Last news in Fakti

6 Юли, 2020 19:10 6 499 14

Забравете за телефона докато шофирате

  • телефон-
  • разговор-
  • sms-
  • шофиране

26% от пътните инциденти в Европа през 2019 година са предизвикани от отвличането на вниманието на водача от разговор, SMS или сърфиране в интернет с телефон, гласи статистика, поръчана от германската организация TUV.

Проучването показва стряскаща зависимост, която според експертите ще увеличава, ако не бъдат взети по-строги мерки. Това, което отвлича фатално вниманието на водачите е показано в проценти, които са меко казано притеснителни.

Тази своеобразна класация се води от писането на текстови съобщения - 64%. Почти 30% от водачите си четат имейлите по време на шофиране, а 25% сърфират в мрежата. Също 25% позват facebook зад волана, а 19% си правят селфита.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дърт шофьор

    38 0 Отговор
    Кожгато спрете сутрин на светофар погледнете дамата зад вас какво прави с телефона си. То сутрин повечето са шофьорки.

    Коментиран от #3

  • 2 Случаен

    5 0 Отговор
    Сни ката е от Пежо 307

    Коментиран от #7, #8

  • 3 pepy

    38 1 Отговор

    До коментар #1 от "дърт шофьор":

    За някои "дами" и разни други недоразумения няма сутрин, обяд, вечер... няма автоматик или ръчка, телефонът не се изпуска - сигурно така им е предписал докторът...
  • 4 свидетел

    21 0 Отговор
    говоренето е най-малкият грях. пълно е с идиотки, които чатят и цигарка пушат, и грима оправят, пък и маневра на заден ход извършват - от време на време всичко едновременно. вундеркинди ! в кои шофьорски курсове обучават така, че и аз да се запеша и спечеля златното кормило !???

    Коментиран от #13

  • 5 Мъж

    19 1 Отговор
    Знам ,че много хора ще ме ругаят , но наистина по пътищата се вижда да шофират по- вече жени ! Като видя колежка зад волана гледам да съм по- далеч , защо ли, защото нямам доверие на жена шофьор ! Само им вижте стойката и колко несръчно държат волана ! Как да имаш доверие на такъв шофьор , който е седнал зад волана със страх ! Вижте статистиката напоследък , колко ПТП- та са по тяхна вина . А шофират след консумация на алкохол и други забранени вещества . Това е самата действителност !

    Коментиран от #14

  • 6 criminal

    15 2 Отговор
    Абе да ви кажа не само жените.....всички до един го правят......бръмча с камион почти цяла Европа.......навсякъде е така без значение мъж, жена, кола,бус,камион, даже един караше автобус с ремарке туристи и чоплеше телефона, никой не си гледа пътя......май бързо ще приключа с тая професия.................
  • 7 Сссссссс

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    При това е с десен волан
  • 8 Калоян

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Случаен":

    Поздрави за наблюдателността. От коя година приблизително?

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Калоян":

    Това не знам, обаче е 2.0 двигател
  • 11 луд перничанин

    9 0 Отговор
    Колежките най-често ползват селфи камерата като огледалце да се гримиран. Най се страхувам, като видя някой/я , да говори по телефона и да пуши и в такъв случай мъжете са също доста опасни. Виждал съм и то при скорост над 80 жена да трие билетче от лотарията, първоначално преди да я изпреваря, мислех, че е пиян шофьор.
  • 12 Скубиду

    4 3 Отговор
    И на фона на този проблем, тесларастите искат всички коли да са с таблети??????
  • 13 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "свидетел":

    не е от курсовете. жените са недисциплинирани по природа и не обичат да мислят за последиците от своеволното им безотговорно поведение.
  • 14 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мъж":

    Интересна ще ми е статистика, колко жени са причинили птп на 1000 шофьорки спрямо мъже на 1000 шофьори? като се има предвид, че в класацията ще участват 100% от мъжките нарушения и едва 20% от женските. Защото почти 80% от случаите на нарушение с жена зад волана, тя се измъква с усмивка и разкопчани копчета на деколтето и нищо не се декларира.