Last news in Fakti

1 Септември, 2020 12:30 5 621 7

Какво е Black Edition в новия Land Cruiser ?

  • toyota-
  • land cruiser-
  • black edition

Новият двигател за модела е 2.8-литров, четирицилиндров дизелов с DOHC система за газоразпределение с 16 клапана и директно впръскване на гориво common rail

Какво е Black Edition в новия Land Cruiser ? - 1

Обновеният бестселър при всъдеходите на Toyota разполага със специален пакет оборудване в черно Black Edition с индивидуални стилистични елементи във външността и интериора.Външните елементи на новия пакет допълнително оборудване Black Edition включват за първи път в моделната гама на Land Cruiser изпълнена в изцяло тъмен хром предна решетка и лайстни в задната част

Черни рамки за фаровете за мъгла, черни корпуси на страничните огледала, черни лайстни на вратите и прозрачни стъкла на задните светлини. Вътрешното обзавеждане се отличава с изискано индивидуално изпълнение в черно на централна конзола и специално оформление на централния тунел в същия стил.

Какво е Black Edition в новия Land Cruiser ?

Иначе новият двигател за модела е 2.8-литров, четирицилиндров дизелов с DOHC система за газоразпределение с 16 клапана и директно впръскване на гориво common rail се отличава с увеличение както на мощността, така и на въртящия момент. Максималната мощност е нараснала с 27 к.с./20 кВт до 204 к.с./150 кВт в диапазона 3000-3400 об./мин, а максималният въртящ момент бележи ръст с 50 Нм, достигайки 500 Нм при 1600-2800 об./мин.

В комбинация с 6-степенната автоматична трансмисия, това увеличение на ключовите показатели осигурява на Land Cruiser максимална скорост от 175 км/ч и намалява времето за ускорение от 0 до 100 км/ч до 9.9 секунди – по-добро постижение с 3.0 секунди спрямо предходния модел.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нова джипка за Боко мутра

    5 3 Отговор
    че тази му омръзна.

    Коментиран от #3

  • 2 kick

    12 8 Отговор
    Отдавна трябваше да сменят дизайнерите си! Всеки следващ ландкруиз е по грозен и отвратителен!

    Коментиран от #4

  • 3 123

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нова джипка за Боко мутра":

    Аааа, значи можело,а! Щото нали скоро тука некви инженери ми разправяха ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ за V8-ка за Австралия. Значи тези показатели стават и с 4 цилиндъра.... Мдааа....

    Коментиран от #5

  • 4 Значи глей сега

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "kick":

    като се качиш на тоя джип и отидеш в пустинята, главната ти цел е да оцелееш и да се върнеш жив и здрав. А дори и да си направиш селфи с некое влечуко или крокодил, те няма да имат нищо против външния вид.
  • 5 не съм Тойота фен но това е истина

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    V8-ака за австралия е много опростена версия на V8-ака от големия Крузер.
    Има една турбина, вместо 2, опростена горивна система с обикновени соленоидни дюзи, вместо пиезо кристални. Има само 450нм, но от 1200об/мин до 3200, 204к.с. при 3400об/мин.
    Всичко това означава, че този двигател напрактика може да се кара като камионджийски, имаш всичкия въртящ момент веднага след празен ход и не са ти необходими обороти, за да върви. Което пък от своя страна води до дълготрайност, не са малко бройките на над 500 000км без ремонти.

    Това е като Форд, които замениха здравия 3.2 5-цилидров с 2.0 с двойно турбо - същите показатели, но много по-сложен и вероятно с по-нисък ресурс агрегат.

    Коментиран от #6

  • 6 123

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "не съм Тойота фен но това е истина":

    Благодаря за обяснението, точно и изчерпателно, разбрах те😀 Ако така ми беше обяснено предният път, от разни 'спецове', наместо да ми обясняват че съм прост, то определено нямаше пак да пиша тук! Дерзай!
  • 7 Ники

    1 1 Отговор
    Имам 150ка от 2017 г., закупен нов. Сега е на 140 000 км. , джелатско каране от мен никакъв проблем за нищо. Вадили са ме с трактори от какви ли не места. Това е колата !