Last news in Fakti

2 Септември, 2020 11:50 2 380 32

Автопилотът на Tesla става все по-добър

  • tesla-
  • автопилот

Актуализацията на Tesla ще позволи на електрическата кола да "вижда" знаци и да реагира на светофари

Отсега нататък автомобилите Tesla ще могат да разпознават знаците за ограничаване на скоростта. В допълнение, с последната актуализация на софтуера се въвежда и проследяване на светофара.

В момента, когато светофарът премине на зелено, се издава звуков сигнал, информиращ водача, че е възможно да започне да шофира. Едно от предимствата на електрическите превозни средства е възможността за бързо получаване на софтуерни актуализации по въздуха.

Новите функции, добавени в последната актуализация на системата Autopilot, номерирана като 2020.36, са предназначени за допълнително повишаване на безопасността при пътуване и подпомагане на шофьора при шофиране.

Знаците за ограничение на скоростта се разпознават с помощта на новите външни камери на Tesla. Преди се смяташе, че автопилотът проследява пътни знаци, използвайки GPS данни.

Компанията казва, че откриването на знаци за ограничение на скоростта с помощта на бордови камери значително ще подобри точността на данните, необходими за ограничението на скоростта на Tesla.

В същото време разработчиците на Tesla отбелязват, че звуковият сигнал при превключване към зелена светлина на светофара е предназначен само за уведомяване, а окончателното решение за стартиране на движението остава за водача.

Функцията за разпознаване на пътни знаци и светофари е в бета тестване от април тази година и е един от компонентите на програмата за създаване на напълно самоуправляващ се автомобил.

Една от функциите за контрол на светофарите и знаците вече е достъпна за електрическите превозни средства с пакета Full Self-Drive, цената на който започва от 7 000 долара.

Ако на пътя бъде открит знак СТОП или червен светофар, електрическата кола спира плавно и след това може да започне да се движи само след намесата на водача.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jaba

    8 14 Отговор
    Обичам да шофирам, а не да се возя. Няма да си купя теслА никога.

    Коментиран от #2

  • 2 смях

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "Jaba":

    И кой ти пречи да я караш без да включваш авто пилота?

    Коментиран от #5

  • 3 Гост

    9 0 Отговор
    Неприложим в стани като нашата. Знаците ни са скрити зад клони, а откритите са нацапани със спрей. Обърквацията е гарантирана.
  • 4 Driving pleasure

    8 8 Отговор
    Новия слоган на рекламната кампания е: Обещаваме ви още по-добри катастрофи с новия ни още по-добър "автопилот"...
  • 5 Driving pleasure

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "смях":

    А за къв дявол да похарчиш над 7000 долара за тая простотия? Викни си юбер кат не ти се кара

    Коментиран от #7

  • 6 омъскаряване

    7 1 Отговор
    А милиционер изскачащ зад храстче дали, ще отрази?
  • 7 Айде пак се обади

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Driving pleasure":

    За коя простотия 7 хил долара? Не разбра ли, че автопилота си върви с колата и за него не се доплаща? Доплаща се за автономното управление, което ще бъде готово по-късно! Тези функции са ти без пари! Ако знаеше толкова, колкото можеш да плюеш, щеше да си на друго ниво!

    Коментиран от #9

  • 8 Алфа Вълкът

    3 2 Отговор
    До следващото дърво!
  • 9 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Айде пак се обади":

    Вчера продавахме кафето за 1 лев а захарта за него за 10 стотинки. Днес продаваме кафе със захар за лев и десет. Захарта не я плащаш. Тя е безплатна, особено за балъците.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Айде и тоз

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Вземи си ФВ и като ти вдигат цената за кафето, ще ти взимат и за захарта всеки път! Тук поне захарта ти е включена!
  • 11 Айде и тоз

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    А ако си мислиш, че Тесла е скъпа за това, което предлага, сравни с конкурентите!

    Коментиран от #12

  • 12 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Айде и тоз":

    Нищо не предлага. Само обещава.

    Коментиран от #13

  • 13 Айде бе

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    За това ли и най-много ел. коли продава?

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Айде бе":

    Не затова, а заради зомбираните го8еда и неспирната самореклама. А най-вече, заради фактът, че другите фирми още се лигавят с коли на петрол. В момента, в който решат да се преориентират изцяло на ток, Мъск ще се окаже в задушаващата прегръдка на реалната бизнес среда, където уменията определят печалбата и бъдещето ти.

    Коментиран от #15

  • 15 Мммммм

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Другите докато се преориентират, Тесла ще е 5 крачки пред тях! Тесла вече са, със зарядната мрежа която имат! Конкурентите излизат с по-слаби коли, а нямат и изградена мрежа за тях!

    Коментиран от #21

  • 16 Радев

    3 2 Отговор
    Очаквайте новата серия от катастрофи.Обновяването на автономната система не е безплатно.Навигагацията в колата също ми показва знаците.

    Коментиран от #17

  • 17 Ееееее

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Радев":

    Кое не е безплатно? Безплатно е! Ъпдейтите са безплатни! Никога не са били платени! 7 хил долара е Full self driving (автономното управление) и след това ъпдейтите също са безплатни!

    Коментиран от #18

  • 18 Радев

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ееееее":

    При Мъск нищо не е безплатно! Всяка актуализация се заплаща.

    Коментиран от #19

  • 19 Аха

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Радев":

    Ти днес ли си я актуализира? А нещо от Мъск имал ли си, та знаеш?

    Коментиран от #22

  • 20 Радев

    2 2 Отговор
    Да не съм луд? Знаеш ли, че всяка актуализация струва по 1000 долара, а този мошеник прави поне веднъж месечно актуализации, за да дере зомбираните последователи. Ако не си платиш ти блокира достъпа до колата и тя става един голям и скъп безполезен камък. Знаеш ли колко литра гориво са тези 1000 долара?

    Коментиран от #25

  • 21 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Мммммм":

    петте им крачки бяха преди 3 години. вече са 2 крачки и продължават да намаляват. тесла не предлага нищо повече от едно ускорение и един таблет. колко още може да развива тези си качества. клиентите не са състезатели. хората искат семеен автомобил с който да си возят децата и куфарите на почивка. тесла предлага само ускорение от 0-100 за 4 секунди. колко пазар има за такива коли? големите пазари са за хора търсещи удобство и сигурност. и под сигурност разбирай кола която няма да убие семейства с автопилота си като го удари в патрулка. интериорният дизайн при тесла е 0, дори под 0. един мотор и един таблет, това имат тесла и друго не могат да предложат. а при колата за семейните клиенти това е половината на нищо. вече им умряха амбициите в европа. стой и гледай какво ще става с останалите им пазари.

    Коментиран от #23

  • 22 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Аха":

    ти пък да не си имал? хахахахах
  • 23 Дрън-дрън

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Тесла предлага 500 реални километра, а скоро и милион километра живот на батерията. Това го интересува средностатистическия шофьор. Ускорението е бонус и никой не бяга от него. Интериора на Тесла се копира и от останалите производители, така че свиквай!

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Дрън-дрън":

    Докато Тесла се опитва да предложи 500 км пробег, при 70км/ч скорост, и си мисли, че това е постижение, хората си търсят кола, с която да карат нормално и да минат двойно повече, без да се чувстват като в панелка на колела. Никой не копира интериора на Тесла. Седни в някоя друга електричка и не говори наизуст.
  • 25 Мммммм

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Радев":

    Ти нормален ли си? Хиляда долара? Иди се прегледай! Ъпдейта на Тесла струва колкото ъпдейта на телефон Самсунг! С други думи - нула! Обаче, я кажи колко струва ъпдейт на навигацията на ФВ? Знаеш ли?
  • 26 Мммммм

    4 1 Отговор
    А бе, какво се спори тука със залюхани хора. Продажбите показват, продажбите на Тесла на горе, останалите надолу. На хората им харесва Тесла и това е. А интериора, няма какво да го говориш, като си го виждал само на картинка. Който е седнал, му е харесал. Даже, можеш и да видиш видеата на Джеймс Мей, където казва за своята Модел С, за 6 неща които не харесва в колата, но и има 2380 неща които харесва! Какво си се разобяснявал ти, където даже и не си я виждал на живо!

    Коментиран от #27, #30

  • 27 Язе

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Мммммм":

    Поредния зомбиран.И какъв е интериора на Тесла?ЕВТИН.Такъв е.

    Коментиран от #28

  • 28 Мммммм

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Язе":

    Поредния зомбиран със скъп интериор в евтината си кола! А ми питай Джеймса защо му харесва Тесла, а не БМВ?

    Коментиран от #31

  • 29 Антиподи

    1 1 Отговор
    Американците измислят впечатляващи новости и улесняват живота, а ушанките усъвършенстват НОВИЧОК , убиват невинни хора и се мъчат да се измъкнат!
    Едната по- лоша част и човеконенавистна паплач е излишна!

    Коментиран от #32

  • 30 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Мммммм":

    колкото и ти си я виждал наживо специалисте
  • 31 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Мммммм":

    Защото са му платили да каже, че му харесва. Защо онзи пилот зареждаше авиодизел? Да не мислиш, че му харесва? хахахахаха
  • 32 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Антиподи":

    Американците не ти улесняват живота, а те правят зависим от кредитната система. Дрънкулките им са за да те зарибят и заблудят, понеже знаят колко си податлив и продажен. Кълвеш на мъниста и си мислиш, че си спечелил джакпота.