Last news in Fakti

22 Август, 2020 11:30 5 835 13

BlackBerry се завръща от мъртвите

  • blackberry

Новото устройство на компанията ще стартира през 2021-а

BlackBerry и Windows Phone са две големи имена, за които оцеляването през последното десетилетие беше особено трудно, и докато последният в крайна сметка бе пенсиониран веднъж завинаги, първият продължава да се бори за бъдещето си. Това предаде Softpedia.

По-рано тази година TLC, компанията, която инвестира в BlackBerry през последните няколко години и която всъщност помогна за изкарването на няколко устройства на пазара, обяви, че се отказва от известната марка. Правата на китайската TLC върху марката BlackBerry изтичат на 31 август 2020-а и след тази дата компанията вече няма да продава устройства, носещи това име.

Е, не бързайте да отписвате някога известните телефони с огромни физически Qwerty клавиатури. BlackBerry се завръща отново, този път благодарение на компания, наречена OnwardMobility. Първо устройство вече се подготвя и ето всичко, което трябва да знаете за него.

Предвижда се смартфонът да стартира през 2021-а, което означава, че BlackBerry и OnwardMobility вече са във фаза на планиране, като вероятно в момента се подготвят прототипи, които биха могли да бъдат тествани по-късно тази година. Северноамериканските и европейските пазари ще бъдат първите, на които устройството ще дебютира.

Една от най-важните характеристики на новия смартфон ще бъде поддръжката на 5G. Както всички вече знаят, производителите на телефони усилено се конкурират в 5G състезанието и очевидно BlackBerry иска да бъде в съответствие с новите тенденции на пазара.  

Очаквано, операционната система на смартфона ще бъде Android. Това не е изненадващо, тъй като последните устройства на марката също използваха софтуера на Google. Типично за BlackBerry, един от основните фокуси на смартфона ще бъде сигурността, като телефонът може да бъде насочен за предприятия и правителствени потребители.

Друга емблематична функция за марката, която ще си проправи път към новото устройство е физическата клавиатура. Двете компании вече потвърдиха, че това е подходът, който искат да използват.

Според сътрудничеството, BlackBerry предоставя на OnwardMobility правото да разработва, проектира и пуска на пазара новото устройство.

FIH Mobile ще отговаря за дизайна и производството на смартфона.

Към този момент не са споделени техническите данни и цената на предстоящото BlackBerry.  


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    14 26 Отговор
    Тези така и не разбраха, че никой не им харесва клавиатурата. Да натискаш върху стъкло е много по лесно.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 1111

    20 8 Отговор
    Колкото ще се завърне BlackBerry толкова ще се завърне и Сони Ериксон
  • 3 Тези пък

    12 6 Отговор
    Къде ще се връщат, като те въобще не са били тук! Едно време имах BlackBerry Curve и беше голям боклук, за една година се прецака софтуера два пъти и изгорях с контакти и с всичко
  • 4 шуме

    23 3 Отговор
    Андроид ли е? Тогава какво значение име каква марка ти е телефонът, след като на екрана излиза едно и също?
  • 5 прости шумци

    22 7 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Ти си объркан. Да натискаш върху копче е много по-лесно.
  • 6 Ха ха ха ха ха ха

    7 6 Отговор
    Тия са изгорели преди да се появят на пазара.
    Buh-bay blackberry
  • 7 Камен Николов

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Абе палячо,ти телефона освен за говорене,за друго може ли да го ползваш?
  • 8 Кукурдяк

    3 0 Отговор
    Не знам но много т.н бизнесмени ползват такива
  • 9 Онзи

    3 0 Отговор
    И аз ползвам такъв защото нон-стоп пиша мейли и е важно да съм бърз и безгрешен в правописа. Затова решението е само БлекБери за служебен телефон. Пък когато искам снимки или нещо маловажно си ползвам другия с цял дисплей.
  • 10 гост

    10 0 Отговор
    Берито си беше маниакално на тема сигурност. Говоря за онези с тяхната ОС не за андроида. Това не се харесва на властимащите които искат да ви следят 24/7 После ябълката ги простреля в гърба като сключи договор с американското правителство за доставка на телефони на всички държавни институции и изритаха ББ. Борбата е за контрол над масите не на вас да ви е удобно. Виждате сега какво става с ТикТок

    Коментиран от #13

  • 11 1000

    2 0 Отговор
    BlackBerry отдавна не се занимават с производство и маркетинг на телефони. Те просто да ват лиценза да се ползва името.
  • 12 dsсса

    0 2 Отговор
    Могат да отнемат клиенти единствено от огризката. От Хуавей и от Самсунг никой няма да се откаже.
  • 13 dsсса

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Това "изритаха ББ" много ми хареса. Навя ми една асоциасия.