Last news in Fakti

17 Май, 2020 13:32 1 977 1

Тайван залага на телездравето, разработвайки нови технологични продукти и медицински решения

  • тайван-
  • здраве-
  • технологии-
  • информационни технилогии-
  • комуникационни технологии-
  • covid-19-
  • приложение-
  • телездраве-
  • телемедицина-
  • медицина

Към днешна дата голяма част от световното население си остава по домовете или е под карантина. Един от бързо развиващите се и доста надежден начин хората да получат медицинска помощ и лечение е чрез т.нар. телездраве и телемедицина.

На тазгодишното издание на ежегодните награди Taiwan Excellence, организирани съвместно от Министерство на икономиката и Съвета за външна търговия на страната (TAITRA), бяха отличени редица продукти, услуги и медицински решения, които, именно във времена на световна здравна криза, биха оказали огромен положителен ефект.

Сред наградените компании бе Leadtek, която създаде приложение за управление на физическото и психичното здраве, което има за цел да следи личните здравни данни, включително продължителност на съня, нива на умора, кръвообращение и индекс на физически стрес. Събраните данни спомагат за прогнозиране на рискове от различни заболявания, а също и дават предложения за подобряване на цялостното състояние на организма.

Друг пример е Bluetooth апаратът за измерване на кръвно налягане, който има детектор за улавяне на риск от сърдечен удар, разработен от Microlife.Този продукт може да открие предсърдно мъждене по време на измерване на кръвното налягане в домашни условия, без да се налага да се ходи до болнично заведение за провеждане на специално изследване.

Република Китай е известна с фокуса си върху смарт решенията и развитието на информационните и комуникационни технологии. След появата на COVID-19 това е още по-видимо, доколкото страната наблегна именно върху развитието на телездравето и телемедицината, в опит да осигури медицински услуги, диагностика и лечение на максимален брой хора, без това да спомогне за разпространението на опасния вирус. Статистическите данни показват, че усилията на Тайван се отплащат – в страната броят на заболелите и починалите продължава да бъде рекордно нисък, особено предвид близостта ѝ с Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Що не вземем да прекръстим докторите на търговци. Те вече 90% станаха такива.