Last news in Fakti

6 Юли, 2020 16:28 2 996 7

Toyota обясни как да се предпазим от коронавирус в колата

  • toyota-
  • коронавирус-
  • препоръки

Японският автомобилен производител, заедно с екип от лекари, направи препоръки за безопасно използване на автомобил по време на пандемията

Toyota обясни как да се предпазим от коронавирус в колата - 1

Препоръките как да се държите по време и след пътуване, за да сведете до минимум риска от разпространение на вируса са разработени с лекари от Градската клинична болница и бяха публикувани от пресслужбата на Toyota.

На първо място, трябва да планирате своя маршрут, така че да правите по-малко спирки на обществени места. Трябва да опитате да карате без пътници - ако обаче това не е възможно, пътникът трябва да седи по диагонал от водача на задната седалката или дори на третия ред (ако има такъв). Всичко това е с цел да се поддържа дистанция.

Toyota съветва още да отворите прозорците по време на пътуването и да използвате климатичната система в режим на чист въздух, за да намалите концентрацията на патогенни частици. Лекарите препоръчват да свалите и изхвърлите ръкавиците за еднократна употреба, преди да влезете в колата, и да третирате ръцете си с антисептик, преди да започнете пътуването.

Тези продукти, както и антибактериални кърпички за третиране на повърхностите в салона, винаги трябва да са налични. Важно е да се грижите за автомобила, да почиствате и дезинфекцирате климатичната система, както и да подменяте въздушния филтър в кабината. На бензиностанция винаги трябва да зареждате пълен резервоар и да не използвате пари в брой.

Необходимо е също така редовно да се обработват дръжките на вратите, бутонът за отваряне на багажника и капачката за горивото, лостът за превключване на предавките, воланът, таблото, екраните и мултимедийните бутони, предпазните колани и бутоните за регулиране на седалките. След пътуването Toyota препоръчва почистване на багажника с помощта на антисептични средства. 


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    4 1 Отговор
    Просто правете секс в колата с някоя мацка всяка седмица и всичко е наред.
  • 2 Оня с коня

    2 10 Отговор
    Аз имам решение на въпроса като не купуваме тойота и тя е един японски вирус боклук
  • 3 А това НОЩ не го обясниха

    0 1 Отговор
    Затова Боко кара Тойота, защото го е страх за кожичката му?
  • 4 сектант

    0 1 Отговор
    вадиш от жабката на тойотата един глок 19 като ба Бочко и се гръмваш в устата - така най-безопасно да се заразиш от короната
  • 5 мъжкар

    2 5 Отговор
    ХХААА ХХАА ХХХАААА!!ЖЪЛТУРИТЕ С ДРЪПНАТИ ОЧИ ПОЧНАЛИ ДА ДАВАТ АКЪЛ.ТЕ ПЪРВО ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПРАВЯТ АВТООБИЛИ И ТОГАВА ДА ДРЪНКАТ.2020 ГОДИНА СМЕ ВЕЧЕ А ЗАВОДИТЕ ИМ БЪЛВАТ КЕНЕФИ КОИТО РЪЖДЯСВАТ НА 5- ТАТА ГОДИНА И ТЕНЕКИИТЕ ИМ СА ПО-ТЪНКИ ОТ СТРАНИЦИТЕ НА ВЕСТНИК РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО.ДА НЕ ГОВОРИМЕ ЧЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДИЗАЙНА КАТО ГИ ВИДИШ БРАТЛЕ МИ ТЯ СЯКА КИФЛА КОЯТО РЕШИШ ДА КАЧИШ ШЕ ИЗБЕГА КАТО ТЕ ВИДИ С ТАКЪВ ЯПОНСКИ КЕНЕФ ДЕТО ИЗГЛЕЖДА ВСЕ ЕДНО Е СГЛОБЯВАН В ЧАС ПО ТРУДОВО.
  • 6 балъци

    2 0 Отговор
    В колата балъци прости корона вирус няма да ви хване.
    Във въздуха по среата на платното не чакам облачета с коронавирус да бъдат засмукани през филтрите.
    Коронавирус може да хванете на опашките на които се редите и пипайки спрейчето с което си пръскате ръцете и кошниците, защото него никой не го пръска.
  • 7 Д р Иваноф

    1 0 Отговор
    препоръчвам на своите пациенти преди, по-време и след шофиране да правят гаргара и да си дезинфектират ръцете със сироп от лудо биле, домашна гроздова и анасон