22 Август, 2012 13:54 2 826 1

Роботизирана косачка за трева от Honda

  • miimo-
  • asimo-
  • honda

 

Японците от Honda официално представиха своя нов продукт - роботизирана косачка за трева. Устройството е наречено Miimo и благодарение на специални сензорни датчици се движи самостоятелно из ливадите. Косачката няма предназначено място за събиране на тревата, но след като я окоси я разхвърля равномерно по цялата площ.
 
Miimo може да бъде програмирана за определен периметър, както и да и бъдат сложени т.нар. виртуални стени. По този начин косачката работи само в определеното от вас пространство. Изключително здравите и ножове понасят безпроблемно удари от камъни и твърди корени.
 
Движението на  Miimo става с помощта на електромотор, който се захранва от йон-литиеви батерии. Още нещо, което е заимствано от роботизираните прахосмукачки, е, че и  Miimo след свършване на работата си се връща и се включва сама в зарядното си устройство.
 
Косачката се предлага в две версии - 300 и 500 - индекси, които показват каква площ може да окоси роботизираната косачка за трева. Косачката робот ще се сглобява във Франция, а в Европа продажбите ще стартират от следващата година. Така роботът Honda Asimo вече си има приятелка. На този етап японците не посочват цена за косачката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Husqvarna Solar Mower от1997година е на пазара