Last news in Fakti

2 Юли, 2020 09:32 8 732 10

Как да удължим живота на батерията на новия iPhone

  • iphone-
  • se-
  • батерия

Става дума за IPhone SE (2020), който се появи едва преди няколко месеца

Как да удължим живота на батерията на новия iPhone - 1

IPhone SE (2020) се появи едва преди няколко месеца, но набира сериозна популярност сред потребителите. Външният му вид е леко непривлекателен по днешните стандарти, но това не променя факта, че той се отличава с мощни и модерни характеристики и е на достъпна цена. 

За съжаление, това малко тяло не може да побере голяма батерия, която да захранва мощния А13 процесор. При стандарта употреба, без тежки игри и медийна консумация, батерията iPhone SE (2020) може да издържи  един ден.

Как да удължим живота на батерията на новия iPhone

И така, какво можете да направим? За съжаление iOS не дава на потребителя достъп до вътрешни функции на телефона, за да ги деактивирате и активирате по желание, но все пак има някои незначителни инструменти, които можете да опитате да приложите допълнително за да удължите живота на батерията.

Използвайте режима Low Power Mode през цялото време

Вместо да се занимавате с настройките на батерията на вашия iPhone, просто активирайте Low Power Mode и тя ще направи всичко за вас.

Това ще съкрати времето за автоматично заспиване, ще намали честотата на извличане на известия, ще намали яркостта на екрана с малко и дори ще облекчи процесора, така че да не изразходва толкова много енергия. Това от своя страна ще удължи живота на батерията на Вашия iPhone. Той ще ви подкани да активирате този режим, когато батерията му стане на 20%.

Други подобни опции

Background App Refresh е леко неразбрана функция. По същество iOS помни къде сте прекъснали и деактивира приложението. Следващия път, когато го отворите, iOS извиква „замразените“ данни и ги зарежда, така че изглежда, че приложението работи във фонов режим през цялото това време.

Как да удължим живота на батерията на новия iPhone

iOS периодично ще сканира за нови данни за всяко приложение, ще го зарежда и ще го добавя към „замразените“ данни. Така че, когато отидете да отворите резервното копие на приложението, не само ще видите екрана, където сте прекъснали, но новата информация също ще се появи.

Всеизвестен факт е, че точното определяне на местоположението може да се отрази върху батерията на телефона. Ако нямате намерение да използвате приложения, които се нуждаят от маркиране на местоположението по една или друга причина, просто изключете тази функция.

Що се отнася до разрешаването на приложенията да използват местоположение, имате богат избор. Можете да разрешите на приложението винаги да има достъп до данни за местоположението - това е полезно за навигационните приложения, така че да може да ви дава указания, дори когато приложението е сведено до минимум или телефонът спи. За всички други приложения е добре да изберете „Докато използвате приложение“ или „Никога“, в зависимост от случая и нуждата от употреба.

Как да удължим живота на батерията на новия iPhone

Съхранението на батерията е добра причина да влезете в Настройки и да заглушите всички досадни приложения, които използват осветлението на екрана Ви без причина, което може да доведе до ненужно изтощение на батерията във времето. 

В духа на това да не свети екрана без причина, може да искате да се отървете от Raise to Wake, който ще осветява дисплея Ви всеки път, когато наклоните телефона нагоре - дори и да е в джоба Ви, с калъф или не.

Супер готино е, че можете да извикате Сири по всяко време, като просто кажете нейното име. Не е хубаво, че телефонът трябва непрекъснато да слуша и да търси фразата "Ей, Сири" ... Колкото и Apple да оптимизира своя хардуер, това ще намали живота на батерията Ви.

Как да удължим живота на батерията на новия iPhone

Друга малка настройка, която бихте могли да направите, е да настроите как iPhone Ви да получава известия за Вашите акаунти - поща, контакти, календар, бележки и настройки на приложенията. 

Bluetooth се използва за безжични връзки и пренос на данни през AirDrop. Имате ли нужда да го използвате непрекъснато? Вероятно не. Особено ако дори не притежавате безжични слушалки.

Ако всичко друго не успее и се нуждаете вашия iPhone да издържи по-дълго от това - вземете си калъф с вградена външна батерия. Те са доста обемни и груби, но могат да удължат живота на батерията Ви, когато сте на дълъг път.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 No comment

    9 3 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 2 Реалист

    15 8 Отговор
    Какво е iPhone ?

    Коментиран от #5, #7

  • 3 габровец от варна

    10 15 Отговор
    Курник...От Самсунг по-яки няма.

    Коментиран от #4

  • 4 специалист консултант

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "габровец от варна":

    Самсунг не са това което бяха. Последните години само проблеми. По добре е едно китайче от типа на Леново.

    Коментиран от #6

  • 5 А 5

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    iPhone е китайски телефон. Не си мислете че е нещо по вече.

    Коментиран от #8

  • 6 габровец от варна

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "специалист консултант":

    Съгласен. Аз лично съм си намерил почти нов s5 на Самсунг и ми е доволно. Даже и някой функции не ми трябват. Глезотийки.
  • 7 реалист 2

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Това, от което никога няма да се откажеш, щом веднъж си го вземеш.
  • 8 смешен комун

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "А 5":

    Какво му е китайското на iOS? Щото Хандроида е неопределен мелез. Или ти под телефон разбираш хардуера? Процесора ли му е китайски? Китайци са само служителите, които пускат машините и подреждат кашоните със стоката след това.
  • 9 гроздето

    3 4 Отговор
    Божков и Бобоков ползват Айфон. Сигурно и те са много тъпи?
  • 10 Bmw

    3 4 Отговор
    Квото и да се прави този айфон има много смешна батерия.Аз вече съм с китайче "1+" и съм мн доволен над очакванията ми се представя.А колкото до low power mode ,мога да кажа ,че пести батерия за момента ,но и съкращава живота и в дългосрочен план , така че препоръчвам да се използва само когато е крайно нужно , а не постоянно както е написано.