12 Септември, 2020 11:30 3 682 7

McLaren продава централата си заради финансови проблеми

  • mclaren-
  • централа-
  • щабквартира-
  • продажба

Британският производител на суперавтомобили McLaren обяви щабквартирата си в Уокинг за продажба. Марката обаче не смята да се мести - тя смята да остане в централата си, но в качеството на наемател, съобщава Autocar.

McLaren търси купувач, който да плати поне £200 000 000 (€216 млн.), като целта е парите да бъдат получени до края на фискалната година. Условието е компанията да може да продължи да работи в Уокинг под аренда.

През май стана ясно, че McLaren е изправена на ръба на фалита заради пандемията от коронавирус. Приходите спаднаха драстично заради намалелите продажби и отмяната на състезания.

McLaren продава централата си заради финансови проблеми
McLaren Technology Centre

Компанията се обърна за помощ към британското правителство, но получи отказ. Властите мотивираха решението си с твърдението, че от McLaren не са предприели всички необходими мерки, за да решат финансовите си проблеми.

Компанията бе принудена да съкрати 1 200 работни места - почти една трета от персонала - и да изтегли кредит в размера на £150 млн. (€162 млн.) от Националната банка на Бахрейн.

Щабквартирата на McLaren е построена по проект на прочутия архитект Норман Фостър през 2004 г. Комплексът разполага с три ниски сгради, вписани ефектно в ландшафта - McLaren Technology Centre (с награда от британския строителен отрасъл BCI), Production Centre, където се сглобяват цивилните автомобили на производителя, и Thought Leadership Centre.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Мездра

    27 3 Отговор
    Имаме същия завод и работи без проблеми!
  • 2 КТБ

    17 5 Отговор
    Бойко ще ги купи с едно изръсване на ръкава както купи вехтите едномоторни бидони от краварите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 F1 GTR

    10 1 Отговор
    Меринджеите лекинко са се оляли с разходите...
  • 5 Няма да се учудя

    5 6 Отговор
    Ако Тесла ги купи. Това ще е поредният гениален маркетингов ход, след колата в космоса завода в столицата на Германия.
  • 6 Гого

    5 4 Отговор
    и без това са пълни боклуци! Пазарът естествено ще отсее качествените производители от тези, които завишават изкуствено цената на боклуците, които продават!
  • 7 Емил

    10 0 Отговор
    Ако бяха в ЕС нямаше да имат проблем! Скоро "велика" Британия ще е едно западнало островче (каквото беше преди Желязната лейди).