Last news in Fakti

26 Август, 2020 14:35 3 660 2

Пътнически самолет Cessna бе превърнат в безпилотен (ВИДЕО)

  • самолет-
  • безпилотен самолет

Пътнически самолет Cessna бе превърнат в безпилотен (ВИДЕО) - 1

Технологията за доставка на товари с дронове е една от най-обещаващите за решаване на съвременни логистични проблеми. Безконтактната доставка на стоки става особено важна през периода на карантинни ограничения на социалните контакти.

Базираната в Сан Франциско технологичната компания Xwing преобразува пътнически Grand Caravan Cessna 208B в товарен безпилотен самолет, за да може да транспортира автоматично товари на средни разстояния.

След като завърши над 70 тестови изпитания, компанията получи лиценз от Федералната авиационна администрация за летене на безпилотната Cessna Grand Caravan с товар.

На първо време обаче пилотът трябва да бъде в пилотската кабина на Cessna 208B. За да реши проблема с автономното управление на Cessna 208B, стартъпът Xwing внедрява собствена система Autoflight.

Автопилотът има вградено устройство, използващо сензори за предотвратяване на сблъсъци във въздуха и цифрова система за управление на самолета. Използвайки бордовата комуникация, системата Autoflight предава плана на полета, променя маршрута при нужда и може да комуникира с други въздухоплавателни средства.

В момента системата Autoflight е в състояние самостоятелно да контролира излитането и кацането на самолета, както и да изпълнява полети по предварително определен маршрут. Остава да се реши проблемът с автономното наземно движение за извеждане на самолета от хангара до пистата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕН

    7 3 Отговор
    Всеки се орентира към дронове и оператори ...по -евтино,и до бързо ...Ние купуваме скъпи и още не произведени самолети дето с 10 дрона за 100К долара ще призимят завинаги 2,2 милярда в боклука ....ама пустата комисиона ....
  • 2 Тупан

    2 0 Отговор
    Някой нов Е-скобар как ще се зарадва...