Last news in Fakti

30 Юли, 2020 14:23 18 765 57

Нов лидер на пазара на смартфони

  • huawei-
  • samsung-
  • смартфон-
  • продажби-
  • статистика

Huawei изпревари Samsung по продажби и за пръв път в историята си се превърна в лидер на пазара на смартфони, сочи статистика за второто тримесечие на годината, публикувана от сингапурската изследователска компания Canalys. От април до юни китайският гигант е успял да пласира 55.8 млн. апарата, а корейците - 53.7 млн.

Нов лидер на пазара на смартфони

Според Canalys разместването на върха се дължи на две основни причини. През миналата година се е наблюдавал спад в продажбите както на Samsung, така и на Huawei. Китайците обаче са успели да обърнат тенденцията в условията на пандемията и да увеличат доставките.

Нов лидер на пазара на смартфони

Втората причина за напредъка на Huawei е промененото съотношение между продажбите на вътрешния и външния пазар. Компанията вече пласира цели 72% от продукцията си в Китай и изнася едва 28%, докато само преди година дяловете са били практически равни. Това се свързва най-вече със санкциите от страна на Google и прехода към собствен магазин за приложения.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ммммммм

    83 72 Отговор
    Самсунг? Никога вече веднъж е достатъчно за да научите сервизите в града

    Коментиран от #4, #6, #20, #50

  • 2 Ммммммм

    58 55 Отговор
    Самсунг? Никога вече веднъж е достатъчно за да научите сервизите в града

    Коментиран от #33

  • 3 Anonim

    33 198 Отговор
    Ябалката е истината

    Коментиран от #39

  • 4 123

    29 18 Отговор

    До коментар #1 от "Ммммммм":

    Хахаха! Забавен си!
  • 5 агент КГБ

    102 15 Отговор
    NOKIA с фенерче......няма проследяване......
  • 6 по добре оригинално китойско

    71 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ммммммм":

    Самсунг не са това което бяха. Остана само името. И това не е само при сматфоните. При телевизорите е същата история. Екраните на телевизорите по 40 инча са Китайски , Египетски или всякакви други но не и на Самсунг. А тия под 30 инча направо сякаш са от брака. Нереална картина - сякаш анимация.
  • 7 Сандо

    53 27 Отговор
    Имах Самсунг, изкара ме 3 години и умря. Проблемен телефон със слаба батирия. Не бих си купил повече от тая марка, ще тествам друга.
  • 8 селтак

    48 12 Отговор
    нокиа 3310
  • 9 Милчо

    32 44 Отговор
    Никога повече Ху.ми се вей.4 пъти на ремонт
  • 10 дабе

    52 12 Отговор
    имам самсунг А50
    работи без проблем
    и тое среден клас
    купувате си явно най-евтините
    или вие сте каръци и ги съсипвате
  • 11 Жоро

    63 15 Отговор
    Аз си взимам xiaomi за 250 лв. и ми е супер.

    Коментиран от #19

  • 12 Кунг Фу Боеца

    81 17 Отговор
    Четири флагмана на Самсунг са ми минали през ръцете, само проблеми - то не бяха розови и зелени екрани (s6, s7 и s8), то не беше дрейн на батерията (s5, s6 и s7), то не беше страшно греене (s6), то беше чудо и гимнастики с хард ресет и постоянно префлашване на ромове, докато не минах на Хуавей и Ксиаоми. Два китайски флагмана досега - П30 и Ми 9, а сега си взех и от средния клас един ред ми нот 9 про (няма самсунгска пръчка за тия пари, която да е конкурент), и просто съм страшно доволен. Никога повече самсуняци... никога!!!

    Коментиран от #24, #28

  • 13 Пурко

    27 7 Отговор
    Oneplus е марката

    Коментиран от #32

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Фактите Говорят

    47 6 Отговор
    Факт ! Xiaomi и Huawei са номер !
  • 16 Galaxy S9 Plus

    45 3 Отговор
    Аз съм голям фен на Samsung , но в последните години се побъркаха с тия цени . Аз ще мина на друга марка с Android.
  • 17 Бачо Киро

    9 23 Отговор

    До коментар #14 от "Хифли":

    Xiaomi никога не са били в тройката, на коя планета живееш.... В първите три винаги са били Apple, Samsung & Huawei.

    Коментиран от #40

  • 18 Swiss

    43 1 Отговор
    Взех си OPPO Find X2 Pro, да видя за какво става дума, помеже видях, че в AnTuTu е на пурво място. Честно казано, доволен лен съм. 12 GB работна памет и 256 GB място, плюс пълно зареждане на батерията за 35_т мин. Ако трянва да съм честен, няма толкова екстри, колкото предишноят ми Хуауей Мейт 20 Про, но компенсира с невероярна бързина и екран работещ със 120 херца. Батерията мобеше да е с по-холям капацитет, а и цената е доста висока, но въпреки всичо това, не съжалявам, че го купих. Разбира се, когато излезе Хуауей 40 Мейт Про, ще сменя моя ОРРО с новия мейт. Дизайнаа и иновативните джаджи, които Хуауей внедряват, за цената която плащаш, са невероятни. Айфоните изобщо няма да се хабя да ги коментирам. Надути цени, високо самочувствие ни със слабо полритие. Погледнете само някой модел на Айфон, сравнете цената, за която е закупен с модел на Ксиаоми или Хуауей, който има същите характеристики с този Акфон. Сега вижте каква разлика има в характеристиките. Още ли искате да си купиъе Айфон? За 1500 лева получавате 4 ГБ работна памет и 68 ГБ място. Американски хумор, произведен в Китай хехехехе
  • 19 Коментара

    14 0 Отговор

    До коментар #11 от "Жоро":

    Моя е за 720лв. представи си к'во ми е XD Сериозно...първият който си взех беше Mi5...сега съм с Mi9Pro и не мисля да сменям марката...
  • 20 Samsung е номер 1

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ммммммм":

    Ти добре ли си с главата???
  • 21 Мария

    34 0 Отговор
    Тука пишат компетентни хора, но никъде никой не коментира SAR на телефоните. Някъде по-света някой покаже колко е облъчването и последиицте и бързо, бързо всичко се покрива за пари. У нас дори в представителните магазини в повечето случаи не знаят какво е SAR, аи никъде не е отбелязван и коментиран в магазините.

    Коментиран от #37

  • 22 Мая

    7 10 Отговор
    Търса руско, има ли?

    Коментиран от #41

  • 23 no name no face no number

    12 3 Отговор
    Huawei е наистина много добър телефон бих добавил и нокия но все пак изостават от първите за американският китаец ще си спестя коментара не го заслужават и не си и струват
  • 24 Арчи

    17 6 Отговор

    До коментар #12 от "Кунг Фу Боеца":

    И аз 4 флагмана на самсунг съм сменил до сега и за нито един не мога да се оплача. И до ден днешен и 4те работят (S2+/S5/S7/S9+).

    Коментиран от #42

  • 25 Баи

    9 2 Отговор
    Лично ас сьм фен на - сиаоми за сега последно сьм с - редми ноте 8т и сьм доволен
  • 26 Bmw

    8 7 Отговор
    Купих п40 про плюс и не ми хареса,честно казано не отговори на очакванията ми.Не е толкова лош но екрана и процесора са му доста слаби а мен това най вече ме интересува.Сега съм си със старото галакси S2 и е супер.

    Коментиран от #29

  • 27 Уса

    6 2 Отговор
    Не е проблема само в телефоните а в техните собственици,които нямат представа,как да използват технологиите според техните възможности.Първият ми Самсунг галакси S все още работи,но му свършиха възможностите.Вторият ми беше LG3 жив и здрав е,но в пенсия.Третият ми е Самсунг 7 и все още съм с него без абсолютно никакви проблеми вече 4та година.Използвам го максимално и за ГПС включително,но опцията бързо зареждане изключих още,когато го купих оказа се вредна.Имам и Самсунг 20 с 5Г мрежа.Ябълка смартфон никога,но лаптоп може
  • 28 До Кунфуто

    8 15 Отговор

    До коментар #12 от "Кунг Фу Боеца":

    Явно си купувал евтини реплики, баце. За да спЕстиш некой лев. Аз си купувам Самсунг само от официални фирмени магазини в САЩ и няма никакви проблеми. Старите ми ЕС 7, Ноут 4 и Нит 5 бачкат като нови. Колкото до цените...Ами високи са. Качеството е скъпо. И все пак са по-евтини от боклуците с нагризаната ябълка. ))

    Коментиран от #36

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 с опит

    7 1 Отговор
    След Galaxy S1, S2, S5 и S7, реших да сменя марката и минах на Oneplus, не че имах някакви оплаквания - ес двойката ми, още я ползва на едно приятелско семейство лапето, а 5-цата я продадох - беше на 3 години ама гръмна дъното, смених го и човека си го ползва и до днес. Та, пъървия ми 1+ беше 3Т - няма по-перфектен телефон, жив и здрав си е до момента, актуален, въпреки, че е на 4 години, е има си кусури, като камерата например, но се преживява. Дадох го на баща ми и си взех 5Т, никакви оплаквания, продадох го в състояние, неразлисим от нов. Доста се чудих какво да взема след него, но скоростта, която ти дава 1+ и свободатана Oxygen-a и чистия Андроид - един път свикнеш ли, трудно се отказва човек...та си взех пак телефон от марката - 7Т - отново изключително доволен, въпреки, че не е топ модела на марката към днешна дата. Нищо не ми липсва от към флагманско изживяване..няма IP рейтинг...ами аз не си мокря телефоните, няма безжично зареждане...и за какво ми е, като телефона за една баня време се зарежда достатъчно за един ден нормално ползване. Всеки преценява сам за себе си, но човек трябва да си цени с пот изкараните пари.

    Коментиран от #38

  • 31 Хуйло THe third

    3 2 Отговор
    Гнусмас
  • 32 ОнеПлюс

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пурко":

    Чакам го с нетърпение Nord-a
  • 33 Тулуп

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ммммммм":

    Еми като ти 2ра употреба кво очакваш ве умник аз като имах galaxy s4-ка пък само съм ходил да ми сменят стъклото че го пукнах нищо друго за 6 години и половина
  • 34 Фен

    4 0 Отговор
    Над 2 години вече ползвам HUAWEI P20 Pro, не е мръднал, нито един проблем досега, а наскоро получих ъпгрейд до Android 10, изключително съм доволен, за пръв път от смартфон!
  • 35 Бай ***

    5 2 Отговор
    Самсунг или гнусмас на обратно е най-боклучавия телефон, два ми изгоряха веднага след гаранцията, вече могат да се хванат за палците и да се надупят. Сещайте се!
  • 36 И кво

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "До Кунфуто":

    За един смартфон да ходя до щатите ли? Ще си взема китайски, ще го сменя три-четири пъти, докато ти си платиш транспортните разходи.
  • 37 Pokoloko

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Мария":

    да, на китайските боклуци е в пъти по-високо,

    Коментиран от #43, #44

  • 38 Honda

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "с опит":

    Колега и аз след 4 айфона и 2 самсунга минах на на 1+ 7Т и съм много доволен.Няма извит екран (не ми и трябва),няма безжично зареждане(не ми и трябва ,на самсунга за 3 г един път само го пробвах дали работи.Зарежда се светкавично, а скороста на процесора и 90 hz екран са супер.

    Коментиран от #46

  • 39 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Anonim":

    Тя не е НИКОГА вюридическа компания при смартфоните)))))
  • 40 Стига ва

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бачо Киро":

    Спри са с таз огризка смешна...мноу ли тъ кефят иновативните заоблени екрани и блестящи алуминиеви капаци....ги хи
  • 41 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мая":

    Има има, при американското хи хи
  • 42 Нафърфорий

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Арчи":

    S2 викаш е страшен "флагман")))))
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бай кор

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Pokoloko":

    Голем си смешко.айфон облъчва за 3 апарата.xiaomi,в зависимост от модела все пак,имат едно от най-малките излъчвания.huawei също.айфон нямат телефон с ниско облъчване-дори производителя препоръчва да не се опира до главата като се говори...samsung и те имаха с ниско
  • 45 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    От Правец по убаво нема.Хахааа...
  • 46 с опит

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Honda":

    ходи го обяснявай на зомбитата - "китайско е, не ме кефи" те тва са коментарите на повечето ми приятели, а на тва че ме виждат че съм супер доволен, въпреки, че съм хейтър принципно, не обръщат внимание. Който се съмнява - jerryrigeverithig има такъв перко в тубата, прави дисекция на всякакви телефони, та неговото мнение за 1+ е, че това са перфектно сглобени телефони, без компромиси.
  • 47 101

    1 4 Отговор
    От 10 години сменям само флагманите на Самсунг, никогфа не съм имал проблеми с телефоните , стабилни са , бързи аз работя с телефона си и за мен има значение.Обаче, преди година купих един не толкова флагмански за един приятел, бял ден не видя с него.
  • 48 Ivo

    6 0 Отговор
    Истината се казва XIAOMI
  • 49 Хахаха вие нормални ли сте изобщо

    2 9 Отговор
    Абе,кой ще измисли още некоя китайска пръчка,даже марките не съм ги чувал,като че ли са на китайски.как ще сравняваш комунистически телефон с корейски бе????? Все едно да си вземеш от Северна Корея от магазина на Ким Чен Ун и да ги сравняваш със законодателя Самсунг.
  • 50 За съжаление

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ммммммм":

    си прав. Бях заклет фен на бранда, но последните 3-4 години само проблеми и то при флагманите. Дисплей с всички цветове на дъгата, бързо разбиващи се usb-та...Сега съм с Huawei P40 PRO и P30 PRO, без забележки, жената е с Mate 20 PRO и не иска да го сменя... Разбирам защо са на първо място :)

    Коментиран от #56

  • 51 Моят

    1 0 Отговор
    Е хуавей G6U00 на 6 години и още бачка .Падал ми е от горен джоб доста пъти ипак работи,но слабичък, само 1 г б. рам и 8 гб ром

    Коментиран от #52, #53

  • 52 Тия китайски пръчки ги хвърлете в Пекин

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "Моят":

    Тая китайска пръчка от държавата на Мао Дзедун я заври където хора не минават, Как ще сравняваш това комунистическо менте с оригинални телефони на Самсунг,от които китайците копират всичко без да си плащат лицензи,как няма да продават по-евтино китайските пръчки като не плащат патенти.
  • 53 Forever Young

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Моят":

    Човеко , имам 15 годишна Nokia N8 с оригиналната батерия и не мога да се отърва от нея ! Бачка , все едно е купена вчера !

    Коментиран от #54

  • 54 За Нокия Никоя

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Forever Young":

    Ако я държиш в гардероба още 15 години, и 30 години ще изкара с оригинална батерия.
  • 55 1-20

    1 4 Отговор
    Оставям Huawei да си го ползват китайчетата. ККП сигурно ги задължава поне единият им смартфон да е от тази марка.
  • 56 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "За съжаление":

    Ако два пъти на ден го зареждаш заради ползване батерията умира за 2 год. P20 ползвател😊 Иначе щрака перфектно.
  • 57 466337

    0 0 Отговор
    Huawei е #1! Чакаме лаптопите и дескоп pc-тата с нетърпение, защото няма да има 300 % надценка, всеки продукт ще си има цена предварителна в сайта им във всяка държава, която оперират.