Last news in Fakti

26 Август, 2012 12:11 14 939 11

Летящият байк е вече реалност

  • aerofex-
  • летящ байк

 

До съвсем скоро мнозина от експертите бяха на мнение, че след откриването на автомобила, мотоциклета, влака, корабите, самолетите и хеликоптерите, основните принципи на движение сред транспортните средства са изчерпани. Оказва се обаче, че това съвсем не е така.
 
Доказа го компанията Aerofex, която показа в действие летящ байк, наподобяващ на тези от култовата лента "Междузвездни войни". Новото транспортно средство вече може не само да се отдели от повърхността на земята, но и да изпълнява абсолютно точно командите, подавани от пилота.
 
Още нещо любопитно е, че на практика устройството на  Aerofex е доста елементарно от техническа гледна точка. В него няма интегрирани сложни електронни системи за курсова устойчивост и въпреки това летящият байк се справя отлично с движението ниско над земята. Детайлни подробности около това ново транспортно средство на този етап няма, но как действа можете да видите във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ulfhedinn

    1 0 Отговор
    Супер!
  • 2 Пламен Кисьов

    4 0 Отговор
    чак сега са разсекретили техническия отдел на Star Wars ;]
  • 3 IceHeart

    4 1 Отговор
    Вече съм обеден, че няма да можем и да спим спокойно вечер, ще се наложи да правиме автокаско и на къщите, че не се знае кой ще ти дойде нощеска на гости, с таков летящт кенеф!
  • 4 жоро бекъма

    7 0 Отговор
    Това е много старо!!!Хитлер го е направил още през 2 световна ама някой работи достигат много по късно до обикновените хора!!!
  • 5 Мария

    6 1 Отговор
    ще буренясат на Бойко магистралите
  • 6 Mupo

    1 0 Отговор
    То хеликоптерчета има отдавна, ама не всички имат пари да си карат такива... разликата в необходимото гориво между това да преместваш дадена маса от едно място на друго като я търкаляш по колела и да я преместиш като я държиш през цялото време над земята е мнооого голяма
  • 7 хеликоптера

    2 0 Отговор
    сещате са закво няма звук нали
  • 8 Истината

    0 0 Отговор
    Доста неубедително се държи машинката във видеото. Малко ме съмнява такава разработка да навлезе масово в живота ни, особено имайки предвид шума, който вдига. От друга страна за бг. пътищата е перфектна - дупките няма да се усещат!
  • 9 Kircho Mihailov

    0 0 Отговор
    Много интересно! Важното е ,че хората пробват и еспериментират. Все нещо ще излезне! Рано или късно може да навлезне в реалния живот! Ще видим!
  • 10 Виктор Георгиев

    0 0 Отговор
  • 11 Добре ама...

    0 0 Отговор
    Не се надявайте. В нашите условия нама да ни се получи. Няколко машинки от тези, при тия прашни улици в София, ще предизвикат сериозни климатични промени. Ще станем втори Лондон, ама не заради мъглата, а заради прахта. Децата ще трябва да ходят на училище с противогази. Мани, мани не ни требе това.