови еко мерки за неелектрически автомобили. Това, което правят сега, е стъпка в посока да сапсят електромобилите от пълно унищожение.
  • 29 Благо

    6 1 Отговор
    Госта е най-обикновен ръждясъл чушкопек .4588
  • 30 Скромния

    3 1 Отговор
    Добре сте Вие. добре сте.... Защото сте прости...
    Ами аз какво да правя...

    Коментиран от #31

  • 31 карамфила

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Скромния":

    Ами можеш да станеш съветник на дебелия прасчо от банкя.
  • 32 Кейси

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    До тъпия ГОСТ
    Затова Едгар Кейси предсказа че след разпаданато на СССР следва и разпадане на САЩ след 2020.както и големи катаклизми в Северна Америка-земетресения,100 метрови вълни ще залеят Ню Йорк и Лос Анжелис..
    Нека да разбиват почвените пластове с хидравлични процеси-природата ще им го върне така че ще изчезнат от лицето на земята с тяхната мания за печална на всяка цена
  • 33 Koss

    1 0 Отговор
    Преди няколко години имаше едно потвърдено с факти и цифри сравнение, колко "струва" на околната среда един електромобил, основно батерията му. Накрая се оказа, че е по безопасно за природата да си караш Хамър отколкото Приус. Ама либералите се подмокрят от електромобили!
  • 34 USDo

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Дядо Иван":

    Искате ли, всички вие, на които Америка е виновна за всичко, и сте виждали същата тази Америка само по филмите, да се погледнете добре в огледалото и да преосмислите живота си? Гледайте си гейска и помохамеданчена Европа и нейните ценности и оставете нас, простите кравари, да зареждаме автомобилите си с бензин на цена 0.63 стотинки литъра!

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Gost

    1 1 Отговор
    Аз съм съгласен с тези господа, които говорят за предимствата на шистовия газ. И аз също съм против пост комунистическата олигархична система в Русия, която в икономически план прави така, че страната им да прилича на една огромна бензиностанция маскирана като държава, в която от единия край има колонки за автомобилите и камионите, а в другия - за бойните им "мигове", танкове, бронетранспортьори и пр, с които да се месят навсякъде по света, да създават нови конфликти и войни между народите, както са правили и преди.
  • 38 Същия gost

    0 0 Отговор
    Обаче шистовия газ не е единственото решение на проблема. Той може да бъде добър алтернативен источник на енергия, но само за определен период от време. Понеже тук се изявяват някакви сериозни светила по геология, сондажи, маркшайдерство и геодезия не смея много, много да давам мнение по тези въпроси, но съм учил известно време в МГУ Св. Иван Рилски, така че този път ще се престраша:
  • 39 Пак същия Gost

    1 2 Отговор
    Истината е, че като цяло ние познаваме Земята в дълбочина много малко. Чрез сондажи и други такива методи, човек може да достигне едва до 10, 15 най - много 20 км., като за осъществяването на последните дълбоки сондажи е необходимо много време, труд и пари, което после води до оскъпяването на този нефт при добиването му (ако въобще този сондаж покаже, че там има нефт, защото може и да няма). Такива дълбоки сондажи има в Русия, защото геологията на тази държава е в по - голямата си част такава. Малко хора знаят, че в Русия всъщност има повече газ, а не нефт. Има такъв,но той се намира много дълбоко под земята и добиването му е трудно, доста по - трудно от това в Саудитска Арабия и другите арабски страни и бивши членки на прословутия картел ОПЕК.
  • 40 Пак същия gost продължава

    0 0 Отговор
    Тези дълбоки сондажи и шахти са направени най - вече по времето на Втората Световна войн защото армията със своите танкове и камиони е имала спешна нужда от гориво и Сталин решава, че тези кладенци и шахти могат да бъдат прокопани като се използва точно безплатния труд на затворници осъдени на смърт, на каторжници от Гулак и от други руски концлагери, създадени за противниците на режима на Сталин.
  • 41 Пак същия gost привършва

    0 1 Отговор
    Двадесет километра са нищо. До земното ядро има още хиляди километри. Основните познания на геолозите за Земята се базират на теории(теорията не е принцип, като напр. тези на механиката или някакво сигурно правило) и до тези теории се правят в по - голямата си част на базата на косвени, не преки методи за изследване, точно поради невъзможността да се достигне до там пряко. Например начина, скоростта и разпространяването на сейзмичните вълни в съответната среда отдолу показва какъв е вида на скалите от които е изградена земната кора под епицентъра и районите до него. Първо е много важно да се разбере това. Това не са много точни методи. Няма кой да докаже и да даде ясна представа и обяснения за това колко всъщност шистов газ има и къде, и колко са шистите и какво може да предизвика добива на шистов газ в съответния район. Според мен Тръмп допуска грешка, че пренебрегва електромобилите. Както сами сте прочели в статията. Китайците искат да се правят автомобили специално с колкото се може по - дълъг пробег и за такива ще бъдат давани субсидии и парични боноси. Шистовия газ е източник на енергия, а един качествен електромобилите на високотехнологично ниво е всъщност алтернатива за пестенето, за по - рационалното използване на тази енергия. Двете неща могат да съществуват съвместно и заедно. А и да не споменавам колко по - екологично чист е наистина един такъв автомобил от обикновените дизелови и бензинови пърделници.
  • 42 Пак същия gost прави заключение

    0 1 Отговор
    Аз харесвам Америка, но не харесвам Тръмп и не одобрявам политиката му спрямо Китай, а също и спрямо ЕС. Сами виждате в тази статия, че Барак Обама например е бил на доста по - различно мнение от него по въпроса за електромобилите. А да не забравяме, че Барак Обама изкара САЩ от кризата, а хората гласуват за него и той печели цели два мандата. Не знам какво ще се случи с Тръмп на изборите, но с тези импийчманти срещо него, с това глупаво и безсмислено ежене срещу Китай, с това строене на стенички по границата с Мексико и не на последно място с ембаргото което той налага от края на миналата година на вноса на стоки и прудукция, увеличавайки митата.... Мисля, че резултата няма да бъде много добър и удовлетворителен за него
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ха - ха!

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Много хубаво го описваш! Направо ще построим комунизма най-после след дългото лутане.
  • 45 Re до1

    0 0 Отговор
    Абе имай ти май нещо си наелектризира с тези батерии ще мреш до 50,60 г.....ОБЛЬЧВАНюее