18 Април, 2020 11:30 24 305 103

Три причини да изберете Android пред бюджетния iPhone SE

  • apple-
  • iphone se-
  • android-
  • samsung-
  • galaxy a51

Apple пусна новия бюджетен iPhone SE, който изглежда като iPhone 8, но е оборудван с подобрени компоненти, като отново предоставя на потенциалните клиенти достъпна алтернатива на своите премиум модели. Това предаде Softpedia.

За мнозина това е доста добра новина, тъй като могат да се сдобият с 4.7-инчов iPhone срещу 399 долара - нещо, което феновете на компанията искаха от много време.

Въпреки това, комбинацията на стар дизайн с нови компоненти, както и някои не чак толкова нови функции, е донякъде спорно. Именно заради това, от Softpedia обсъждат следните три причини, които трябва да ви убедят поне да проверите света на Android, преди да поръчате новия iPhone SE.

Остарял дизайн

На първо място, iPhone SE се отличава с "old-school" дизайн във време, в което Apple се стреми агресивно към модерния облик на своите смартфони. Бюджетното устройство изглежда точно като iPhone 8, който бе пуснат през 2017-а. Освен това, iPhone SE разполага с преден home бутон с вграден сензор за пръстов отпечатък.

От друга страна, има Android смартфони за 400 долара, които идват с по-изящен външен вид, а някои дори разполагат със сензори за пръстови отпечатъци, които са вградени в екрана, както и по-тънки безели.

В интерес на истината, новият iPhone SE има дори почти идентичен външен вид с iPhone 6, който излезе през 2014-а. С други думи, тазгодишният бюджетен смартфон на Apple използва дизайн на 6 години.

По-добро съотношение качество-цена в света на Android

Докато някои са готови да закупят iPhone SE 2020, само защото „това е iPhone“, бързият поглед към света на Android показва, че има много опции, които осигуряват по-добро съотношение качество-цена.

Пример за това е Samsung Galaxy A51, който струва около 350 долара и разполага с 6.5-инчов Super AMOLED дисплей, 4GB RAM, порт за microSD карта и четворна камера. Освен това, моделът вече се предлага и с 5G опция с повече RAM.

Три причини да изберете Android пред бюджетния iPhone SE
Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51 доставя и много други функции, включително вграден под екрана сензор за пръстови отпечатъци, Bluetooth 5.0 и дори жак за слушалки - всичко това за по-малко пари.

Функции от ново поколение

Докато iPhone SE е оборудван с хардуер от ново поколение, включително новия чип на Apple, има няколко устройства на Android на същата цена, предлагащи функции, които обикновено бихте очаквали при по-премиум моделите.

Живото доказателство отново е Galaxy A51. Смартофнът е оборудван с четворна камера на гърба, докато iPhone SE разполага само с една камера. Вече споменахме и интегрирания сензор за пръстови отпечатъци.

Освен това, при Galaxy A51 получавате и екстри като бързо зареждане и батерия с капацитет 4000 mAh.

Все пак, закупуването на нов смартфон не трябва да се свежда само до „това е iPhone“ или „това е Samsung“. Преди да похарчите пари за нов телефон трябва първо да проверите какво той предлага и какви други възможности има на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 71 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    120 6 Отговор
    А ето и една причина да не ги избера и двата : Нямам излишни пари !!!
  • 2 хандроид

    75 34 Отговор
    Софтуера, момче, това гледай.
  • 3 бетон

    81 36 Отговор
    Инвестираш в телефон, който ще работи още 10 години.

    Коментиран от #24, #50, #59

  • 4 Георги Ненов

    49 27 Отговор
    За тези пари има много по-добри опции.
  • 5 гост

    29 56 Отговор
    А всъщност което и от двете да избереш , няма да е китайска ОС , дето щяла да "замести" Епъл или Гугъл , хаахахахаха !! Само в болните невъзможни сънища на още по-болните русопитеци !!!
  • 6 Румпелщилцхен

    86 86 Отговор
    Дизайна му е перфектен а софтуера е недостижим за Андроида.
    Точно това, което ми трябва. А Самсунга можете да си го сложите някъде на тъмно и хладно преди да е гръмнал.

    Коментиран от #25, #26

  • 7 Случаен

    74 57 Отговор
    При Apple даваш пари за софтуер и подръжка.А тия андроиди калко време работят преди да започнат да забива,зациклят и забавят?

    Коментиран от #36

  • 8 Факт

    30 16 Отговор
    Избирам ЛАПТОП с Windows
  • 9 Момко

    63 42 Отговор
    Ти Айфон имАл ли си, че заблуждаваш хората:) Процесор като А13 ще видиш в Самсунг след 2-3 години и то в топ моделите, а не в елементарен среден клас, какъвто даваш за пример.

    Коментиран от #19

  • 10 ⭐⭐⭐⭐⭐

    30 48 Отговор
    Една адекватна статия БРАВО
  • 11 Факт

    35 6 Отговор
    Да не забравяме че Apple работиха с Samsung и LG за направата на iPhone 1. .......
  • 12 Гоустъ

    45 48 Отговор
    Аз кат вида човек с телефункен с изгнила ябълка му се хиля , кат не разбира от техника така ще да е ;)
  • 13 SAMSUNG ELECTRONICS ❤

    38 56 Отговор
    Samsung Electronics просто са номер 1 и това е факт
  • 14 8958

    59 12 Отговор
    А пък за още 100 долара купуваш от китаеца флагман със снапдрагон 865, демек най-новия чип на най-големия производител на чипове в света. Те също са от говедарника. К`ви са тия простотии по 1500 долара за едно парче стъкло.
  • 15 SE-RE

    31 34 Отговор
    Името е iPhone SERE 🚾 просто е променено SE
  • 16 Ха ха ха ха ха ха

    26 11 Отговор
    По скоро 303-ри причини 🤣
    Има ли дисплей или епъл и това вече са махнали,как бешеее....да има място за батерията.
  • 17 Йозеф

    61 35 Отговор
    Епъл са царе на маркетинга, да продават на балъците кофти хардуер в стар дизайн за много пари. За 400$ има китайчета, които са в пъти по-хубави от новия SE. И както казва сина ми - на телефона не върви ли Fortnite на епик графика без да накъсва-не ми го хвали 😅😅

    Коментиран от #101

  • 18 Ванчо

    55 39 Отговор
    Само не мога да разбера, кой е този айфон дето е по добър от моя Huawei mate 30pro 5g, нито тъпия орязан iOS, нито дизайна да не говорим за функционалност, аз повече тая грешка да си купя iPhone в живота си няма да направя!!! Карайте си там с 12мп камери за 2000лв с дизайн от 1999г.

    Коментиран от #93, #100

  • 19 Момко

    64 31 Отговор

    До коментар #9 от "Момко":

    За 200 долара купуваш Xiaomi с 6 рам, 128 ром, 6,3 инча и снапдрагон 875. Има последен Андроид и ъпдейти поне 3 години. Да дадеш 400 долара за този скапан айфон трябва много да не разбираш.

    Коментиран от #20, #33

  • 20 BajMecan

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Момко":

    Пo-точно снапдрагън 675..
  • 21 Samsung>Apple

    36 14 Отговор
    Apple правят хубави телефони с атрактивен интерфейс, но проблема е че не си заслужават цената, защото не са толкова практични, колкото един Android ( особено Note 10+ ). Поддръжката на софтуера на един висок клас Android е около 4 години ( Тази година спряха на S7 ) , което е напълно достатъчно и не се различава особено от Apple, които не отдавна ако не си спомняте ги обвиниха, че с ъпдейтите си умишлено забавят работата на старите устройства. Интересен факт е че Apple махнаха пръстовия отпечатък от телефоните си, защото го обявиха за не надежден и сега пак го сложиха. Липсата на иновации и елементарни функции е най-големия им проблем и затова не си оправдават цената. За 50 лв отгоре бих си взел S10 Lite. Личен избор.

    Коментиран от #23

  • 22 шампиона

    49 5 Отговор
    Интересно...Най-евтиния струва ое 399 долара, което ще рече около 716 лв...В сайта на алчниците от телеконтрол, цената на най-евтиния е 929 лв, само устройството....Не мога да разбера, защо българина кой го хване, той го е.е......
  • 23 комунари

    35 43 Отговор

    До коментар #21 от "Samsung>Apple":

    Напротив, Епъл са много по-практични, защото работят безотказно, бързо и са прости, изчистени. Андроид само ти създава главоболия и ти отваря допълнителна работа, докато един ден съвсем спре да работи.
  • 24 Реалист

    37 26 Отговор

    До коментар #3 от "бетон":

    След 10 години от ябълката и помен няма да има:)

    Коментиран от #34

  • 25 Напротив

    29 11 Отговор

    До коментар #6 от "Румпелщилцхен":

    Аз съм със Самсунг на 2 години и си работи перфектно и не е гръмнал ;)

    Коментиран от #29

  • 26 Маждрамуняк

    19 25 Отговор

    До коментар #6 от "Румпелщилцхен":

    Мухахахохохихи. Самсунг е с класи над гнилата ябълка.Добре че е Самсунг та гнилоча да се види у дисплей. От S6 насам проблем йок.

    Коментиран от #87

  • 27 Zzz

    51 12 Отговор
    Всъщност хората искаха просто подобрена версия на iPhone SE, който е телефон от 2016г и ми върши перфектна работа и до днес. Защо сравнявате новото SE с 6-7 инчови телефони. Аз го ползвам точно заради компактността. Заради смешното мислене, че мега ултра хипер гъзарския ви телефон може да е компютър, фотоапарат и камера от топ ниво в едно, печелят всичките производители. Няма как това да стане.
  • 28 : : :

    31 3 Отговор
    Тоя телефон е като Тесла 3 - купуваш софтуера и поддържката в най-ефтиното възможно решение, за да ползваш бранда.
  • 29 Ттт

    19 5 Отговор

    До коментар #25 от "Напротив":

    А моят Самсунг е на 3г. И си работи идеално.
  • 30 Браво адаш !

    17 8 Отговор
    Хубава статия базирана на факти !
    Епълците мразят такива неща,но пък тях дори от епъл не ги зачитат к'во обичат.
  • 31 бял българин с андроид

    25 0 Отговор
    В маалата сички сме с хандроид, бате
  • 32 А.В.К.

    29 21 Отговор
    Евтините и среден клас андроид телефони след обикновено 2 г. натрупват грешки и започват бъг след бъг. Високият клас също, губят се контакти , често се налага рестарт. С годините има развитие и подобрение, но софтуерно пак са по зле от IOS. Ако искате компактен и мощен телефон, с много добра камера - по добра от 4-те на Samsung a51, а и от повечето Huawei, водоустойчив , със стерео говорители, оптична стабилизация и страхотен видео запис, това е телефона. Може би най мощният на пазара, поради по малкия дисплей, от iPhone 11 , но със същият чип. Да не забравяме и 5 г подръжка на софтуера. Има слабо място - батерията. Но 1-2 часа, в сравнение с някой андроид флагман, не са нищо

    Коментиран от #37

  • 33 Proverka

    16 4 Отговор

    До коментар #19 от "Момко":

    Провери ако не ти е трудно колко струва хиаоми ми 10 про...999 Евро.
    Така че вече няма тънки китайчета за жалост...
  • 34 евтинджос

    15 34 Отговор

    До коментар #24 от "Реалист":

    Ябълката я има от 40 години, а хуавейците като другите комунистически уроди, ще крадат още малко, пък накрая ще се разпаднат.

    Коментиран от #43

  • 35 дедо

    48 6 Отговор
    Телефончето е доста добро и пъргаво. Тези пари с САЩ се взимат за 2-3 дни ,така че цената му е добра . А това че не е съобразена с нашия Пакистански стандарт-вече си е наша грижа!
  • 36 Перун

    25 6 Отговор

    До коментар #7 от "Случаен":

    Ами моя дето нов беше 335 лева дотук работи 2 години без грижи. Получи преди месец и Андроид 10. Но най-впечатляващ е Redmi-то на дъщеря ми - купен нов за 179 лева. Вече е на 2 години и половина и работи без забиване, замисляне или рестарт. Батерията му все още държи 2 дни в ръцете на 15 годишна тийнейджърка. При цена на iPhone SE от 1000 лева излиза че трябва да сменя 6 Redmi-та за да похарча същата сума. Значи за 15 години казуса с телефона е решен :) Я виж кой Айфон на 15 години се поддържа?
  • 37 Дидо

    15 5 Отговор

    До коментар #32 от "А.В.К.":

    Абсолютна лъжа - никога нито едно Xiaomi у дома не е разкарвано заради софтуерни проблеми - виж намокрен, счупен екран или заден панел може. Тъщата търкаля едно Redmi 4. Единствения проблем е че трябва редовно да и сваляме снимките на облака защото паметта се запълва / има само 16 гиги /. Но като си представим че е купен преди 4 години за 220 лева.

    Коментиран от #46, #57

  • 38 Бобката

    19 6 Отговор
    Аз имам 7, и съм много доволен последните 3 години. Дизайнът е същият, но технически новият телефон е доста по-стабилен. Бих се замислил при евентуална продажба на 7цата да вкарам още 400-500 лв и да си джиткам с безотказен телефон още 3-4 години. Лека вечер! :)
  • 39 Хфгх

    9 3 Отговор
    Galaxy Note 3..използван много здраво, лятото си взех нов, но все още използвам този повече. Покъртителен телефон, може би съм имал късмет.
  • 40 Гост

    10 6 Отговор
    До преди две години и аз бях върл фен на ябълката и давах пари за продуктите им,но с времето се запитах дали е оправдано след като за това за ,което ползвам айфон мога да ползвам и самсунг и то за доста по-малко пари.Последният ми Iphone 6s беше много зле от към батерия иначе софтуер никакви забележки,като изключа моментни бъгчета заради ъпдейти,но бързо ги оправяха.Когато реших да го сменям и сравних цена на айфон със самсунг S9 осъзнах ,че за същото при ябълката ще трябва да платя 1800лв ,а за самсунга платих 690лв разбира се с преподписване на план 50лв/месечно.естествено разума натделя. И въобще не съжалявам и сега пак бих предпочел самсунг.Така ,че това е въпрос на навик,нужда,и т.н.
  • 41 Агент Шминг

    16 4 Отговор
    Вече го поръчах от А1 за жена ми. Заменям старото и 5C , което още работи но е с 16гб памет.
  • 42 xaspirin

    16 7 Отговор
    Определено това с камерите ме изкефи😆, все едно сме на пазара за зеленчуци и си купуваме камери на килограм, видиш ли ти samsung бил с повече камери 😆
  • 43 xaspirin

    4 7 Отговор

    До коментар #34 от "евтинджос":

    Има нещо вярно в коментара Ви, пуснаха няколко модела топ дизайн, софтуер, камери и др. И след 18 месеца спряха поддръжката, и пускат модели през месец през два с един и същи хардуер. Защо трябва да плащаш за едно й също нещо 2 пъти.
  • 44 asd

    17 16 Отговор
    ПРИЧИНА НОМЕР 1 ДА ИЗБЕРЕШ АЙФОНА - 5 ГОДИНИ ЩЕ ИМА ПОДДРЪЖКА И НЯМА ДА ЛАГИ, АНДРОИДА СЛЕД 2 ГОДИНИ МУ СПИРАТ ЪПДЕЙТИТЕ И ТРЯЯ СИ КУПИШ НОВ

    ДА ДИЗАЙНА Е ОСТАРЯЛ АМА ХАРДУЕРА Е ТОП !

    Коментиран от #81

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Оня

    13 11 Отговор

    До коментар #37 от "Дидо":

    Преди 4 г 220 лв имаха друга стоиност... Е аз пък търкалям айфон 6с вече бог знае колко, все още получава редовно ъпдейт и със сигорно работи доста по-добре от който и да е андроид от 2015

    Коментиран от #66

  • 47 1111111

    12 3 Отговор
    да ви кажа аз съм най-доволен от HUAWEI
  • 48 Хахахахоха

    11 9 Отговор
    Ай тъпнята е с дисплеи и батерии на самсунг продадени им на висока цена ...ми купи си тъп телефон който е завишен поне 2 пъти и си мисли че си богоизбран ..а маратонки и тениски от турция на адидас и найк ....ябълка ама нахапана... смешници
  • 49 ами

    27 0 Отговор
    Аз пък използвам Нокиа с фенерче,дреме ми за отпечатъците ви и фейсбуците
  • 50 бетоня

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "бетон":

    да, най вероятно ще работи 10 години, но тогава ще служи само за слушалка и нищо друго.
    смартфона не е таблет да го ползваш само за едно нещо. за домашен таблет ползвям само айпад и ги ползвам много години. сега съм с миналогодишния 7ма генерация който е 3тия ми .. но за телефон с 1000 функции спрях с апъл през 2013 и оттогава само на галакси S. иначе изоставаш от бързопрометящите се технологии само да си с гризната ябълка на гърба.. не робувайге на марки, купувайге си което на вас ви харесва и сте изпробвали
  • 51 Raptora

    14 7 Отговор
    На вас с изгнилите ябълки ви лагват простите мозъци. Андроидите били забивали и нямали поддръжка! По скоро няма поддръжка в кухите ви кратуни.

    Коментиран от #53

  • 52 Лили

    4 2 Отговор
    Следващия път, преди да напишете някоя статия , в която правите сравнение като това, моля запознайте се повече. Изглеждате смешно след подобна статия и анализ, който би подхождал на 5 годишно.
  • 53 Хахахаа

    7 13 Отговор

    До коментар #51 от "Raptora":

    Хахахааа, ти май никога не си използвал iOS. Вероятно и никога няма да ти се случи. Това е техника за хора, които имат акъл :)
  • 54 Raptora

    4 3 Отговор
    Ауууу ужас как не съм забелязал, че ми е по-малко акъла. А пък твоя направо извира през ушите и г. за, щото е в излишък.
  • 55 Афончев

    24 4 Отговор
    Бюджетен айфон никога няма да видим.
    Иначе това чудо с 5-годишен дизайн ,4,7 инча(!!!) Дисплей, единична камера и куп липсващи функции нормално би трябвало да струва 199 лева. Всека стотинка отгоре е данък “ябълка”
  • 56 True

    16 5 Отговор
    Трябва да осъзнаете, че Apple си отиде заедно със Стив Джобс и сега го карате само на фейслифтове и маркетинг. Чакате някоя друга компания да развие идея и да я купуте за да вкарате нещо ново. Ябълката вече е ошав
  • 57 Фен на БМВ

    1 5 Отговор

    До коментар #37 от "Дидо":

    Спри и синхронизацията на снимките. Жена ми е с Mi3, е вече не, че счупи дисплея. Ама иначе няма лаг,няма забиване.
  • 58 хххх

    16 3 Отговор
    При факта, че хуавей У6 струва 200 лв , а Галакси А20е - 250лв... справедливата цена на тази 4.7” бюджетка е точно 199,95лв.

    Апъл пак се опитват да ни прецакат
  • 59 qwerty

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "бетон":

    според мен не е точно така: първо един 5s след 3 години му се скапа батерията, смених го с 7+ червен, след преминаване към иОС11... отново го удари батерията. в момента съм с XS MAX, който отговаря на всички изисквания, но цената.... а и един 7 на втората година му смених батерията и сега държи по 2дни. може би ще взема този модел за детето, но от щатите-128гб за 800 кинта
  • 60 опа

    7 0 Отговор
    впредвид характеристиките- страхотно телефонче за някой ученик или да го дадеш на баба си да вдига на алоизмамниците.. но това ако е 200лв, максимум 250лв.
    на цена 500лв и повече в никакъв случай не си струва
  • 61 зьгцкжлб

    7 11 Отговор
    Аз дори се чудя как може да има още хора които да си купуват тоя американски бoклyк. Това е все едно да си взема стара Нокия със Симбиан. Американците ги няма никакви и в техниката и в колите и в каквото и да е. като попитам някой приятел който си е купил Айфон защо го е направил и ми отговаря че било само така за проба но повече такава грешка няма да повторят.
  • 62 Умен

    5 9 Отговор
    А флагманите на LG направо отвинтват главата на тоя измислен айфон. Ползвам ги от близо 10 години и се убедих че по-добро няма. Телефон на 5 години лети. Няма никакви проблеми и нито забива нито нищо. После си взех нов модел V30 просто защото ми омръзна стария дизайн и сега след 2 години и половина си е като нов. А като видя айфон на 5 години какво прави и започвам да съчувствам.
  • 63 Georgi

    12 1 Отговор
    ок в Apple USA iPhone SE2 е на цени от 399$ приблизително 680лв. тук се очаква да е 1200-1300лв как защо ?!?!

    Коментиран от #65

  • 64 Ники

    8 6 Отговор
    "old-school" - дълго време казвахме "старата школа" на БЪЛГАРСКИ. Имах телефон на Ябълката, който се скапа за 2 месеца - никакъв фирмен магазин не помогна, вътре беше в окаяно състояние. Взеха си го обратно.
  • 65 kyky

    7 1 Отговор

    До коментар #63 от "Georgi":

    в БГ цените са надути естествено. в щатите айпад 7 генерация започва от 320$(без ддс) , на черния петък преди коледа бяха го пуснали за 250 в амазон. поръчах си го. с ддс платих 266$ , безплатна доставка. в България му искат блидо 800лв за същата (най евтината) версия
  • 66 мда

    5 8 Отговор

    До коментар #46 от "Оня":

    За от 2015 незнам, но моята едж седмица на самсунг от пролетта на 2016 г. до настоящия момент цепи мрака и не е мръднала. Също кърти и мивки ако се наложи. Няма грешки няма загуби няма лагове. Флагманите на самсунг са на най-високо ниво за разлика от епъл които са като ФаФли, за софта нямам думи, каквото и да решиш да правиш трябва някоя мека китка да се произнесе първо и после да действаш, ама ако си платиш първо.
  • 67 AvsA

    12 5 Отговор
    След години "мъки" от S4 Mini, който се рестартираше безпричинно, S3 Neo, който батерията му след 1 година за нищо не ставаше и след това новата изкара дори по-малко, а телефона явно не знаеше какво се случва с нея и изкарваше грешни проценти, след Sony XZ2 Compact, който има проблем с многократни произволни натискания по екрана (ghost touch) и проблеми с новия Android 10, който Sony неуспешно доградиха, следващия ми опит за телефон, който няма да ме дразни в следващите 3 години се НАДЯВАМ да е Apple (iPhone SE²).
    Да - няма да мога да си зареждам телефона с fast charger, защото не идва с такъв в комплекта, да - ще трябва да си купя lightning -> 3.5mm аудио жак, да - може би ще се наложи да плащам по 2 долара на месец за iCloud, но се надявам да нямам софтуерни и хардуерни проблеми както с предишните ми 3 смартфона.
    Проблема е, че при останалите производители контрола на качеството е по-нисък. Съгласен съм, че вероятно и трите пъти съм попадал на лоши бройки от 2 различни производителя и съответно екипите им на доработване на Android-а, но до сега не съм чул един човек да се оплаква от iPhone-а си.

    Има много причини да избереш Android и са доста повече от три, но има само една причина да избереш Apple/iPhone според мен - по-малък шанс да се ядосваш за глупости с устройство, което използваш всеки ден по няколко пъти.

    Както обсъждахме с приятели - Apple предлагат решение, не устройства.

    Коментиран от #103

  • 68 Миро

    17 5 Отговор
    Каквото и да говорим iOS е много изпипана операционна система. iPhone se 2016 работи също,толкова бързо,колкото iPhone 11 с последната версия.Точно на това залага Apple.Малко на брой модели ,изчистено изпълнение и доста задоволителна работа на устройствата в дългосрочен план.
    Незнам как е при други потребители,но откакто преминах на iPhone спрях да разхлеждам,всякакви други нови модели на другите компании.Забравяш темата нов телефон. Преди това съм сменил,сигурно над 20 андроида(среден към висок клас) и постоянно ме сърбяха ръцете за още по нов модел.Имам чувството ,че компанията се занимава и с магии с цел потребителите ,веднъж ползвали iPhone да забравят,всичко друго.
  • 69 професора

    10 7 Отговор
    като погледнем техническите данни виждаме, че телефона е позициониран в ниския среден сегмент.. където изобилства от предложения между 200-250 до 300 лв. вярно е,че апъл правят здрави продукти, но трябва много да са те ритали в главата като бебе да дадеш 800 лева за това нещо
  • 70 Един

    11 8 Отговор
    Ябълкаджиите си пеят същата песен- андроида не ставал за нищо и хвърляд луди пари за надценените си джаджи. Да, ама годината не е 2007 и ейпълизостанаха доста от самсунг, че и хуауей..
    къде го видяха да забива тоя андроид, сегашното ми галакси s8+ е вече точно на 3 години и софтуера хвърчи както когато го изкарах от кутията. Батерията никога не ме е предавала и в края на деня има по 30-40 % макар ,че го ползвам наистина доста. Снимките които прави са все още на топ ниво. Не виждам 1 причина да го сменям засега, сигурен съм че ще изкара още 3 годинки . Страхотна машинка, препоръчвам

    Коментиран от #71

  • 71 S8rules

    9 2 Отговор

    До коментар #70 от "Един":

    Така е! Аз също съм с S8 от 3 години и съм много доволен! Сектантите от Apple имат нужда да анатемосват нещо за да си оправдават не нужно многото похарчените пари
  • 72 Питам се ние защо

    8 3 Отговор
    избрахме F16, при положение че имаше бюджетно по-добри машини с повече функционални възможности .. и правя аналогия с айфона .. хем по калпав, старомоден, хем и парите напред .

    Коментиран от #77

  • 73 потомствен шумкар

    2 8 Отговор
    Само Миг-29, Андроид и сръбска музика! Да живее СССР! Тато, ти си най-великият управник.
  • 74 Голям Слон

    12 1 Отговор
    Много българска черта е да хвалиш онова, което имаш, и да плюеш другото, което нямаш. Постоянно някой налага някакви вкусове, обижда, подценява или надценява умишлено. Оставете хората да купуват онова, което им харесва. Всеки има право да вярва, че е супер да имаш 100 мегапикселова камера и още 3 до нея. Че си постигнал всички цели в живота си, ако имаш 6.2 инчов екран.. Лично аз рядко снимам с телефон. Рядко гледам каквото и да било, различно от малкото направени с него снимки. Ползвам го за приказване - основно, и малко за писане или видеовръзка. Да, 4.7 инча е. Следващият дори ще е по-малък или най-много същия. Не робувам на марки, операционни системи, инчове, пиксели, процесори, памети, вътрешно пространство. За мен телефонът е начин за връзка. Имам си SLR с черно-бяла лента. Имам си и DSLR. А също лаптоп, медиен плейър, компютър, таблет... Общо взето мултифункционалните уреди са ми като цяло чужди. А тук някой още се гафка с другия, видиш ли ти си балък, а аз умния.... Смешна работа. Точно като за детска градина.
  • 75 Ами

    3 3 Отговор
    Не знам... аз съм с j7 2017 на няма и 3 години и доста проблеми имах с него, то не е паметта, екрана, бързината...абе препатила съм доста.
  • 76 Голям

    8 2 Отговор
    4.7" е основното предимство на айфона. С размер под 6" няма нищо друго със сходно качество (да не прегрява, да има сносна камера, сносна яркост на екрана, прецизно работещ GPS, добър микрофон и говорител).
  • 77 падналия ангел

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "Питам се ние защо":

    И защо си мислиш, че ние сме избрали Ф16? Номера е да те принудят да ги вземеш и да те оставят с впечатлението, че ти си ги пожелал! Това новият ни Биг Брадър го умее много добре!
  • 78 True

    1 5 Отговор
    Вие с Айфоните звучите все едно сте направили инвестиция в бъдещето и това което ползвате е нещо, което ще завещаете на децата си. Технологиите и дизайна се развиват постоянно и телефон на 5г изглежда архаичен. Дори да си с Айфон 4, той най-вероятно е с 16гб памет и нямаш място вече и за един смс. Лошото е че новите ви модели също нямат карта памет и затова сега си купете два пъти по-скъпата версия. Допълнително да дадеш пари за fast charging е като да си платиш за изнасилването.
  • 79 True

    1 5 Отговор
    Вие с Айфоните звучите все едно сте направили инвестиция в бъдещето и това което ползвате е нещо, което ще завещаете на децата си. Технологиите и дизайна се развиват постоянно и телефон на 5г изглежда архаичен. Дори да си с Айфон 4, той най-вероятно е с 16гб памет и нямаш място вече и за един смс. Лошото е че новите ви модели също нямат карта памет и затова сега си купете два пъти по-скъпата версия. Допълнително да дадеш пари за fast charging е като да си платиш за изнасилването.

    Коментиран от #80

  • 80 куче марка андроид

    5 2 Отговор

    До коментар #79 от "True":

    Понеже имам познат с Айфон 4, първата четворка. Има място за смс-и, спокойно, има и iCloud, има и iMesage. Браузърът е учудващо добър, ползва го за всичко. Батрията е много слаба, но все още е оригиналната. Телефон на близо 10 години. Ползва го ежедневно. Вече не получава ъпдейти за iOS, но не му и трябват. Разбираш ли, че е на светлинни години пред Андроид?

    Коментиран от #82

  • 81 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "asd":

    Сега забрави да уточниш че андроида струва 5 пъти по-малко. И у дома имаме едно Редми 4 / 2017 модел /. Работи на пушка - не забива, не лагва, идват му ъпдейти все още, батерията му държи 2 дни и струваше ново под 200 лева.
  • 82 True

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "куче марка андроид":

    Това че телефона му е жив, не го прави адекватен за работа през 2020 година, освен ако не го ползваш само като телефон, не смартфон. Това за светлинните години няма как да се аргументираш, защото Android разполага с много повече функции и опции за персонализация. Опитвам се да съм обективен, като човек който е имал и двете операционни системи и бих се върнал пак на Ios ако се постараят да вкарат повече неща. Може да започнат с нещо много полезно и елементарно като за начало - Always on display...

    Коментиран от #83

  • 83 работи си

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "True":

    Телефонът се ползва за работа в интернет - пускане на обяви в OLX, чатове и качване на картинки във фейсбук, чатове в iMessage. Фактът, че браузърът работа перфектно го прави смартфон от всякъде.

    Какво ще рече Always On Display, мислиш че Айфона няма такава фунционалност?

    Не мисля, че Андроида можеш да го персонализираш повече, а и няма голям смисъл от това.
  • 84 True

    0 0 Отговор
    Моят S8 е с 5.8" дисплей и ми идва вече малък за работа, не знам с 3.5" какво търпение трябва да има човек. Always on display до колкото знам няма в IOS фабрично, както и split screen (сега потърсих) освен ако не си изтегля приложение, което сигурно ще е платено. Но смисъла не е в това да си теглиш приложение, защото и аз мога да си изтегля IOS launcher за моя. Ако нещо ми е стара информацията, прати линкове да ги видя фабрично. Не използвам всички възможности на Android, но все пак използвам доста неща и настройки, които не ги намирам в IOS.

    Коментиран от #86

  • 85 Danny

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: както и по-тънки безели....really??? really?Казва се рамка
  • 86 apple fan

    1 3 Отговор

    До коментар #84 от "True":

    Има и Always On, и Split screen, но на Айпад и Айфон плюс моделите. Не може фирма, която е създава стандартите за потребителски интерфейс от над 40 години да се сравнява с Гугъл или разни опън-сорс проекти, които само обират плодовете на тяхната работа.

    Коментиран от #88

  • 87 Apple fan

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Маждрамуняк":

    Брат това че нямаш кинти за Айфон не означава че трябва да я хейтиш
  • 88 True

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "apple fan":

    Не, Iphone нямат фабрично. Аз поне си направих труда да проверя. Това не пречи да продължиш да вярваш сляпо, че не съществува нищо отвъд Купертино.

    Коментиран от #89

  • 89 Apple fan

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от "True":

    Прав си, Айфоните нямат, защото им е прекалено малък екрана, за да има смисъл да се разделя на две. Айпадите обаче имат, както и много други фийчръи. Новите Айпади са си десктоп компютри - с клавиатура, мишка и всичко останало.
  • 90 Xiaomi

    2 2 Отговор
    Само xiaomi redmi note 8 pro. Много добър телефон с добра автономност и камера. Предния ми беше Cubot power, преди него Ulefone 3s, преди него Nokia lumia 950xl, kfurd lumia 930 и т.н.
  • 91 Баба Яга

    3 2 Отговор
    Реклама на Самсунг? Спретесе бе хора!!!
    Какъв Самсунг?! Най-лошата марка в света!
  • 92 Този

    4 2 Отговор
    Три причини да избера бюджетния Iphone SE:
    Ios , iOs , ioS , има даже и четвърта IOS!!! Хардуер без софтуер е просто купчина ламарина.

    Коментиран от #97

  • 93 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ванчо":

    Ивинявай много, ама насрания ти Huawei Mate 30 Pro не може и на малкия пръст да стъпи на A13 чипа на Apple. До колкото до операционна система - IOS-са е много по-бърз и оптимизиран от андроида. Относно дизайна - идеята на iPhone SE е да е компактен. Камерата мога да ти кажа, че е много по реалистична от тази на Huawei. Не знам какъв балък трябва да си за да сравняваш камери по мегапикселите им. :)))
  • 94 хха

    0 0 Отговор
    изглежда като айфон 8 но изглежда като айфон 6.... факти бг
  • 95 андроид не

    0 0 Отговор
    И след 2-3 месеца андроида започва да забива
  • 96 Денис

    0 0 Отговор
    Честно казано този iphone se 2020 има и добри страни 1. най новия процесор A 13
    2.пръстов отпечатак който не се драска
    3. Някои хора не им харесва телефоните с рамка сигурен съм че ако пробвате телефон със рамка и без че ще видите че е неудобно да се исползват трите бутона на екрана докато с рамка са по удобни.
    Минуси
    1.Батерията е малка би трябвало за 2020г да е най малко 3000 mah а не 1800 mah
    2.Да добри са камерите но 12мp не можеше ли 24 мp за 2020г


    Моето мнение

    Телефонът ме кефи защото има хубав дизаин има макс 256gb и добри и детайлни камери но ми е тъпо че е с малка батерия щях да го КУПЯ ако имаше 3000 mah батерия а не 1800 mah
  • 97 Energy

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Този":

    А добър хардуер със софтуер с батерия за дистанционно е равно на постоянно в контакта.
  • 98 Аз харесвам хоум бутона

    2 0 Отговор
    Хоум бутона,дизайна old school и компактния размер са предимство за мен
  • 99 Оня с коня

    3 0 Отговор
    Гледам страшно много коментари в които се прави сравнение на Андроид модели с по 4 или 6 GB RAM и ми става ясно, че повечето хора са изключително заблудени. Андроид ако не е флагман на марка е блокирал най-много след втората година. Китайските телефони и андроидите като цяло ги бъкат с RAM за да се справят със затлачването на OS-a. А оптимизацията на iOS спрямо Андроид е като да сравняваш Кола с велосипед - и двете се движат ама на едното се мъчиш. Бих си дал парите за нещо което знам че ще работи безотказно, без нужда от софт ресет хард ресет и чук ресет.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Нямаш си на идея!

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Йозеф":

    Fortnite на iphone върви в пъти по добре от умрелия андроит, и оптимизирана за ios, колко андроит телефона карат та, и игра?

    Коментиран от #102

  • 102 Вярно

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Нямаш си на идея!":

    Доказано!

  • 103 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "AvsA":

    Не за iCloud 50gb 2лв аз плащам с ддс