Last news in Fakti

7 Юни, 2020 11:28 4 314 12

Apple дистанционно деактивира откраднатите iPhone по време на протестите в САЩ

  • apple-
  • iphone-
  • протести-
  • деактивиране

Компанията приканва грабителите да върнат "айфоните"

Apple дистанционно деактивира откраднатите iPhone по време на протестите в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Apple е една от компаниите, чиито магазини станаха обект на грабежи по време на протестите в Съединените щати и някои устройства, включително “айфони”, са били откраднати. Това предаде Softpedia.

Дори грабителите да смятат, че имат късмета да се сдобият с iPhone на абсолютно никаква цена, това не е толкова лесно, тъй като базираният в Купертино технологичен гигант разполага с необходимите инструменти, за да се справи със ситуацията.

Това, което Apple прави в момента, е да деактивира откраднатите смартфони дистанционно, като на екрана се появява съобщение, което казва на крадците, че органите на реда ще бъдат сигнализирани.

Освен това, компанията приканва грабителите да върнат "айфоните", въпреки малката вероятност това наистина да се случи. 

„Моля, върнете устройството на магазина на Apple на улица Уолнът. Смартфонът е деактивиран и се проследява. Местните власти ще бъдат сигнализирани “, се казва в съобщение, което се появява на екрана на откраднат iPhone, според доклад на BBC.

Към този момент не е ясно колко смартфона са разграбени, но е сигурно, че Apple знае точно как да се бори, ако устройството му се окаже в грешни ръце.

Изпълнителният директор на компанията Тим Кук обяви днес, че технологичният гигант прави дарения на някои организации в опит да се бори срещу расизма.

„За да създадем промяна, трябва да преразгледаме собствените си възгледи и действия на фона на дълбоката болка, която твърде често бива игнорирана. Проблемите на човешкото достойнство няма да останат нерешени. Към черната общност - виждаме ви. Вие и вашият живот имате значение“, каза Тим Кук в публично писмо.

Apple не коментира разграбването на магазините на компанията, както и деактивирането на смартфоните.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 крадеците

    28 2 Отговор
    За части стават
  • 2 Бил Гейтс

    56 3 Отговор
    каза, че било глупаво твърдението, че ни следяли. Ама някои факти като този показват друго.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 волен сидеров

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бил Гейтс":

    Защо трябва да бъдеш следен,защо трябва да бъдеш лош,защо трябва да бъдеш агресивен,защо трябва да бъдеш егоист....ето ти въпроси за размисъл преди да подвеждаш себе си.НИМА ДА БЪДЕМ ДОБРИ И УСМИХНАТИ И ДА СИ ПОМАГАМЕ И ПОДКРЕПЯМЕ,НИМА ДА ЖИВЕЕМ РАВНОПРАВНИ- БЕЗ НЯКОЙ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ПАРИ И ДА СЕ МИСЛИ ЧЕ Е БОГ И КАКВОТО КАЖЕ ТОЙ ТОВА ДА СТАВА А ДРУГИ ДА СА БЕДНИ И ЕДВАМ ДА ИМАТ ДА СЕ НАХРАНЯТ....бил гейтс печели 35 милиона на ден-какво ще кажеш за това

    Коментиран от #5

  • 4 Иванов

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Бил Гейтс":

    Това че смартфон не се следи,никога не съм им вярвал.Избягвам тези играчки.Ползвам си 4ри броя Нокия 1100 и 4 Samsung Guru music 2.На трите оператора по една карта регистрирана на клошар,и така си комуникирам.
  • 5 Циганин

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "волен сидеров":

    Най-смисленият коментар във историята на фактибг до тук господин Болен Сидеров.
  • 6 нашия

    15 3 Отговор
    ако не слушкате те така те ще ви изключат и животеца след време
  • 7 габровец от варна

    12 2 Отговор
    Тука да ги пратят.Нашите мозъци ще ги разбият за секунди.😀

    Коментиран от #8

  • 8 смеем ти се

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "габровец от варна":

    За какво ти е телефона без Ай Клауд и епъл акаунт.
  • 9 TRoskOt

    0 0 Отговор
    11111111111
  • 10 Доктора

    13 2 Отговор
    Хич не ви следят да знаете! Ама изобщо дори. Поредното доказателство, че е така. Всички, които продават телефонив САЩ садлъжни да следят и съдействат на службите. А големите компанийй, като Ейпъл, Фейсбук, Амазон, Туитър са на 100% с тайните служби и за да са това, което са е благодарение на рамото удряно от държавата в замяна на което предоставят всичко за всеки. Една от най-големите далавери при смартфоните е вградената батерия. Дори да го изключиш си остава проследяващо устройство. Само ти си мислиш, че някои неща в телефона ти не работят...
  • 11 3596

    6 0 Отговор
    Сега ще има бум на обяви "Продавам чисто нов телефон, купен от щатите" на 1/4 цена.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.