Last news in Fakti

7 Август, 2020 09:58 9 100 14

Външен волан за най-бързата серийна кола в света

  • koenigsegg-
  • jesko-
  • absolut-
  • волан

Новото устройство би било полезно и за други предпремиерни модели

Външен волан за най-бързата серийна кола в света - 1

Необичайно устройство, а именно подвижен външен волан, беше забелязан на новия хиперкар Koenigsegg Jesko Absolut, когато той беше изваден покрит от транспортно ремарке.

В момента превозното средство обикаля Европа, а видеото е заснето в Пуерто Банус, пристанище в района на Нуева Андалусия, югозападно от Марбея, Испания. Този автомобил е интересен с това, че теоретично е способен да развива скорост от 531 километра в час.

В същото време към днешна дата официалният световен рекорд за скорост на сериен автомобил е 490.484 км/ч и принадлежи на хиперкарата Bugatti Chiron Super Sport.

През годините Koenigsegg е изобретил и патентовал много много интересни технически решения, включително жироскопичен скоростомер на волана. Сега, очевидно, към интересните инженерни решения е добавен и този външен волан.

Той по някакъв начин е прикрепен към кормилната система на автомобила, но е поставен зад задната броня. За да бъдем честни, това е първият път, когато виждаме такова нещо, но решението е просто блестящо и може да бъде полезно за много предпремиерни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубави играчки, но само за аутобани

    35 6 Отговор
    Това спящ полицай в наш град не може да мине. Ваньо Алексиев си кара Бугатито в София само по един маршрут, пробва по друг и го счупи. Тия коли са само да стоят пред кръчмите и да ди избиваш комплексите.

    Коментиран от #5, #13

  • 2 Асмилан

    3 4 Отговор
    Котур моята е91 е по хубава
  • 3 2loop

    9 4 Отговор
    Маа ви проста, това е кола бе, палиш караш, ко бутат като хамали
  • 4 ШАРКО

    2 0 Отговор
    аххахахха, много сте зле
  • 5 реалиста

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хубави играчки, но само за аутобани":

    има функцията да се надига
  • 6 гост

    8 2 Отговор
    А отдолу отвори за ,,крачно задвижване,, кога ще има? Не за друго,ама ако случайно и свърши горивото....справка: Фред Флинстоун.

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 r166

    4 3 Отговор
    Навремето и ЗАЗ-ките имаха едно подобно подвижно устройство отзад. Казвахме му "манивела". "Всяко ново нещо е добре забравено старо" ;)
  • 9 2luup

    11 1 Отговор
    на 18:00 минута - може ли такъв потен селянин да седне на хубавата седалка б@си

    Коментиран от #14

  • 10 Продължавайте в същия дух!

    11 0 Отговор
    Ако някой може да ми обясни, каква беше причината за изтриване на коментар 7. Коя точка от правилата беше нарушена? Ами не чакайте посещаемост на сайта, защото 80% от посещаването на една статия е заради писане или четене на коментари. Ако не ми отговори някой, аз бях до тук и с коментарите и със сайта.

    Нищо от долу описаното не беше нарушено:

    ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. НЯМАШЕ НИТО ОБИДИ НИТО СПАМ. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. КОМЕНТАРЪТ БЕШЕ КОРЕКТЕН И ПО ТЕМАТА. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. НЯМАШЕ НЕЦЕНЗУРНИ ИЗРАЗИ, НЯМАШЕ НАПАДКИ, НЯМАШЕ ЗАПЛАХИ И БЕШЕ НАПИСАН НА БЪЛГАРСКИ.

    Каква беше причината за изтриването в такъв случай? На някой не му хареса написаното?
  • 11 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Това не е Тесла, че да и свърши тока насред магистралата
  • 12 гнида

    2 3 Отговор
    То голямо удоволствие да караш кола с хиляди условности ! Чакаш да вдигне стрелките , заради аск , компресори , после чакаш да изстине да не заври маслото в компресорите , заобикаляш легнали полицаи , имаш тъп парк асистент , като на снимката ...... Сложете и манивела , като на москвичите и ви признавам !
  • 13 Кума Лиса

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хубави играчки, но само за аутобани":

    Гроздето е кисело, казала кума Лиса когато видяла, че немой го стигна.
  • 14 Hiloop

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "2luup":

    Явно не си виждал кой знае колко богати хора! Счетоводителят на една от големите гръцки мебелни компании в България бе един мазен дебелак, част от семейството на собственика. Мазен и дебел, ама страшно богат. Камара други, в т.число познат сърбин, който представлява китайска фирма за Европа, изглеждат пълни помияри, ама всеки ден е с друга кола - Мерцедес ГЛА, Порше Камен, БМВ х6... Пълен въшкар, ама не си знае парите! А ти сигурно.си добре поддържан, с един потник и нови маратонки, ама кинти нямаш... Парадоксите на живота...