Last news in Fakti

29 Април, 2020 14:03 4 269 22

Ще оцелеят ли Apple и Samsung?

  • apple-
  • samsung-
  • коронавирус

Двете компании са изправени пред трудни времена, тъй като световните доставки на смартфони намаляват драстично

Ще оцелеят ли Apple и Samsung? - 1

Пазарът на смартфони се бори през последните няколко месеца поради пандемията COVID-19 и, въпреки че се очаква ситуацията да се подобри през втората половина на годината, все още се прогнозира огромен спад в продажбите.

Последният доклад на DigiTimes Research твърди, че доставките на смартфони сега се очаква да намалеят с цели 15% тази година до 1,15 милиарда бройки. Това е малко по-песимистично от по-ранните прогнози и може да се обясни с влошаващата се ситуация.

Марките смартфони присъстващи в Съединените щати и Европа, които въведоха строги мерки за блокиране и изпитват икономическа рецесия, се очаква да почувстват най-голямото въздействие през тази година.

Тези, които се позоционират в премиум сегмента, също ще бъдат изправени пред допълнителен натиск. В крайна сметка клиентите започват да живеят с по-строги бюджети, а смартфоните обикновено не са в списъка с приоритети.

DigiTimes смята, че Apple вече е намалила поръчките за iPhone 11, който е най-продаваното iPhone устройство в световен мащаб, за второто и третото тримесечие. Наскоро пуснатият iPhone SE трябва да помогне за омекотяване на краткосрочното въздействие, но самата Apple все още очаква забележим спад.

Ще оцелеят ли Apple и Samsung?

Apple планира да обяви своите резултати за тримесечието Януари-Март на 30 април. Те трябва да бъдат придружени от официални насоки за приходите за текущото тримесечие, които ще дадат по-ясна информация за това как Apple се бори с намаляващото глобално търсене.

Съобщава се, че Apple е изправена пред сериозни закъснения на iPhone 12, а последните доклади сочат, че компанията е намалила поръчките си за втората половина на 2020 г. с 20%.

Samsung е друга компания, която съобщи, че е понижила прогнозите си за вътрешни доставки на смартфони за годината. Лошият прием на серията Galaxy S20 е една от основните причини за този резултат.

Пандемията в комбинация със значително по-високи цени доведе до значително по-ниско търсене от прогнозираното. Счита се, че Galaxy S20 Ultra се представя малко по-добре от очакваното, но по-малките и по-евтини Galaxy S20 & S20 + не са достигнали целите на продажбите.

Ако ситуацията не се подобри, серията Galaxy S20 може да се превърне в най-зле продаваната гама от Galaxy S серията от години. Това би повлияло масово на приходите, печалбата и пазарния дял в световен мащаб.

Очаква се следващата генерация Galaxy Note 20 серия да прилича много на Galaxy S20 гамата. По-притеснителен за Samsung е фактът, че той губи и пазарен дял на решаващия индийски пазар. Компанията беше номер едно само преди няколко години, но отпадна на трето място.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИТ спец

    28 14 Отговор
    Huawei и Xiaomi ще им попречат в оцеляването.

    Коментиран от #6

  • 2 Сийка

    14 3 Отговор
    Добре ,че ме информирахме. Веднага си продавам акциите от Ябълката.
  • 3 Факт

    16 13 Отговор
    Xiaomi са номер едно !
  • 4 Гост

    23 1 Отговор
    Сещам се беше 2016г тъкмо излезе Galaxy S7 и бях в потрес от цената 950 лева. Днес има телефони по 3000+ лева но вече не ми пука ;)
  • 5 Знам

    17 8 Отговор
    Изгнилите ябълки с бъгавият софтуер , с реална цена 200$ ............ че как няма да фалират.
  • 6 Rado

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "ИТ спец":

    Къде е жака за слушалки на Huawei P40Pro, нали iPhone 7 не струваше без жак. Ха ха ха. Личи си кой диктува тенденциите.
  • 7 Горчивата истина !

    19 3 Отговор
    ,,Двете компании са изправени пред трудни времена, тъй като световните доставки на смартфони намаляват драстично"
    Това обаче няма нищо общо с корона вируса,а с бруталната алчност на двете компании, която стана неизменна част от политиката им спрямо потребителите.
  • 8 Deathstroke

    7 10 Отговор
    Хората не виждат по-далеч от носа си честно.. Apple е една от 3те трилионни компании в света след Гугъл и Амазон. Имат пари да изкарат не 1 а 10 корона вируса. Спрете да си базирате мненията на лични предпочитания, това че не харесвате дадена компания не значи ,че модела и на работа не е печеливш.
  • 9 Да бегат

    5 4 Отговор
    А за спестените и крадени пари от народа никой не пита...да фалират и да не се връщат айде чао чао чао
  • 10 ПШНЛХПДРС

    4 0 Отговор
    самсунг не само електроника

    Коментиран от #12

  • 11 Linux

    10 6 Отговор
    Apple не струват !!!!!!!!!!
  • 12 габровец от варна

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "ПШНЛХПДРС":

    На Самсунг телефоните са им последна грижа.Те правят какво ли не.

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Един

    3 0 Отговор
    Тцъ, няма шанс
  • 15 Антонн

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "габровец от варна":

    Вероятно много неща са им последна грижа.
    Защото телефоните са им сравнително сполочливи.
    Че ако вземем телевизори,хладилници,климатици,печки,перални,съдомиялни,прахосмукачки нищо не струват.
    И те и изгнилата ябълка ако не слезат на земята с цените,на телефоните няма да продават.
  • 16 ежко

    4 5 Отговор
    самнунг-да, ейпъл-не
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор
    Да намалят цените наполовина и ще им се увеличи оборота.
  • 20 Разбирач

    0 3 Отговор
    Не разбрахте ли че apple си имат пазар за продуктите които предлат и хората които ги купуват са платежоспособни не ги сравнявайте с боклуците на самсунг и ксиоми скъпите неща винаги ще се продават защото купувачите им не се влияят от кризи
  • 21 Note 4

    3 0 Отговор
    Apple ще оцелеят със сигурност, много ай-зомбита има все още. Samsung са по-проблематични, но и те няма да закрият, просто ще трябва да "оптимизират" доста.
  • 22 Ако се замислите

    1 0 Отговор
    цените и джаджите са едни и същи, просто никой не говори за инфлация...