Last news in Fakti

5 Септември, 2020 23:25 1 666 0

Тайван открива нови бизнес възможности за сътрудничество с Индия

  • тайван-
  • индия-
  • бизнес-
  • iot-
  • smart cities-
  • смарт градове-
  • инфраструктура-
  • инициатива-
  • уебинар

Република Китай е известна със своя потенциал в сферата на технологичното развитие

Съветът за развитие на външната търговия на Тайван (TAITRA) и Taiwan Excellence съвместно организираха уебинар „Comtech India-Online New Product Launch & Business Matchmaking“.

Уолтър Йе, президент и главен изпълнителен директор на TAITRA, отвори темата за търговските отношенията между Индия и Тайван и заяви, че има нови възможности за бизнес в областта на смарт градовете и информационните и комуникационни технологии (ИКТ). Основният фокус бе поставен именно върху ИКТ възможностите на Тайван при проследяването и управлението на Covid-19 и как Индия може да възприеме подобен подход.

Индия се превърна в гореща инвестиционна дестинация с огромен потенциал за растеж. Очаква се пазарът на ИКТ в страната да нарасне до 350 млрд. долара до 2025 г.“, каза Йе, като подчерта, че преди 3 години TAITRA е стартирала своеобразно изложения за смарт градове в Мумбай.

„Сега сме препозиционирали и ребрандирали изложението като „Comtech India & Asia Smart City Show“. То ще се фокусира върху четири неща – мрежови комуникации и IoT,смарт градски решения, нови технологии от стартъпи и X-box игрално оборудване“, добави Йе.

Генералният секретар на Бюрото за външна търговия към Министерство на икономиката на Тайван изрази надеждата си в бъдеще двете държави да си сътрудничат още повече. „Taiwan Excellence е чудесна платформа, която поддържа продукти, произведени в Тайван, с фокус върху качеството. Шест от най-известните тайвански компании участват в събитието и споделят своите решения. Ние ще изведем и подчертаем възможностите за бизнес в сферата на смарт градовете“, каза тя.

Глобалната пазарната капитализация на отрасъла на смарт градовете се очаква да достигне 2 трилиона долара до 2025 г. Индийското правителство инициира няколко проекта, сред които Made in India и Digital India. Има и програма за стимулиране на дигитални инициативи в редица области, сред които смарт градове, ИКТ, енергийни решения и др.

Тайван е готов да улесни възстановяването на икономиката след пандемията. Страната има добре развита верига за доставки на ИКТ. Много компании разработват иновативни решения за смарт градове.

Република Китай и Индия са считани за естествени съюзници. Тайвански компании са инвестирали 360 милиона долара през изминалата 2019 г. Търговията нараства бързо и се наблюдава синергия между двете страни. По време на уебинара се наблегна на областите, върху които в бъдеще може да фокусират усилията, а именно енергийното управление, управлението на отпадъците, управлението на водите и градското развитие.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА