15 Август, 2020 11:30 3 785 6

Търговската марка на Microsoft вече струва повече от тази Google

  • microsoft-
  • google-
  • apple-
  • търговска марка-
  • brandz top-100

Kъм този момент Amazon е най-скъпата търговска марка със стойност от 415 милиарда долара

Търговската марка на Microsoft вече струва повече от тази Google - 1
Снимка: Shutterstock

През последните няколко години Microsoft инвестира много в бизнеса си и макар мнозина да критикуват компанията за игнориране на потребителското пространство, всички тези усилия се изплатиха. Причината за това е, че софтуерният гигант се превърна в една от най-скъпите компании в света, благодарение облачни услуги като Azure, Microsoft Teams и Microsoft 365. Всички тези усилия, които компанията е положила, са повишили и стойността на търговската марка на Microsoft, позволявайки на създателя на Windows да изпревари един от най-големите си конкуренти, а именно Google. Това показва проучването на британската агенция Millward Brown, която изготвя рейтинга BrandZ Top-100.

Търговската марка на Microsoft вече струва повече от тази Google
Източник: BrandZ

Според класацията, към този момент Amazon е най-скъпата търговска марка със стойност от 415 милиарда долара. Мнозина биха очаквали Apple да бъде лидер, но производителят на iPhone заема втора позиция, като търговската марка на компанията е оценена от агенцията на 352 милиарда долара. 

Microsoft обаче диша във врата на базирания в Купертино технологичен гигант. Търговската марка на софтуерната компания е оценена на 326 милиарда долара.

„Промените в корпоративната култура, отворените системи и растежът на облачния бизнес помогнаха на Microsoft за генерирането на 30-процентово увеличение на стойността на търговската марка на компанията, избутвайки софтуерния гигант на трета позиция в класацията, веднага след Apple. Създателят на Windows размени местата си с Google, което е повлияно и от намаляването на приходите от реклама заради Covid-19 “, се казва в доклада на агенцията.

Microsoft става все по-активен и в потребителското пространство, като компанията се готви да закупи интернет сензация TikTok. В същото време софтуерният гигант наскоро анонсира Surface Duo, устройство с два екрана на Android. То ще се предлага от 1 399 долара и ще върне компанията на пазара за смартфони.

Следващите места от топ 10 в класацията за най-скъпи търговски марки се допълват от Visa (186 милиарда долара), Alibaba (152 милиарда долара), Tencent (150 милиарда долара), Facebook (147 милиарда долара), McDonald's (129 милиарда долара) и Mastercard (108 милиарда долара).


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😂😂😂😂😂

    7 1 Отговор
    Нерде хуавей джанъм?

    Коментиран от #2

  • 2 Rado

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "😂😂😂😂😂":

    Русия е най-велика. Ама нерде Йотафон, нерде Лада 😂😂😂
  • 3 кратко

    3 3 Отговор
    1 търгаши
    2 продавачи на бааалъци
    3 полезни
    4 събиращи данни от баллъците
    8 за бичещите айляк
    9 за нагъващите хляб със сос
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 а бре

    1 0 Отговор
    Що са им толкова пари?