Last news in Fakti

25 Април, 2020 11:30 4 018 24

Задава се голяма версия на бюджетния iPhone SE

  • apple-
  • iphone se-
  • iphone 8-
  • iphone se plus
Задава се голяма версия на бюджетния iPhone SE - 1
Снимка: Shutterstock

След представянето на бюджетния iPhone SE 2020 се очаква, че Apple работи върху по-голяма версия на устройството, която ще се предлага с 5,5-инчов екран. Това предаде Softpedia.

Този ход е абсолютно логичен, особено ако разглеждаме модела, на който се базира iPhone SE. Новият бюджетен смартфон на Apple е предимно обновена версия на iPhone 8, тъй като използва същия дизайн и корпус. С други думи, iPhone SE е iPhone 8 с подобрени компоненти и почти същите функции, включително преден home бутон с вграден сензор за пръстов отпечатък.

Линията на iPhone 8 обаче включваше и модел Plus с 5.5-инчов екран и конфигурация с двойна камера. Apple най-вероятно ще използва и този корпус, за да пусне по-голям iPhone SE Plus.

Новият смартфон първоначално е бил планиран за началото на 2021-а, но сега има шанс компанията да го забави с няколко месеца поради причини, които тепърва ще се разкриват.

Информацията идва от анализатора на Apple Минг-Чи Куо, който казва, че по-големият iPhone SE се очаква да излезе през втората половина на следващата година. Както вече знаем, през есента технологичния гигант представя своите премиум устройства. Именно заради това, Apple може да използва събитието, за да дебютира и бюджетния iPhone SE Plus.

Разбира се, за момента това е само слух. Все пак, iPhone SE Plus не само че има смисъл, но е и нещо, което Apple трябва да стартира като част от опита си да разшири продуктовото си портфолиото с по-достъпни модели.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колю

    25 16 Отговор
    "бюджетният " айфон ще струва от 1000 лева нагоре в Бг.... ябълките верно си правят майтап със феновете си. телефон със подобни характеристики нормално струва 200-250 лв

    Коментиран от #4, #22

  • 2 Lalo Salamanca

    10 12 Отговор
    Кое му е бюджетното? 1500 лв ли?
  • 3 Пурко

    11 16 Отговор
    Гризани ябълки- не мерси!

    Коментиран от #11

  • 4 шумци

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Колю":

    Какви подобни характеристки, като телефноът върви с Андроид? Тоя хардуер нали се прави да обслужва софтуера.
  • 5 Хаха

    16 12 Отговор
    Сега ябълкаджийте тук ще ни обясняват как 1000 кинта не са нищо за такова извънземно творение с 4.7” екранче. Да си го купуват.. ама надали ще се продава
  • 6 глосари

    10 8 Отговор
    С тия дебели базели, като в 2014 година, какъвто е дизайна на осмицата, аре нема нужда.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Архитектор

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "глосари":

    Квое тва "безел" ве, мyньo?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Миро

    5 6 Отговор
    Ако искате iPhone взимате чистия 11. Екран под 6 инча в днешно време си е меко казано некомфортно за работа.

    Коментиран от #13

  • 13 Голям Слон

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Миро":

    За каква "работа" не е удобен? Не ми казвай, че работиш с Excel или Word на телефона. Please! Ако под "работа" имаш предвид facebook, игри и всякакви подобни простотии - вероятно е неудобно. Дори 5 инча е напълно достатъчно за телефон, който евентуално освен за правене на някакви сники, се ползва и за гледане на youtube да кажем. Всичко над 5 инча сваля панталоните лятото и е наудобен за продължителни разговори. Общо взето, преди години телефоните бяха големи (по други причини). След това се състезаваха кой ще направи по-малък телефон. После дойде модата отново на големите екрани. Съвсем скоро според мен отново ще тръгнат надолу. Ако един ден се върна при Андроид (въпреки че никога окончателно не съм го напускал), със сигурност няма да е екран по-голям от 5, максимум 5.5 инча. И то с уговорки.
  • 14 Бмв

    2 5 Отговор
    Голям слон никой не те пита.Екран под 5 инча е пълен смях през 2020г.Защо мислиш ,ще има и плюс модел.От епъл най-накрая се усетиха какво искат клиентите им.Аз съм бивш такъв и нз дали пак ще взема айфон.

    Коментиран от #15

  • 15 Голям Слон

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бмв":

    :-) Защо някой трябва да ме пита, за да изкажа мнение? Ти го направи и никой не те беше питал дали е смешно (според теб) да имаш телефон под 6 инча. Но ти се разписа.... За мен е смешно, например, да превърнеш уред, като телефон, в устройството на живота ти. С него да лягаш, с него да ставаш. С него да снимаш. Да се тагваш. Да се селфиш и какво ли още не. Под една друга статия бях писал, че предпочитам снимането с лентови фотоапарати и черно-бели ленти. Имам и дигитален фотоапарат. А също и дигитална камера. Тубата я гледам основно на таблета или лаптопа. Фейсбук си нямам. Не съм имал, няма и да имам. Дай ми основателна причина да искам 6 инча екран. ОСНОВАТЕЛНА!

    Коментиран от #16

  • 16 Миро

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Голям Слон":

    Коментар 14 не е от мен,но реално през 2020 по-голямата част от хора ще предпочетат големия екран.
    За да не съм голословен ще ти дам пример с апа на Bulbank,който комбинира и мобилен токен.
    На iPhone 11 се визуализира перфектно,докато на малкия iPhone SE половината просто го няма.И това ще става с все повече приложения,просто стандарта се изменя към 5,5-6 инча.
    И да реално ,колкото и да не ти се вярва през големия смартфон се ѝ работи.Нямам нито лаптоп,нито таблет.
    При телевизорите е същото,дори баба ми ми казва,че 32 инча и се струва вече малък.Минимума вече е 50-55
    инча.Малкия е екран се харесва на хора,като теб,който дефекто работят на големи екрани на различните устройства и ползват телефона най-вече за телефон.

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Голям Слон

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Миро":

    Откровено казано, не съм видял някой в банката да банкира с телефон....Баба ти не знам какво казва, но при телевизорите е друго. И пак ми е странно как в 13 квадрат хол някой слага 65 инча телевизор. Но да кажем, че е сляп, вижда лошо или просто обича да гледа Нова телевизия на големи квадрати. Нейсе! Банкирането два пъти в месеца за мен не е основателна причина да нося 6 инчова тухла в джоба си. Не смятам, че мултифункционалността работи. Тъй както и мултукултурата не работи. И до нищо добро не доведе. Големите инчове и уж големите матрици на камерите са следствие от потребителското търсене. Друг въпрос е колко от потребителите имат понятие от инчове, пиксели, апертура и всичко свързано с тази материя :-) Не разбирам и кому е нужно 5G, при положение, че дори и на 3G всичко зарежда и работи прекрасно. Разбирам и 4G-то. Но следващите генерации просто не ми се побират в главата. Връзка до 2000 мегабита в секунда, когато вкъщи в най-добрия случай е 1000 :-)))) Интересни времена идват...
  • 18 Бмв

    3 4 Отговор
    ГОЛЯМ СЛОН КУПИ СИ НОКИА 3310.И без това е подобна по функции на айфон се.Явно си много изостанал с технологийте.Ти ког аси виждал 5г ,че да даваш мнение.Много ясно ,че е по добре.Скороста му сравнение с 4г е х10.А и съм виждал масово банкери и застрохователи да работят с гсм.Вече дори банкова карта и парине ти трябват,можеш да купиш висчко с гсм.

    Коментиран от #24

  • 19 Японеца

    3 1 Отговор
    По скоро се задава голям фалит!
  • 20 Хаха

    0 3 Отговор
    Големи слоне, за теб пише в коментар 5... ама купи си го това свръхкомпактно айфонче за 960 лева, няма да сгрешиш
  • 21 Голям

    4 0 Отговор
    Ако има нещо, с което този телефон ме привлича, то е именно малкия размер. На пазара няма нищо сносно с размер под 6", а наличните няколко 5" модели са неописуемо лоши - с лош дисплей, лош говорител и лош микрофон.
  • 22 Молю

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Колю":

    Проблемът е там, че няма друг телефон с подобни характеристики. Всичко в момента е мистрии от 6" и нагоре, а ако случайно има нещо по-малко, то е с неимоверно ниско качество на компонентите. За 200-250 лв ще намериш телефон с качеството на айфона само в мокър сън. За 600 - може би, но както казах, ще е минимум 6". Малък телефон се прави по-трудно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бмв":

    Имал съм Nokia 7110, когато баща ти си е разкарвал по центъра на селото с мобифон играчка :-) Мен не ме мисли. С "технологиЙте" съм много добре. Да не кажа отлично. С правописа също. Зная как работи 5G и питам отворковци, като теб, за какво им е 20 пъти по-бърза връзка от тази, която имат вкъщи. Дотук смислен отговор не получавам. Както и не ми е ясно защо ти е 50-100 мегапикселова камера, когато гледаш снимките на 2 мегапикселов екран. Хайде, 4 мегапиксела в най-скъпия случай. Та, именно защото съм наясно с технологиЙте, задавам смислени въпроси. Телетата отговор не могат да ми дадат, защото за тях единственият СМИСЪЛ е да са вървежни в мрежата и чалга баровете :-) И телефонът им да струва повече от колата, която карат.