29 Юли, 2020 12:54 8 892 19

Mercedes-Benz показа обогатената реалност в новата S-Klasse (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • обогатена реалност

Следващото поколение на Mercedes-Benz S-Klasse ще се оборудва с безпрецедентен брой нови системи и технологии, една от които ще бъде прожекционният дисплей с обогатена реалност. Освен традиционна за такива устройства информация той ще напътства водача с допълнителни изображения, които ще се наслагват върху обектите пред автомобила.

На предното стъкло на новата S-Klasse ще се появяват триизмерни стрелки, които ще показват посоката на движение, зададена в навигацията. Те се местят, приближават, отдалечават и се накланят като в полет, но винаги се намират на правилното място - системата следи позицията на очите на шофьора и нанася елементите на обогатената реалност точно върху видимите от човека обекти. Системата ще може също да маркира границите на платното и да показва безопасното разстояние до колите отпред, които се осветяват да по-добра видимост.

В салона на S-Klasse W223 ще има пет екрана, а мултимедията ще разполага с енциклопедия, която ще предоставя всяка необходима информация при гласово запитване. Официалната премиера на новия флагмански Mercedes-Benz е насрочена за септември.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    15 17 Отговор
    то това и телефона ми го може. вместо да инвестират в истинска технология на автомобилостроене както Кия правят, те слагат айпади и после защо се чупело

    Коментиран от #5

  • 2 ПоевчеМислене

    15 2 Отговор
    Трябва да има още така разумно-мислещи хора, а не айпад слепи фенове, дето си продават нивите за да се радват на "временния лукс".
  • 3 Георги

    3 8 Отговор
    Истината е в Mobileye, продават се и в у нас и може да бъде монтиран във всеки един автомобил.
  • 4 Русороб

    12 7 Отговор
    Ние пък правим лади! А в селата сме в 19ти век, но ги бихме, швабите!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хъхъ

    6 20 Отговор
    Най-обикновен софтуер работещ върху информацията от навигацията, много са зле тия, само хората дето живеят 30 години в миналото продължават да ги издигат на пиедестал, ако ще да е най-новия и скъп мерцедес да ми го подарят ще го продам веднага, а ако нямам право да го продам и условието е че трябва да го карам, няма да го взема, много са ми грозни, и в редките случаи в които съм се качвал в мерцедес се чувстмам като мазен циганин, имам чувството че тия коли само за хора с черна кожа и златни зъби се правят.

    Коментиран от #11

  • 7 Тесла имитатори

    4 13 Отговор
    Добре че беше Тесла за да ги събуди от надменния и високомерен сън в който бяха заспали...
    Средата на март когато акцията TSLA беше 366 долара... До преди две седмици стигна 1800...

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тоя пък

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Тесла имитатори":

    Сравняваш миксер с падащи брони,разминаващи фуги и още безброй дефекти с S класа?????Добре си.Бегай за надника.Какво те грее колко струва една акция?Ти колко си купи от тях че не се разбира от коментара ти?

    Коментиран от #17

  • 11 Това е

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хъхъ":

    защото още ти миришат краката и за двадесет годишен Мерцедес.
  • 12 Ивайло

    3 0 Отговор
    Каквото и да направят ново хората остават винаги недоволни :(
  • 13 Бмв

    3 2 Отговор
    Малоумни екстри от който никой няма нужда и след няколко годинки се развалят и айде бегай в сервиза да ти вземат още някой доволен лев.
  • 14 шофер

    2 3 Отговор
    Яка германска кола. Технология на макс. Ни една жълта талига не може да доближи Еската. Ни една. Колко и да копират не може да наравят и една рапидка с качеството на германеца. Яка кола!

    Коментиран от #18

  • 15 Добре

    1 2 Отговор
    Пичове, карайте си японски, френски, италиянски, корейски, китайски и американски талиги. Оставете ни нас, тия които можем да си позволиме мерцедеси да се мъчиме. Аз от петнадесет години се мъча и мисля до края на дните си да живея в мъката да карам S класи, GLE купе и G класи. Карам ги и си ги купувам не на фирмите ми, а лично на мое име и на съпругата ми, защото имам уважение към най престижната марка в света. За мен е чест и удоволствие!
  • 16 Добре

    1 1 Отговор
    Пичове, карайте си японски, френски, италиянски, корейски, китайски и американски талиги. Оставете ни нас, тия които можем да си позволиме мерцедеси да се мъчиме. Аз от петнадесет години се мъча и мисля до края на дните си да живея в мъката да карам S класи, GLE купе и G класи. Карам ги и си ги купувам не на фирмите ми, а лично на мое име и на съпругата ми, защото имам уважение към най престижната марка в света. За мен е чест и удоволствие!
  • 17 Ти пък

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тоя пък":

    Те защото Мерцедес няма издънки а?Дай сега да видим коя марка на колко години е.Хайде сега да видим коя марка пърди на Мерцедес в лицето.На тесла и трябва още малко стаж за да си поправи бъговете по сглобките и ще започне да ака тогава, а не да пърди.И като си направи завода в шфабен хептен ще им скочи на главите на триото прехвалено.Мерцедес,БНВ и 00000.Я виж БНВ-то колко струва и колко изминава с един заряд тоз грозен пашкул.
  • 18 Хаха маха йебан здраво

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "шофер":

    Ква германска кола бре мен.Мерджана вече е китайска пръдня + туркиня сглобка.И има части които са произведени в Булгария.Тук са на цена 70-100лв.Стигнат ли в джерман са на цена 1000€.Купуваш си Мерджо от тук изплясква ти тази част и ти е доставят оригинална от Германия за 1000€.но ти е поръчват от бг.Светна ли се сега на кой му влиза с маслоооо в газоооо.И това е факт не си го измислям мен.
  • 19 Ммммм

    1 0 Отговор
    Човек който говори лошо за мерцедес не е човек.