Last news in Fakti

12 Юни, 2020 10:09 8 625 17

Летни гуми от Nokian ?!

  • nokian tyres

Летни гуми от Nokian ?! - 1

Скандинавският производител на гуми Nokian Tyres е добре известен със своята продукция, предназначена основно за сурови зими. От известно време финландците разширяват гамата си, като започнаха със зимни гуми за европейските климатични условия, а вече предлагат и летни. Последните също са предназначени специално за Централна и Източна Европа. Новото поколение летни гуми се отличава с интересна технология  Dual Zone Safety, специално разработена за променливи летни условия. Тази технология първоначално е въведена в моделите за леки автомобили и после е пренесена и в SUV и кросоувър сегментите. 

Богатата гама летни гуми на Nokian Tyres е завършена от новите SUV гуми: Nokian Powerproof SUV и Nokian Wetproof SUV. И двата продукта са снабдени с технологията Dual Zone Safety, позната от печелилите различни тестове модели за леки автомобили. Стабилните SUV гуми са проектирани за мощни спортни автомобили и кросоувъри, за прецизно управление и приятно усещане при шофиране. И двете нови попълнения са оборудвани с уникалната технология Aramid Sidewall на Nokian Tyres. Структурата на страницата съдържа изключително здрави арамидни влакна, което я прави по-издръжлива на внезапни удари или прорези, които иначе биха нарушили целостта ѝ и биха прекъснали пътуването.

Същата технология Aramid Sidewall се използва във всички модели гуми на Nokian Tyres за ванове и кемпери. Продуктовата гама Nokian cLine Van предоставя така нужната стабилност, балансирано сцепление и изключителна издръжливост за ванове. Новият модел Nokian Powerproof SUV е разработен и тестван в сътрудничество с шампиона от Формула 1 Мика Хакинен. "В SUV гумите, които ползвам, оценявам качества като стабилност, надеждност и лекота на движение. Nokian Powerproof SUV е възхитителна комбинация от първокласно представяне, изключителна издръжливост и приятно усещане при шофиране. Представя се еднакво добре както при високи, така и при по-ниски скорости, на мокра и суха настилка. Дава ви увереност, което от своя страна е предпоставка за безопасност.", казва Хакинен.

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof предоставят безопасност и надеждност за леки автомобили движещи се по източноевропейските пътища през лятото. И двата модела се класират добре в настоящите независими тестове на гуми за 2020 г. Оценени високо най-вече заради доброто си спирачно сцепление и много ниско съпротивление при търкаляне, Nokian Powerproof финишират на трето място тази година в летния тест на Sport Auto. Италианското автомобилно списание Automobilismo похвали Nokian Powerproof като най-добрите гуми по отношение на сцепление на мокра настилка, като същевременно отбеляза перфектния баланс и предсказуемост на сухи настилки. Като допълнително доказателство за качествата, на Nokian Powerproof и на Nokian Wetproof е знакът им за качество от TÜV (TÜV Tire Performance Mark). 


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 психо

    19 0 Отговор
    С андроид 10 са новите гуми,,,😆😆😆
  • 2 А бе

    36 10 Отговор
    Пишете платена публикация под такива статии. Ако колата ти не вдига над 180 км/ч е достатъчно да караш с нови гуми дори и да са от бюджетни марки.

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Стиснат

    11 29 Отговор
    Карам зимни Nokian. Много добре се държат и в топло време. Само едно нещо им е лошо. Правени са в рУСИЯ. Ако бях гледал ......нямаше да ги купя!!

    Коментиран от #7, #17

  • 5 Калчо

    15 1 Отговор
    Карам с 4 летни нокиан и3. Нацепиха се на 3ти сезон. Голямо разочарование. Зимните ми също са нокиан. Те са добри.
  • 6 Зайко Байко многознайко

    4 1 Отговор
    Последното иэречение кърти, преводът де! ТUV ,U умлаут т.е. с две точки отгоре. Превежда се Технише Юбервахунг Ферайн.
  • 7 карал всякакви

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "Стиснат":

    Нокиан открай време си правят летни гуми. Имал съм летни 2009 г купувани също правени в Русия, ми никакви проблеми! Какво, като са правени в Русия, машини, технология, материали всичко си е финландско ? Зимните са ми финландски, без забележки ! От 2-3 г открих корейските Нексен, много съм доволен и от тях за парите си са супер!

    Коментиран от #10

  • 8 сектант

    7 7 Отговор
    ми ше ли н
  • 9 перничанин

    14 9 Отговор
    Това изречение "ориентирани към Източна Европа " ме отказа. Разбирай ниско качество. Пример: Рено Симбол , беше ориентирано към източно Европейските пазари и беше тотален боклук. Отделно Нокиан никога не са били на нивото на лидерите, а и тези правени в Русия наистина са с по-ниско качество от финландските.

    Коментиран от #16

  • 10 фен

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "карал всякакви":

    Като се напият руснаците и качеството на гумите пада!
  • 11 200 nm

    5 2 Отговор
    Карал съм летни Nokian Line. Да, произведени са в Русия, но бяха доста читави. След два сезона продадох колата и заминаха с нея. Нямам идея колко могат да изкарат като км преди да деградират, но при мен се държаха много добре и на сухо и на мокро. Нямам забележки, освен че не бяха никак евтини...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 мнение

    6 1 Отговор
    nokian масово се нацеват, дори 1 година след излизане от фабриката. За сравнително скъпа гума е недопустимо такова качество
  • 14 tyr

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "А бе":

    Няма смисъл от бюджетни марки, ако си 15,16 цола разликата е 15лв на гума, естествено купени с добра отстъпка. 4 години караш за 60 лева отгоре, спира по добре.,същото е и с накладките, по скъпите като ате са малко по дебели и оправдава по високата цена и спира по добре. Важно е

    Коментиран от #15

  • 15 кара Лада

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "tyr":

    Аз карам само с Нокиан от над 10г. и летни и зимни. Изключение е само когато гумите са фабричните. За някой пенсионер може и да не усети разликата между бюджетни и премиум гуми, но не случайно премиум гумите се казват така. Отделно и премиум марките имат продуктови линии - едните са "обикновени" другите с високи характеристики. Така че само марката не винаги достатъчна.
  • 16 кара Лада

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "перничанин":

    Няма никаква разлика между руските и финландските Нокиан и го казвам от опит по няколко пъти поне от двата вида и летни и зимни, дори от еднакви модели!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.