Last news in Fakti

28 Юли, 2020 11:54 3 311 5

Дизайнерът на Seat ще прави новите коли на Renault

  • seat-
  • renault-
  • лоранс ван ден акер-
  • алехандро месонеро-романос-
  • дизайнер-
  • автомобили

Той ще докладва директно на Лоранс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на Изпълнителния комитет на Groupe Renault

Дизайнерът на Seat ще прави новите коли на Renault - 1

Groupe Renault обявяви, че Алехандро Месонеро-Романос се присъединява към компанията от 1 октомври 2020. Той ще докладва директно на Лоранс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на Изпълнителния комитет на Groupe Renault.

Алехандро Месонеро-Романос  е дизайн директор на Seat от 2011 г., където отговаря за дизайна на моделите Ateca, Arona и Tarraco. Също така проектира петото поколение Ibiza, най-новите версии на гамата Leon и Cupra Formentor и el-Born. Алехандро Месонеро-Романос получи наградата Eurostars в категория Дизайн през 2018 г. за работата си по цялостното обновяване на гамата на Seat.

Преди да се присъедини към Seat, Алехандро Месонеро-Романос работи в Renault, където ръководи няколко дизайн проекта, и отдела за усъвършенстван дизайн от 2007 до 2009 г. През 2009 г. е назначен за дизайн директор на Renault Samsung Motors в Южна Корея.

Преди това, от 1994 до 2001 г., Алехандро Месонеро-Романос взима участие в екстериорния дизайн на няколко проекта за марките Seat, Volkswagen, Audi и Lamborghini в VW Design Center Europe (Volkswagen Group).

Роден в Мадрид, Алехандро Месонеро-Романос завършва индустриален дизайн в Elisava School of Design в Барселона и притежава магистърска степен по автомобилен дизайн от Лондонския кралски колеж по изкуствата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДГД

    10 12 Отговор
    То пък големият "дизайнер" на Seat - нищо запомнящо се!!!
  • 2 сектант

    3 26 Отговор
    Дизайна на Рено и на Сеат е светлинни години назад. Време е да започнат да копират от премиум марките номер 1 в света - Кия и Хиуйндай
  • 3 Вангелия

    15 2 Отговор
    Алехандро ако не пипа нищо по Renault много ще успее
  • 4 Jorji

    4 0 Отговор
    Продажник
  • 5 пилот на Ферари

    14 7 Отговор
    А бе от Рено - да не сте луди бе ? Тъкмо почнахте да правите автомобили които да се харесват и тоя ще ви върне в началото.