Last news in Fakti

23 Август, 2020 11:30 6 678 7

Доминацията на Apple Watch на пазара за смарт часовници се засилва

  • apple watch-
  • apple-
  • смарт часовници

Базираният в Купертино технологичен гигант има не по-малко от 51,4% пазарен дял по отношение на приходите 

Доминацията на Apple Watch на пазара за смарт часовници се засилва  - 1
Снимка: Shutterstock

Нови данни, публикувани от Counterpoint, разкриват, че Apple Watch продължава да бъде смарт часовникът, който всички обичат, като базираният в Купертино технологичен гигант има не по-малко от 51,4% пазарен дял по отношение на приходите. Това предаде Softpedia.

Статистиката показва, че на фона на увеличеното търсене на смарт часовници популярността на Apple Watch се е подобрила до 51,4% през първото полугодие на 2020-а от 43,2% за същия период на 2019-а.

Доминацията на Apple Watch на пазара за смарт часовници се засилва
Източник: Counterpoint

„Apple продължи да доминира на пазара за смарт часовници както по обем, така и по стойност. Компанията завладя над 50%-ов дял от пазара по отношение на приходите поради силното търсене на моделите Apple Watch S5. Обемът на доставките на Apple Watch пък нарасна с 22% в световен мащаб, като Европа и Северна Америка са най-бързо развиващите се пазари за базирания в Купертино технологичен гигант през първата половина на 2020-а“, заявиха от Counterpoint.

Най-продаваният смарт часовник през първите шест месеца на годината е Apple Watch Series 5, следван от Series 3 и Huawei Watch GT2. Samsung Galaxy Watch Active 2 се нарежда на четвърто място, Imoo Z3 4G - на пето.

Анализаторите обясняват, че докато Apple продължава да доминира на пазара на смарт часовници, все повече и повече компании инвестират в тази област, включително Fit, TicWatch и Suntoo.

Операционната система на Google Wear в момента захранва едва 10 процента от пазара на смарт часовници, което прави софтуера на Apple - watchOS, доминиращият избор в момента.

Предвижда се базираният в Купертино технологичен гигант да пусне нов Apple Watch през есента, като watchOS 7 трябва да дебютира заедно с iOS 14.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 какво беше

    3 15 Отговор
    това часовник? Кой носи днес часовник?Швейцарците фалираха.
  • 2 ПЕНКО

    6 7 Отговор
    КОЙ НОРМАЛЕН И СВОБОДЕН ЧОВЕШКИ ДУХ И РАЗУМ /ДНЕС/ - ХАРЕСВА ЧАСОВНИЦИ С ТОЧНОСТ ДО МИЛИСЕКУНДИ ЗА ВРЕМЕТО В ДЕНОНОЩИЕТО !?!?!? ВСИЧКО Е -"ФРЪЦ-ПРЪЦ" ЗА ПАРИ !? КОЙ ОТ ЛЮБИМИТЕ ВИ ГЕРОИ СЕ ПУЛИ В ЧАСОВНИК ?????????
  • 3 Вес

    13 5 Отговор
    Имам такъв и има всички функции на телефон. Отговарям на обаждания и звъня. Има телефонно банкиране, Watsapp, FB и всички приближения. Плащам в магазините директно допирайки го вместо карта. Жалко че българите са все още много назад в смарт технологиите!
    Как може да има хора редящи се на опашка да си платят сметките в 21 век, абсурд когато имаш всичко в един телефон или в случая часовник.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 no name no face no number

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Вес":

    хоби брат тва е ти си носи играчките и си се кефи, на опашките обаче е по забавно
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Те Така Те

    6 5 Отговор
    1000 лв за тва? Требва да си турбо комплексар, да ги дадеш.