Last news in Fakti

14 Май, 2020 12:51 5 245 12

Свръхикономичен нов бус за 18 000 лв.

  • микробус-
  • китай-
  • електромобил
Свръхикономичен нов бус за 18 000 лв. - 1

Електрическите автомобили от Китай - това постепенно се превръща в нещо модерно (и рентабилно). Ето защо SAIC-GM-Wuling започна да прави електрическа версия на буса Rong Guang.

Возилото не изглежда прекалено модерно, но цената е съвсем разумна - от 83 800 юана за товарния вариант. Сумата се равнява на малко над 10 000 евро, но с бонуса от държавата, който е в размер на 1 300 евро, цената става 9 000 евро или приблизително 18 000 лв.

Свръхикономичен нов бус за 18 000 лв.

Какво ще получат клиентите за тези пари? 42 кВтч батерия. В сравнение с Tesla това не е много, но производителят обещава, че бусчето ще може да измине до 252 км с едно зареждане. На практика водачът ще може да разчита на 200 км пътуване.

Голямо товарно отделение с обем от 5.1 кубически метра, три години безплатно обслужване от производителя на споменатия бонус от китайските власти в размер на 10 000 са останалите "екстри"на свръхикономичния бус.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 род фронт

    2 25 Отговор
    Бойкот на китайското!

    Коментиран от #3

  • 3 РоТ фронт

    27 6 Отговор

    До коментар #2 от "род фронт":

    Бойкот на тъпаците като теб!

    Коментиран от #4

  • 4 роД фронт

    2 16 Отговор

    До коментар #3 от "РоТ фронт":

    Комунист ли си?

    Коментиран от #7

  • 5 Хаджиментов

    14 13 Отговор
    В София и всички други големи градове, трябва да се движат само електрически превозни средства. Личните бензинови и дизелови автомобили, дори тези на газ, трябва да се държат извън градовете.
    Общините и държавата трябва да субсидират покупката на такива превозни средства и парите ще са по-малко от тези, които се дават за борба със замърсяването и лечение на заболелите от мръсния въздух.

    Коментиран от #6, #10, #11

  • 6 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хаджиментов":

    Да ми даде държавата електрическа кола срещу моят дизел и ще спра да горя петрол. Танто за танто. Нека и държавата покаже малко инициатива за екологията.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДОКО

    4 0 Отговор
    ИДЕАЛНА КОЛА ЗА ДЕПУТАТИТЕ..ЦЕЦКА ЦАЧЕВА И ВЛАДКО ГОРАНОВ..
  • 9 селянина с колелото

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Много елементарно разсъждаваш, като ученичка в 2ри клас - баба да ми даде шоколадче тогава ще си изпия млякото. Все чакате наготово някой нещо да ти дава. Не може ли "държавата" да харчи нашите данъци нещо обществено полезно вместо да ти купува нова кола?!
  • 10 Jack Bauer

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хаджиментов":

    Съгласен съм. Ако се организират големи паркинги по входовете на градовете и има велосипеди под наем, ще си оставя колата там и с колело ще се движа доста по-бързо из града отколкото с кола - няма трафик, няма задръстване, няма миризливи дизели, няма шкембета под широките фанелки ... Остава обаче проблема с тежкотоварните превози в града.
  • 11 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаджиментов":

    Не е лоша идея, но държавата и общените дори не наблягат на електриски градски транспорт, камоли да субсодират гражданите за личен транспорт. За пример в Сливен къде 90% от маршрутите на градският транспорт са електрифицирани, вместо нови тролейбуси се купиха автобуси на дизел. Но все пак е нормално, то тока не се побира в туби и има по малко работа за приятелските автосервизи. А защо и за колите на газ, те отделят почти само въглероден диоксид, който се авсорбира бързо от зеленина та в града, стига да има такава.

    Коментиран от #12

  • 12 Хаджиментов

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Именно заради такива решения на следващите избори сегашната управа на града трябва да бъде изхвърлена.
    Колкото до колите на газ - ами защото сме българи и все ще се намерят тарикати, ,които уж са на газ, а си пердашат на бензин или нафта.