Last news in Fakti

25 Юли, 2020 11:30 6 262 37

Бюджетният iPhone привлича потребители на Android

  • iphone-
  • se-
  • apple-
  • android

Цената от 399 долара е добра причина за потребителите на Android да обмислят преминаването към екосистемата на Apple

iPhone SE 2020 стартира по-рано тази година като начин да убеди потребителите, които по-рано се придържаха към по-стари “айфони“, да преминат към хардуер от ново поколение. Същевременно обаче, цената от 399 долара е и добра причина за потребителите на Android да обмислят преминаването към екосистемата на Apple. Това предаде Softpedia.

Именно по-достъпната цена може да убеди потребителите на операционната система на Google да видят както може да им предложи базираният в Купертино технологичен гигант.

Според проучване на Counterpoint, броят на преминалите от Android към iPhone се е увеличил през второто тримесечие на 2020-а, най-вече благодарение на iPhone SE.

„Над 30% от купувачите на бюджетния iPhone са използвали iPhone 6S или по-старо устройство. Други 26% от потребителите на iPhone SE пък са решили да преминат от Android към iOS, което е по-висок процент от обичайното“, обясняват от Counterpoint.

От друга страна, маркетинговата агенция казва, че през тримесечието продажбите на Apple от ритейлъри са намалели с 23 процента поради коронавирусната пандемия, докато китайската компания ZTE е била най-засегната със спад от 68%. Samsung пък се е справил доста добре с трудните пазарни условия. Южнокорейската компания отбелязва само 10%-ов спад на продажбите от ритейлъри.

Въпреки това, от Counterpoint твърдят, че iPhone SE е изиграл ключова роля за Apple през последното тримесечие. Без бюджетното устройство продажбите на американския технологичен гигант са щели да бъдат още по-силно засегнати от пандемията.

„Продажбите на Apple през тримесечието бяха особено подпомогнати от iPhone SE. Моделът е успешен и се продава над очакванията“, обясняват от Counterpoint.

Освен това, маркетинговата агенция твърди, че има голям шанс iPhone SE да не повлияе по никакъв начин върху дебюта на генерацията iPhone 12, която ще поддържа 5G, тъй като бюджетното устройство е насочено най-вече към хора, които са по-прагматични по отношение на цената и не се интересуват от функциите от последно поколение като 5G.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    40 17 Отговор
    От къф зор... То телефон за 180 лв ще ти свърши същата работа!

    Коментиран от #31

  • 2 Гост

    37 1 Отговор
    Абе стига и тука разделяхте хората. Който иска си ползва едното, който иска другото, трето. Какъв е проблема. А тия дето ползват и двата ?

    Коментиран от #3

  • 3 Обединител

    38 5 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ползвам и iphone и android.
    Iphona е удоволствие, безпроблемна,гладка работа, дължаща се на известна ограниченост на функциите му. А това което не може iphona го ползвам на андроида.
    Ако имах ограничение да ползвам само едното устройство доста бих се замислил, но вероятно щеше да е андроида.

    Коментиран от #6, #26

  • 4 Айсотир

    24 11 Отговор
    Хахаха, голям смях. За тези пари какъв андроид ще взема. Каква е тази пръчка?
  • 5 Ха ха ха ха ха ха...

    10 0 Отговор
    Колкото нинджите от Huawei искат да превземат пентагона 🤣🤣🤣🤣
  • 6 Реалист

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Обединител":

    Приказка на място 👍👍👍
  • 7 Йозеф

    25 9 Отговор
    За 400$ се взима в пъти по-производителен андроид.
  • 8 Bmw

    28 8 Отговор
    За 400$ вече има oneplus nord с 90Hz display.Вие за каква гладкост на iOS говорите незнам.

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 9 Ред

    15 4 Отговор
    Няма никакъв начин това да е истина. Китай ги подслешвали, сега пък тази технологична утрепка да дърпа хора от андроид... Тези дори себе си не могат да излъжат! За парите на този отпадък може да се вземе прилично устройство с андроид.
  • 10 Малката муха

    17 2 Отговор
    Над 30% от купувачите на бюджетния iPhone са използвали iPhone 6S или по-старо устройство. Други 26% от потребителите на iPhone SE пък са решили да преминат от Android към iOS. Интересно останалите 44% от купувачите на този iPhone какво са имали? Сменили са си 10-ката ли, или са били с Nokia с фенерче?
  • 11 хандро

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Bmw":

    Какво ще произвеждаш с този Андроид? :)
  • 12 Iphone

    4 9 Отговор

    До коментар #8 от "Bmw":

    ПРОБЛЕМА ТИ Е ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ГО РАЗБЕРЕШ!
    МИСЛОВНАТА ДЕЙНОСТ,ТЯ ТИ Е ПРОБЛЕМА

    Коментиран от #14

  • 13 Пързалка

    7 11 Отговор

    До коментар #8 от "Bmw":

    Много ми хареса един андроид, на цена почти като на iphone 11. Изложения модел беше с “жив тапет”, който накъсваше. И това на телефон на който още нищо не е инсталирано от потребителя. Не ми се мисли като му се сложат допълнително приложения как ще е.
  • 14 Bmw

    24 8 Отговор

    До коментар #12 от "Iphone":

    ОТ Къде разбра колко ми е мисловната дейност само не разбрах.Като те гледам щом ползваш айфон,значи ти изобщо я нямаш. 10г. им ползвам служебните айфони на работа.За нищо не стават.Обхвата се губи , пада батерията след 20 разговора , после се зарежда 4часа, да не говоря , че 1 файл не можеш да си качиш.Ограничен тел за ограничени хора.И какво като има ъпдейти като от iOS 1 до iOS 14 не виждам някъква разлика ,освен че тела става по-бавен и му пада по-бързо батерията.

    Коментиран от #22

  • 15 Хорце

    19 6 Отговор
    НА епъл само маркетинга им е добър , продуктите са зле и са за заблудените кравари.
  • 16 да се разберем

    9 21 Отговор
    Селяндурите харесват Андроид, Лили Иванова и БКП.

    Коментиран от #17

  • 17 По голям селяндур

    10 3 Отговор

    До коментар #16 от "да се разберем":

    От теб има ли?
    Отивай да пасеш говедата
  • 18 Гост3

    10 0 Отговор
    Че какво му е достъпното на цената,при мин.заплата 500лв.на която са доста работници в БГ
  • 19 Гошо

    13 7 Отговор
    За тоя тел давам 150лв макс.Който даде повече е будала.Сестра ми го има същия още преди 6години.
  • 20 Евашарка

    5 16 Отговор
    Айде, вече и айфон хейтърите ще могат най-накрая да си позволят айфон!
  • 21 Xa xa xa

    18 7 Отговор
    Даа ябълката като е под 10 градуса навън телефона се изключва...на тъпия остров всичките идваха при мене и при андроида ако може да звъннели някъде си щото чисто новите им телефони кабарясват ,тука в бг зъболекар човек с пара си взе 11 про и на другия ден го пусна за продажба да слушам вика хората.... тъпани
  • 22 рав

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "Bmw":

    от приказките ти личи че никога не си ползвал айфон

    Коментиран от #23

  • 23 Bmw

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "рав":

    Хсха когато имах първия айфон 2Г , съм сигурен ,че ти дори не беше чувал за айфон.

    Коментиран от #24

  • 24 сельо

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Bmw":

    То няма такъв модел. Да не би да лъжеш като комунист?
  • 25 Тъпи

    5 2 Отговор
    Е, и аз да се изкажа по тази възбуждаща тема. Купих си първия айфон през 2007 година от Белгия, че там единствено в Европа се продаваха задължително незаключени от доставчик на телефония. През 2014 преминах служебно на последното оригинално Блекбъри (пълно разочарование) и Самсунг (който не ме впечатли). От 2016 съм с айфон 7 плюс и не мисля скоро да го сменям (батерията е на 87%). Между другото, първия ми айфон още работи, но вече без подръжка от Епъл и държи над 6 часа (нов държеше 9 часа без майтап) в ютюб (ползва го често малкия ми син).
  • 26 гошо

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Обединител":

    И какви са ограниченията да поясниш за нас простоплътните, които още ползваме симбиан?

    Коментиран от #37

  • 27 Дедовия

    5 3 Отговор
    Iphone - Името му си го казва телефон за идиоти Idiots phone! Ограничени функции да не би тъпака който го ползва да се обърка ако има повече от един бутон!
  • 28 Тошката

    6 2 Отговор
    Имам Xiaomi Mi A3 (128GB) и iPhone SE 2020 (64GB). Честно казано имах по-големи очаквания от Айфона в сравнение със Шаомито на тема камера. Сравних ги и много повече ми харесват снимките от Шаомито в сравнение с SE-то. На видео пък ми харесва повече от Айфона, заради оптичната стабилизация. Не ме разбирайте погрешно и Mi A3 също добри видеоклипове, но при него има електронна стабилизация и качеството не е същото, като при оптичната. Звука от Айфона е наистина много добър, заради стерео говорителите, определено и размерите и дизайна на SE-то са перфектни. Дисплеите на двата телефона също имат своите различия. При Айфона е Led-Backlit IPS LCD 4,7 инчов, докато при Xiaomi-то е AMOLED. Ползвах Айфончето близо 2 месеца, но си предпочитам Шаомито. Повече ми допада.
  • 29 ааахахах

    5 0 Отговор
    ааахахахахахах ! Точно обратното е. Много хора от айфони преминават на андроид телефони и то специално на Huawei и Xiaomi
  • 30 Вечната борба

    3 1 Отговор
    През определен период от време минавам от андроид на iphone и обратното. Последните 4 години бях с андроид. Ако използваш Samsung и то по-дълго по-добре мини на iPhone. Ако си с huawei може би е достойна конкуренция. Не знам дали iPhone си мислите че забавя, но Samsung ти поддържат софтуера на телефона за 1500 лв само 2 години. Отделно след тези 2 години ако решиш да го продадеш го продаваш за 300-400 лв (говоря за флагманите S-серия). В момента съм с iphone X телефон на 3 години (преди това бях с S8 Plus ) ами извинявайте ама айфона се държи 139034902 пъти по-добре от бавноразвиващия се самсунг иначе толкова прекасен когато излезе, а са на едни и същи години. За сравнение iphone струва 650 лв втора употреба а S8 Plus го продадох за 300 лв без никакви забележки по телефона... Беше станал адски бавен и имам чувството че downgrade-ват камерите и performance на всичко на самсунг. В началото едни снимки после съвсем други бозави.... чак се чудиш същия телефон ли имаш
  • 31 е такова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    Ако го ползваш само за разговори, да.
  • 32 Ха ха

    1 0 Отговор
    Посочената цена е статията е същата, като на модел Р30, който е десетки пъти повече телефон и стотици пъти повече камера от този модел на Айфон !
  • 33 Цицекс из за Лоич

    0 0 Отговор
    399 $ , но къде е тази цена , понеже тук може би е по-скъпичък....хубаво е да преписваме статийки ама поне да си направим малко труда да я приведем статийката към нашата действителност, пък ако може и анализче да се направи ... показатели. сравнение с други марки, цени .....нооо такива неща как да искаме от нашите т.н. джурналя ...
  • 34 Safety First

    3 1 Отговор
    Всеки си има приоритети. За някои е важно да напълнят телефона с mp3-ки и да си инсталират 1000 знайни и незнайни апчета и софтуерчета и телефончето да е шаренко. За мен са важни няколко неща - стабилност, надеждност и сигурност. Затова - никога не бих се върнал към Android. IOS е в ПЪТИ по-добра, едното е GreatWall, другото е Lexus.

    Коментиран от #36

  • 35 Траян

    2 1 Отговор
    Айфона не е лош телефон , но цената му е прекалено завишена.А и софтуера ако нямаш мак компютър си е мъчение.Колкото до това SE2020 си е телефон на 5 години все едно.Намалиха цената ОК , ама те пък нищо не предлагат насреща .Поне нещо малко да има за какво да се хванеш.
  • 36 3424

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Safety First":

    По-скоро едното е Kia другото Hyundai... Надявам се схващаш какво ти говоря.
  • 37 Обединител

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "гошо":

    Ако си със Симбиан, какво да ти обяснявам за IPhone и android. Играй си на змията