Last news in Fakti

26 Май, 2020 11:39 5 327 12

Нов метод за заключване на вашия дом

  • xiaomi-
  • smart lock e-
  • заключване-
  • брава
Нов метод за заключване на вашия дом - 1

Независимо от икономическата ситуация, глобалните проблеми с коронавируса и състоянието на пазара на високотехнологични технологии, разработчиците на Xiaomi продължават да разширяват гамата от нови джаджи, които опростяват живота ни и решават много ежедневни проблеми. Сега, инженерите на Xiaomi представиха Xiaomi Smart Lock E.

Рано или късно карантината ще приключи и ще трябва да напуснем домовете си, за защитата на които са проектирани смарт ключалките Xiaomi Smart Lock E. Те разполагат с шест метода за отключване наведнъж. Новата джаджа от Xiaomi може да се отвори с помощта на пръстов отпечатък, парола, таймер, като се използва Bluetooth, с HomeKit или по традиционния начин с помощта на стандартен ключ.

В същото време точността на сензора за пръстови отпечатъци е 98.5%. Използването на HomeKit пък разширява възможностите за използване на Xiaomi Smart Lock E в системата на Apple - с iPhone, iPad или Watch смарт часовник, собствениците могат да отключват и заключват врата, като използват или специално приложение, или асистента Siri.

Автономната работа се осигурява от осем стандартни батерии, гарантиращи 18 месеца работа на ключалката. Когато зарядът на батериите се приближи до 20%, светва LED индикация на ключалката, което показва необходимостта от попълване на енергия. Батериите могат да се презаредят чрез USB Type-C конектор или да се използва стандартния ключ в случай, че се изтощят напълно. Цената на заключването Smart Lock E ще бъде около 140 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шерлок Холмс

    16 2 Отговор
    Пръстов отпечатък може да се свали от дръжката на бравата не е много удачно!

    Коментиран от #9

  • 2 Този

    13 2 Отговор
    Ухуу, значи вече и обирите ще се извършват с помощта на таблетче. Язък на майсторите ключари

    Коментиран от #3

  • 3 JEEP

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Този":

    За таблет не знам, но кози крак със сигурност ще има

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Jack Bauer

    7 0 Отговор
    При толкова много възможности за отключване, какъв е смисъла да се заключва!? :-D
  • 5 Този

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "JEEP":

    Казвам го, понеже така се крадат и автомобили. Купуваш си софтуера от черния пазар, приближаваш се до автомобила, софтуера го разпознава, казваш му да отвори вратата, казваш му да запали и си ти. Простичко нали.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 запознат

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "JEEP":

    Ееее, защо така грубо? Едно хидравлично крикче и кух профил 50х50 раздува всяка каса културно и тихо.
  • 8 Математик

    7 0 Отговор
    6 начина на отключване? И това ли му е сигурното? Обикновената брава с ключ има само 1 начин на отключване, следователно е 6 пъти по-сигурна.
  • 9 123

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шерлок Холмс":

    ти май си фен на хурейшио
  • 10 ттт

    6 0 Отговор
    Има цели шест начини за отключване. Това не е ли лошо? Виж, ако трябва задължително да отключиш и шестте е двуга работа.
  • 11 БО-COVID-19

    3 0 Отговор
    Родните ни апаши – от които "..... наш'та полиция ни пази" – ще отварят новите ключалки със силата на мисълта.
  • 12 Ключаря

    2 0 Отговор
    Тц, тц, тц, като чета мненията на „специалистите“ писали и човек може да си помисли, че е толкова просто да отвориш всяка врата. Ами не, не е просто специално от този тип брави. Отделно, ако касата ти е метална и механически ще ти е трудно да я разпънеш, а вратата, ако не е от талашитените и с кози крак ще се озориш. Мечата лапа също я изключваме, лаптопа няма към какво да го свържеш, за да я отвориш, бравата няма излъчвател, както при колите да разчетеш кода със софтуер или да го хакнеш.