Last news in Fakti

31 Юли, 2020 11:00 10 606 15

Министерството на отбраната на Русия показа как самолет превозва друг самолет (ВИДЕО)

  • антей-
  • ан-22-
  • миг-29

Министерството на отбраната на Русия показа как самолет превозва друг самолет (ВИДЕО) - 1

Транспортната авиация е способна да извърши истински чудеса. Руското министерство на отбраната в официалния си YouTube канал публикува видео на прехвърлянето на изтребител МиГ-29 вътре в транспортния самолет Ан-22 Антей, който според класификацията на НАТО носи звучното име „Петел“.

Прехвърлянето е извършено от Московска област в област Твер. Преди транспортирането МиГ-29 е разглобен. По-специално опашката и крилата са поставени върху специални субстрати. Тялото на изтребителя е фиксирано вътре в товарното отделение на Ан-22.

Най-големият турбовитлов самолет в света „Антей“ е създаден през 60-те години на миналия век в Киевското конструкторско бюро „Антонов“ и се произвежда в Ташкент до 1976 г. Произведени са общо 69 самолета, но в момента работят само 4 от гигантските самолети.

Ан-22 е с размах на крилата 64 метра е в състояние да транспортира стоки с тегло до 227 тона. Турбовитловият двигател Anteya под марката NK-12 се използва и в стратегическия бомбардировач Ту-95 и в Ту-142.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо

    24 99 Отговор
    Карат още руски скрап да им ги свалят в Близкия изток.

    Коментиран от #8, #9

  • 2 гост

    19 75 Отговор
    Е то голямо чудо , Публикувано във факти.бг: Преди транспортирането МиГ-29 е разглобен. По-специално опашката и крилата са поставени върху специални субстрати. !!!!! Хахахах , ми то тъй и баба знае , всеки по-голям транспортен самолет ще го събере !! Да го бяха разглобили нацяло поне и да го качат във вагона за скрап , по-евтино поне ще им легне !!

    Коментиран от #3

  • 3 веселяк

    76 16 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Гледай и стига си ръсил глупости! Гледай, защото така пред 2064г. ще докарат така и нашите Ф-16, ама може да не си сред свидетелите на събитието тогава. Така че, гледай и си трай, ние знаем колко си проЗд!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 7694

    10 14 Отговор
    АН 225, АН22 няма , ама хайде нека новини да произведем за БЛЯСЪК

    Коментиран от #10

  • 6 гостгост

    11 33 Отговор

    До коментар #3 от "веселяк":

    Свикнал си така да разсъждаваш защото все пак си израстнал в държава изпълнена с корупция и съсипана от комунистическите кражби.На запад такова нещо няма и хората като кажат,че ще направят нещо ,го правят !
  • 7 старшина

    10 14 Отговор
    Защо не си преместят изтребителя на собствен ход ? Абе, във Факти писаха ли нещо за новия щатски марсоход ?

    Коментиран от #15

  • 8 Ристо Ристооо

    26 7 Отговор

    До коментар #1 от "Христо":

    Ти да видиш когато дойдат нашите щайги фъ16 някъде след 24 години, но как ще ги трснспортират незнам, защото още не сме платили двигателите радарите и въоражението им. Тогава ще сме останали и без пилоти, Чемеджан паша сам ще ги пишотира всичките, той е дъ бест.
  • 9 боикопедераса

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Христо":

    Ици,кажи колко надница дават от герП за да реша дали да се включа и аз,да напиша няколко коментара и да направя някой лев?
  • 10 Ан 22

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "7694":

    Айде преди да се изказваш неподготвен, вземи та прочети малко, ей така за БЛЯСЪК. Не за друго, ама да се не изложиш пак някъде другаде с подобен коментар.
  • 11 наблюдаващотдалеч

    6 14 Отговор
    рооските гъз0лизците, защо не показват как краварите транспортират совалки и самолети, още преди 20 и кусур години. Без да ги разглобяват. Защото разглобен истребител, могат да преасят и с камион.
  • 12 4688

    6 0 Отговор
    Подигравайте се на руснаците, да!

    Особено след като не сте изживели срама от влачене на разглобен МиГ 29 по магистрала.
  • 13 zevs

    3 0 Отговор
    До Христо-голям разбирач си Христо.А свиня от кладенчова вода разбира ли?
  • 14 Анализаторр

    2 1 Отговор
    Браво изгорили са JET като за 5 полета на миг29. Те това е руска мисъл, албанска музика и немски хумор.
  • 15 кечмания

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "старшина":

    да, писаха, получил повреда вече, отива в сервиз за гаранционно обслужване.