Last news in Fakti

15 Май, 2020 13:52 6 550 14

Австрийска доработка на Lada Niva

  • lada-
  • niva-
  • тунинг
Австрийска доработка на Lada Niva - 1

Компанията Vagabund Moto, базирана в австрийския рад Грац и специализирана в производство на мотоциклети по поръчка, се захвана с един доста необичаен проект. Става дума за доработка на всъдехода Lada 4x4 или познат още, като Niva.

Австрийците си поставят за цел да превърнат руската класика в идеален автомобил за пътуване. Така въпросната Lada 4x4 е пребоядисана в сиво с акцент върху вратите - те са решени в матово черно.

Австрийска доработка на Lada Niva

От всъдехода са премахнати броните, а окачването е модифицирано. Има допълнителен багажник на покрива за експедиционна техника, както и допълнителни осветителни тела.

Освен това колата е обута в гума за сериозен офроуд. Под капака колата остава непроменена. Подобно на стандартната Lada 4x4, експедиционният всъдеход е оборудван с 1.7-литров бензинов двигател с мощност 83 конски сили.

Австрийска доработка на Lada Niva

Този мотор работи съвместно с петстепенна механична трансмисия, като момента се предава и на четирите колела. 4х4 системата е с редуктор и централно заключване на диференциала.

От Vagabund Moto заявяват, че ако проектът им се окаже успешен, компанията планира и подобни доработки за по-сериозни автомобилни марки. По-конкретно се разглежда възможността за модифициране на Land Rover Defender и Toyota Land Cruiser.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    20 5 Отговор
    "Централно заключване на диференциала". Какво точно се има предвид с този недомислица? Натискаш копчето на алармата и се заключват вратите и диференциалът? Нивата има фабрично, единствено междуосев диференциал, който се блокира посредством лост от купето. Но за мен си остава загатка какво е искал да списува авторът посредством това "централно заключване на диференциала"

    Коментиран от #2

  • 2 ХХХХ

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Най-вероятно е калпав превод на блокаж на централния дефиринциал(central locking differential).
    Тоя журналист като му гледам снимката е поколението "чико Гогле знае всичко".
  • 3 Не разбирам

    26 3 Отговор
    кое е голямата "преработка"?Махнатите брони и намацаните врати ли?
  • 4 Racer

    4 13 Отговор
    Интересно французите докога ще търпят тази антика да им заема поточните линни на Алианса? То бива бива агония, ама то край няма...

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Да ама Не

    22 5 Отговор

    До коментар #4 от "Racer":

    Незнам дали Нивата е недоразумение-ама във всички скандинавски държави природозащитните им служби( а там са над 20 вида ) са със Ниви-едва ли защото Нивата е недоразумение...
  • 6 Майнадрайвър

    12 2 Отговор
    Абе супер си е колата.какво само плюете бе

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Racer":

    Когато в бг-то се направи кола,тогава можеш да коментираш.Когато даже завода за велосипеди ти закриха и нищо,ама НИЩО не произвеждаш,а си обикновен консуматор,тогава не можеш !!!

    Коментиран от #9, #10, #11, #12

  • 8 Джо Байдън

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Майнадрайвър":

    Ами интелектът на Александър Й.о.р.д.а.н.о.в.ц.и.т.е е толкова.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 незнайко

    2 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ отдавна гаражните майстори са направили това но не са казали, че е доработка ! Да махнеш броните да пребоядисаш и да сложиш гуми за офроуд е СУПЕР ЕЛЕМЕНТАРНО !!!
  • 14 Потребител

    2 0 Отговор
    Карал съм нива почти нова нямаше 30к и със чиста съвест казвам следното :
    Не е комфортна, не е бърза, не е луксозна НО
    За кофти пътища ( кал, сняг) е идеална единственият недостатък е слабият двигател.