26 Май, 2020 18:08 6 113 26

Tesla ще получи двигател от истинска ракета

  • tesla-
  • roadster-
  • space x-
  • двигатели
Tesla ще получи двигател от истинска ракета - 1

Илон Мъск не престава да учудва хората по света със своите изказвания. Така например, той наскоро обяви, че новата Tesla Roadster ще получи ... ракетни двигатели.

Според него това ще бъдат приблизително същите двигатели, които се използват на космическите кораби SpaceX (говорим за така наречените позициониращи двигатели). Мъск заяви още, че ще скрие дюзите на двигателя зад регистрационната табела.

"По команда на водача, капакът ще се спусне и двигателите ще се включат. Ще изглежда точно като при автомобилите на Джеймс Бонд ", каза Илон по време на снимките на американското шоу на Джей Лено„ Гараж “.

Според Мъск, Tesla Roadster ще влезе в продажба до края на 2022 година и именно на този електрически суперкар ще се интегрират ракетните двигатели. Е, друг е въпросът дали вярвате на Мъск.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    27 11 Отговор
    Предозирал е!
  • 2 браво

    31 13 Отговор
    Ами вярваме не вярваме до сега каквото е казал е направил. Може сроковете му да са оптимистични, но резултатите са налице. Докато "трандиционните" автопроизводители се задъхват Tesla се отдалечава все повече технологично. Останалото е въпрос на скалиране.

    Коментиран от #5, #26

  • 3 Driving pleasure

    13 13 Отговор
    Да си дойдем на думата, за да заприлича кочака на кола даже и друсаното афро опря до двигатели с гориво ;)

    Коментиран от #6

  • 4 HitDobavki

    10 8 Отговор
    И само не казва с каква батерия ще се захранва ракетния двигател?!? Не че му вярваме ама раздумка да ста тъдява!

    Коментиран от #8

  • 5 Бачо Киро

    14 10 Отговор

    До коментар #2 от "браво":

    Ама естествено, че ще пусне сериен електрически автомобил с ракетни двигатели... Идиот... При това в страна, в която отдавна са забранени дори обикновени flame thrower на ауспусите... Много филми гледаш.... Ракетното гориво ще го произвеждаш със задника си вероятно...

    Коментиран от #7

  • 6 Пак си друсал

    12 9 Отговор

    До коментар #3 от "Driving pleasure":

    Какво гориво пич? Няма гориво. Всичката енергия идва от батерията, която пък от своя страна осигурява пробег от 1000 километра, защото е 200 киловатчаса.

    Коментиран от #9

  • 7 И тоз не разбрал

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо Киро":

    И ти ли сънуваш ракетно гориво? Аман от антиелектрици. Само на горене ги избива.
  • 8 4000 цикъла

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "HitDobavki":

    Вероятно ще е онази същата батерия с 4000 цикъла живот. Сещаш ли се с 4000 цикъла по 1000 километра пробег колко километра може да измине докато се скапе батерията. Надали някой ще измине четири милиона километра с roadster, така че батерията спокойно може да се ползва и по други предназначения, като например за ракетните двигатели.

    Коментиран от #17

  • 9 Driving pleasure

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Пак си друсал":

    Алоууу говорим за ракетни двигатели!!! Кви батерии те гонят?!

    Коментиран от #11

  • 10 Газо

    6 4 Отговор
    Аз па че си сложим двигател осмак от Зил...страшен звук че вади!
  • 11 Чети внимателно

    11 7 Отговор

    До коментар #9 от "Driving pleasure":

    "Според него това ще бъдат приблизително същите двигатели, които се използват на космическите кораби SpaceX (говорим за така наречените ПОЗИЦИОНИРАЩИ двигатели). Мъск заяви още, че ще скрие дюзите на двигателя зад регистрационната табела."

    Позициониращите двигатели не използват горене, а сгъстен газ, който излиза от дюзите и упражнява реактивна сила. При старт когато гумите нямат сцепление, това ще дава допълнително ускорение. Освен отзад, такива дюзи ще има и отпред за спиране, както и отстрани за стабилно и по-бързо взимане на завоите. Тези дюзи няма да работят постоянно, а ще са само помощни.

    Коментиран от #13

  • 12 Усмивката

    3 4 Отговор
    Така. И сега некой мамин, на мама милото оксфордче, като се усмърди яко, пие две хапчета и е готов да събори парламента. Ма нема да го събори него, ми ще помете половин село и ще направи две от едно с главна улица. Без европомощи....
  • 13 Driving pleasure

    10 6 Отговор

    До коментар #11 от "Чети внимателно":

    OK, приемам, не се интересувам от космически глупости още по-малко на Мъск от космическите глупости.

    Но в тоя случай говорим за не по-малка простотия. Колко тяга ще ти даде на фона на останалата мощност, тоя сгъстен газ в какво ще го съхраняваш колко литрова бутилка ти трябва да за има някакъв ефект - това не е в безтегловност където най-малката сила може да премести обект - тука говорим просто за играчка за тъпанари, да кажат "виж имам комсически дигател" и да натиснат едно копче, при което да се чуе съскащ звук.

    Нищо по-различно от пърдящите му седалки - чесно тъпанарщината на тоя индивид отдавна не е забавна!

    Коментиран от #14, #23, #24

  • 14 Мхм

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Driving pleasure":

    Ти ли не се интересуваш от Мъск, бе? Ти ли? Та ти няма статия в която да пише за Тесла или Мъск и да ръсиш мозък отдолу, още от първите коментари! Няма човек, който се интересува от Мъск повече от теб. Фен си му от Фен ТВ!

    Коментиран от #15

  • 15 Driving pleasure

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "Мхм":

    Я вземи да прочетеш пак написаното.
    А от тоя клоун се интересувам дотолкова доколкото да мога да му тегля една на простотиите!

    Коментиран от #16

  • 16 Мхм

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Driving pleasure":

    Той няма да може да ти тегли, защото теб никой не те знае!
  • 17 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "4000 цикъла":

    Аха разбрах 😂
  • 18 оня с коня

    4 1 Отговор
    Принципно ракетния двигател функционира като изтласква силна газова струя назад,вследствие на което Превозното средство се движи напред.Не обяснява обаче Мъск КАКВО СЕ СЛУЧВА с Ремаркето или Караваната,закачени зад колата в тоя случай?
  • 19 Видял

    10 3 Отговор
    Много приказки за Tesla . Как превземали пазара , как се налагали като бъдеще в автомобилостроенето, как зарядни станции никнели като гъби... дрън дрън. Живея във Флорида , Jupiter. Щата е пълен с коли от всички щати. Зима няма и хора с възможности живеят по 4, 5 месеца тук. Колите им ги карат с автовози от всеки край на САЩ и си ги ползуват при нас. После обратно. Та, погледа ми е общо взето върху всичко което се кара в САЩ. Модели от... до. Всичко. Само без TESIA. Тази кола е екзотика, много приказки , нищо коли. По два пъти наден имам голям градски преход. Цяло чудо е да видиш такава кола. Няма. Никъде не съм видял място за зареждане на батерии . Няма. Та толкова от първа ръка за революцията Tesla...

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Правят каквото могат

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Видял":

    Толкова могат, толкова произвеждат. С един завод, който произвежда и изнася за цял свят, какво очакваш? За зарядните е същото. Tesla е изградила над 15 000 бързи зареждачки supercharger по цял свят до миналата година, а до тогава бяха продали общо половин милион автомобили за цялото си съществуване. Това прави по една зареждачка на всеки 30 автомобила. Хайде представи си всички производители да правеха по толкова зареждачки, дали щеше да има проблем със зареждането? Оттогава и производството се удвои и вече има над милион Тесли с потенциал за производство милион на година в края на тази година. Заради Ковод - надали.
  • 21 НЕВИДЯЛ

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Видял":

    За 6 години в Болоня видях само едно Ламбо и нито едно Ферари... Тва да не ти е Фауве да го кара всеки? Флорида не е Калифорния. Там средно на половин час засичаш по една Тесла и на суперчарджърите се чака ред. Щом имаме суперчарджъри и на обратната страна на земното кълбо, в България (Пловдив), и щом можеш да обиколиш цяла Европа и Северна Америка с Тесла, значи нещата вървят повече от добре!
  • 22 Джони

    1 2 Отговор
    Резервоарите за сгъстения въздух ще бъдат на мястото на задните седалки. Изградени са от композитни материали. Това е екстра и ще струва 6000 долара. Ще се нагнетяват от компресор на ток. И не разбирам каква каравана на суперкар? Опцията за пакета spacex, както се нарича бе обявена още при презентацията на автомобила. А това беше преди години, няма никаква новина, ФАКТИ !!!
  • 23 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Driving pleasure":

    Ееех , че няма кой да ти пусне тая "играчка за тъпанари" в муцуната , да видиш какво ще размести и какъв ефект ще има !!! Значи викаш две дюзи по 50-60 мм с газ до 100 атмосфери , щото толкова ще е , няма да преместят нищо ?? И колко литра бутилки според тебе трябват за 5-6 секунди , щото също толкова най-много ще му трябват ?? Значи тая "играчка за тъпанари" може да спре няколко тонна степен за ракета от скорост над 1000 км/ч и да я накара да зависва като хеликоптер на едно място , ама нямало да премести кола има няма 2 тона и то хоризонтално ?? Ееех , не е лесно за прости хора да осмислят прости неща !!
  • 24 Йонко - понко

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Driving pleasure":

    По коментарът ти, съдя че си ограничен човек или обикновен ,,хейтър"! Преди, да съдиш истински успелите хора, погледни себе си. Какво си създал? В какво си успял? Кой е чувал за теб?
  • 25 Знаех си..

    1 0 Отговор
    ...че след отложения старт на ракетата до МКС, ще я разглобят за да вземат двигателя и го сложат на Тесла-та, а после ще опитат да изстрелят ракетата с двигател от истинска Тесла !
  • 26 Тинко

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "браво":

    Ти за порше тайкан не си ли чувал