Last news in Fakti

21 Май, 2020 10:01 1 730 8

Ще се възродят ли автомобилните кина?

  • авто кино-
  • коронавирус
Ще се възродят ли автомобилните кина? - 1

Предвид пандемията, която засегна целия свят е твърде вероятно този вид съвместно гледане на филми да бъде възродено за своя втори живот. В страни като САЩ и Русия, вече започнаха да се отварят киносалони под открито небе, като зрителите са в своите автомобили. Така се спазва правилото за социална дистанция и в същото време гледането на голям екран е възможно.

Един от първите примери за това е компанията "Каро", която вече обсъжда с властите на Русия възможността да се правят филми за автомобилисти в столицата, в Санкт Петербург и в Казан. Според Интерфакс на фона на карантината общите загуби на кината се изчисляват в милиарди рубли. Подобно е положението и в другите страни по света.

Авто кината са познати под термина "drive-in" и позволяват на зрителите гледат филми, докато са в собствените си коли. Ако те бъдат възродени, това би позволило на компаниите отново да продават билети, а зрителите да спазват правилата за социална дистанция. В САЩ подобни кина станаха широко разпространени след Втората световна война.

Спектаклите се организират по следния начин: колите се паркират в специална зона за пред огромен екран. Звукът се предава чрез високоговорители, инсталирани около периметъра на паркинга, или чрез радиостанция на стандартната FM честота, като автомобилистите избират определена честота на мултимедийната си система.

Прожекциите в автомобилните кина традиционно се провеждат след залез слънце и поради тяхната специфика са сезонни. Сега обаче това може да се промени.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къде къде

    3 4 Отговор
    в България е имало такова кино за пръв път чувам ?????

    Коментиран от #2

  • 2 Ezio

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Къде къде":

    имаше преди години на паркинга на мол Сердика най-горе
  • 3 човек от народа

    4 1 Отговор
    чудесно ! когото няма места за паркиране, ще ходя на кино !
  • 4 сектант

    3 3 Отговор
    Най-добрия филм е истинския живот през предното стъкло на дъстъра по време на околосветско
  • 5 Въпрос ?

    1 2 Отговор
    Че кога в БЪЛГАРИЯ (не говоря за някъде си в държавата софия) е имало авто-кина,че и да се възродят❓❓❓
  • 6 Ха ха ха ха ха ха

    3 1 Отговор
    А извънземните ще се възродят ли ?
  • 7 До автора !

    5 2 Отговор
    Спирай краварските филми,че съвсем обърка реалноста !

    Коментиран от #8

  • 8 Име

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "До автора !":

    У нас имаше такова кино до НДК, точно на мястото ня хилтън, ама явно си малък и не помниш